Ασθένειες Πρησμένη μύτη σε red rumped

RicoTheCockatiel

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2021
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Το ρουθούνι στο παπαγαλάκι μου έχει πρηστεί. Είναι εδώ και μήνες έτσι. Το πήγαμε δυο φορές στον γιατρό και μας έδωσε αντιβίωση λέγοντας μας ότι είναι κάποιο μικρόβιο το οποίο της προκάλεσε δυσπλασία. Η δυσπλασία δεν θα υποχωρήσει, αλλά το μικρόβιο θα φύγει μας είπε. Σήμερα παρατήρησα ότι έχει πρηστεί περισσότερο, ενώ στη βάση του ρουθουνιού της φαίνεται κάτι μαύρο σαν να προσπαθεί να βγει προς τα έξω. Όχι μέσα στο ρουθούνι, αλλά στην βάση του. Θα πάμε πάλι αύριο στον γιατρό απλά σκέφτηκα ότι μπορεί κάποιος από εσάς να γνωρίζει κάτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Ελπίζω να φαίνεται καθαρά στις παρακάτω φωτό
[automerge]1615467941[/automerge]
.
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    236,7 KB · Προβολές: 31
  • image.webp
    image.webp
    162,7 KB · Προβολές: 31
@johnycockatiel δεν φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες σου αυτό που μας περιγράφεις εκτός απο το εμφανές πρήξιμο. Σε ποιον γιατρό πήγατε? Αν είναι κτηνίατρος χωρίς γνώσεις για πτηνά δυστυχώς δεν θα βοηθηθείτε. Δες κι εδώ κι το όνομα του δεν υπάρχει στη λίστα σκέψου μήπως πάρεις γνώμη απο έναν απο τους προτεινόμενους. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Τα πρηξίματα αυτά τα έχω δει να παρουσιάζονται απο μόλυνση όπως είπε κι ο γιατρός που ήδη επισκεφτήκατε (αλήθεια γιατί δεν έδωσε θεραπεία?) αλλά κι απο έλλειψη βιταμίνης Α.
 
Της έδωσε θεραπεία, όπως είπα πριν, απλά δεν υποχώρησε. Αντιθέτως είναι χειρότερα. Επικοινώνησα με έναν από τους γιατρούς που μου έστειλες τώρα. Ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1615479006[/automerge]
@Φοίβος
 
Καλησπέρα!
Για να γνωρίζετε αν παρατηρήσετε κάτι παρόμοιο: δυο διαφορετικοί πτηνιατροι μου είπαν ότι είναι ρινολιθος, δηλαδή μύξες με πύον που συσσωρεύονται και πρήζουν το ρουθουνι. Το αφαιρούν με ειδικό εργαλείο και όλα καλά! Αν δεν μπορείτε να πάτε άμεσα σε γιατρό, πλύσεις με φυσιολογικό όρο κάθε μέρα και μια σταγόνα παραφινέλαιο την πρώτη μέρα μήπως μαλακώσει λιγάκι!
 
Επειδή αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε νησί και εδώ δεν υπάρχει κάποιος Πτηνιατρος, επικοινώνησα τηλεφωνικά με μερικούς. Τελικά η γιατρος που με βοήθησε περισσότερο ονομάζεται Χριστίνα Δουκακη (Κτηνιατρικό κέντρο Πειραιά), η οποία από ότι κατάλαβα ειδικεύεται στους παπαγάλους. Μας είπε τρόπους (τους οποιους αναφέρω σε προηγούμενο σχόλιο), ώστε η μάζα αυτή να μαλακώσει μήπως και φύγει χωρίς κάποια επέμβαση. Έχω ήδη δει σημαντική βελτίωση.
 
Back
Top