Ασθένειες Πρησμένο ποδαράκι cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης XristosEl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
δεν την εχω δει και ποτε να χρησηνοποιει το μπολακι με το νερο. κι δεν εχω ιδεα πος να την δελεασω
 
δεν την εχω δει και ποτε να χρησηνοποιει το μπολακι με το νερο. κι δεν εχω ιδεα πος να την δελεασω
Κανονικά χρειάζονται όλα τα πτηνά τακτικό μπάνιο... Πόσο δε αυτά που δεν έχουν χώρο να πετούν τακτικά και να "ξεσκονίζονται"...
Δεν ξέρω για τους παπαγάλους... εγώ σε αυτά που δεν τους αρέσει το μπάνιο, ή για την ακρίβεια το φοβούνται... Βάζω κοντά άλλο καναρίνι να έχουν οπτική επαφή... Τοποθετώ και στα δύο μπανιέρες και βλέποντας το δεύτερο να πλένεται... ακολουθεί και το πρώτο...
Άμα γίνει μια φορά η αρχή... μετά δεν θα βγαίνουν από την μπανιέρα.
 
καναρινακια ηταν πιο ευκολα ειχα πιο παλια. Οσο την παρατηρω καταλαβενψ οτι πολλα πραγματα ειναι προτογνορα γι αυτη. Κατι που με ανοισηχει.
 
καναρινακια ηταν πιο ευκολα ειχα πιο παλια. Οσο την παρατηρω καταλαβενψ οτι πολλα πραγματα ειναι προτογνορα γι αυτη. Κατι που με ανοισηχει.
Περίμενε να σου δώσουν ιδέες οι πιο "ειδικοί".
 
Τα cockatiels παράγουν αρκετή πούδρα. Αν έχει κακουχία και δεν καθαρίζει τα φτερά της είναι λογικό να παραμένει πάνω τους.
Πήγαινε στον γιατρό να δει το πόδι, ανάφερε και αυτό με την πούδρα να δει τον ουροπηγικό πόρο, να την ελέγξει για εξωπαράσιτα, ψείρες ή ακάρεα και πες μας αργότερα τα νέα σας.
Περιμένουμε!
 
Στην αρχη δεν τα καθαριζε καθολου τωρα τακτικα τα καθαριζει. η αποτομη αλλαγη απο μεσα στο κλουβι εξω διμιουργισε φοο και στρεεσ. σε σημειο να φοβατε να αλλαξει πατηθρα. ακομα υπαρχη αυτο ομως αρχησε να κοινετε πιο ζωηρα. επισς κατι καινουργιο. μας κοιταζει με πλαγασμενο το κεφαλακι. ειναι υγειεστατο. το θεμα με τα φτερα. ηταν στην αρχη και νομιζα απλα οτι λιπουν. (λαθος μου) το ποδαρακι ξεπριστηκε (λιγο μασας και βαζελινη ελαχηστη)ηταν μια κακη προσγηωση. (βεβαια του διμιουργισε φοβο.) Ειναι λογικο να μην περπαταει. Να χρησιμοπιοει το ρανφος του για να περπατησει; και παλι να κανει μικρα βηματα;
 
Οι παπαγάλοι χρησιμοποιούν το ράμφος για να αναρριχώνται. Τώρα πως το χρησιμοποιεί η δική σου; Πήγατε τελικά σε γιατρό, την είδε; Τι σας είπε; Και πλαγίως κοιτάζουν οι παπαγάλοι. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Απλά μην το πιέζετε περισσότερο απ' ότι το ίδιο σας επιτρέπει, γιατί θα χαθεί η εμπιστοσύνη και θα καθυστερήσει η φιλία σας :)
 
πχ εχω μια κομενη πατηθρα μικρη για να παταει πανω για να την βγαζω απο το κλουβι. Οταν θελει να ανεβε την χτηπαει. μολις τν πιασω κρατετιε απο το ρανφος και μετα παταει. Οταν την εχω στο γραφιο και θελει να κουνιθει βαζει το ραμφος κατωγα στιριγμα στο βημα της. Δε την πιεζουμε τη ειχα μεσα. αρχιζε να κοιταει ψηλα. εβγαλα την οροφη του κλουβιου και ανεβηκε πανω ψηλα μετα της εβαλα μια πατηθρα να πατησει καλα και χτηπαγε το δαχτηλο απαλα να ανεβει ετσι βγηκε. Οταν λεω πλαγια ενοω οτι πλαγαει το κεφαλι της. Κατι που δεν εκανε πριν. Ο γιατρος ειπε χρηαζετε μπανακια εχει πολυ πουδρα πανω επιδη δεν καθαριζοτανε. Πρει να αρχιζει να αισθανετε πολυ ηρεμη για να ξεκινηση. Και μου ειπε οτι την φοβησε η στραβη οοροσγιοση ειναι φοβισμενη. Δεν εμπιστευομαι κι πολυ. Θ κοιταξω να παω αλλου. Νομιζω οτι ειναι καλο σημαδη που ανεβηκε στον ομο και κουρνιασε σο μαγουλο ετσι;
 
Ναι όλα καλά σημάδια είναι φαίνεται συνεργάσιμο πουλάκι, μην ανησυχείς.
 
Γενικά αφού δεν ξέρεις όπως λες καλά κάνεις και είσαι σχολαστικός σε όλα. Μην υπερβάλλεις όμως, γιατί τα ζώα απορροφούν το άγχος μας και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην σχέση μας μαζί τους.
 
Βάλε στο πρόγραμμα να διαβάσεις σιγά-σιγά αυτά τα θέματα, θα σε βοηθήσουν πολύ και θα μπεις στο νόημα πιο εύκολα και φυσικά ρωτώντας για ό,τι χρειάζεσαι χωρίς να διστάζεις.
Παπαγάλοι Κοκατίλ (Cockatiel)
Συμπεριφορά παπαγάλων - Επικοινωνία
Έξυπνη κοκατιλίνα Kivi (εκπαίδευση)
Εκπαίδευση παπαγάλων - εξημέρωση
Βότανα στη διατροφή των πουλιών - βότανα
Μηλόξυδο στα πουλιά
 
Back
Top