Γενικά Προαιρετική καραντίνα

PanosBruno

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2022
Μηνύματα
141
Πόλη
Πάτρα
Σε λίγο καιρό θα μου κάνουν δώρο ένα παπαγαλάκι που ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω , ο γνωστός που το έχει είναι γνώστης του αντικειμένου μου είπε ότι είναι υγιές αλλά καλό είναι να του κάνω μια προαιρετική καραντίνα, το θέμα είναι ότι δεν έχω χώρο για να βάλω το νέο μέλος , μίλησα με τον κτηνίατρο και μου είπε να κάνω ότι έκανα εγώ και ο παπάγαλο μου όταν χρειάστηκε να παμε στο πατρικό , στο πατρικό υπάρχουν παπαγαλάκια Μπάτζι , και μας είπε να κάνω και στο. Δικό μου αλλά και σε αυτά προαιρετική καραντίνα και στα δύο Μπάτζι στο πατρικό αλλά και στο δικό μου ( σημείωση: δεν είναι ήταν στο ίδιο χώρο δεν έχουν συναντηθεί ) ,μου είπε τι να κάνω τότε υποθέτω τώρα που θα είναι αναγκαστικά και τα δύο στον ίδιο χώρο αλλά όσο πιο μακριά γίνεται , το νέος μέλος Καντά στα παράθυρα ώστε να γίνετε αερισμό . Η ερώτηση μου είναι για το ξίδι μήλου , είναι αν δεν κάνω λάθος μια κουταλιά του γλυκού σε 100ml νερό ?
 
Η καραντίνα δεν συστήνεται μόνο επειδή ένα νέο πουλάκι που θα έρθει στο χώρο μας μπορεί να είναι άρρωστο, αλλά για ΟΛΑ τα νέα που πουλιά που έρχονται στο χώρο μας. Ένα υγιές πουλάκι στο χώρο του όταν αλλάξει περιβάλλον ενδέχεται να εμφανίσει ασθένειες που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήλεγχε το ανοσοποιητικό του, αλλά έπαψε πια να τις ελέγχει λόγω του στρες που προκαλεί στον οργανισμό η αλλαγή περιβάλλοντος.

Επίσης, ένα υγιές πουλάκι στο χώρο του παραμένει υγιές γιατί το ανοσοποιητικό του έχει εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζει τα μικρόβια που υπάρχουν ΕΚΕΙ, στο περιβάλλον που ζει. Όταν μεταφερθεί σε μας, δεν είναι σίγουρο ότι ο οργανισμός του θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα μικρόβια που υπάρχουν στον δικό μας χώρο.
 
@Stavros ναι το ξέρω απλά έχω δυσκολευτεί με τη δοσολογία για το ξύδι Μήλου, έχω διαγράψει καταλάθος ο βλάκας από το κινητό μου και δεν θυμάμαι τι δοσολογία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Εγώ δεν βάζω μηλόξιδο στο νερό. Δεν βρίσκω τον λόγο να το κάνω...ούτε φάρμακο είναι ούτε τίποτε ιδιαίτερο δεν θεωρώ ότι προσδίδει στην υγεία των πτηνών. Άντε να βάλω καμιά σταγόνα ξιδιού στην μπανιέρα τους τώρα που έχει κουνούπια μπας και η μυρωδιά του τα απωθήσει, που χλωμό το βλέπω κι αυτό, περισσότερο η ιδέα μου είναι παρά η αντικειμενική πραγματικότητα.
 
@ianos βασικά λειτουργεί σαν φάρμακο κατά των ενδομυκητιάσεων. Αν θυμάμαι καλά
[automerge]1685210486[/automerge]
@ianos βασικά λειτουργεί σαν φάρμακο κατά των ενδομυκητιάσεων. Αν θυμάμαι καλά
Επίσης λένε ότι ότι πέρα από το νερό ,πολύ το βάζουν και στην μπανιέρα τον παπαγάλων
 
@Stavros επίσης τι αλλά δίνουμε για να βοηθήσουμε το ξινόμηλο βοηθάει για τους μύκητες βάλαμε τα κοκκίδια βιταμίνες και προβιοτικά και τι άλλο; (Μιλάω για μία απλή καραμπίνα που γίνεται προαιρετικά για την προστασία των ζώων)
 
@PanosBruno
καλημερα
το παρακατω αρθρο δινει απαντηση σε ολα τα ερωτηματα που υποθετω οτι θετεις

 
@Stavros επίσης τι αλλά δίνουμε για να βοηθήσουμε το ξινόμηλο βοηθάει για τους μύκητες βάλαμε τα κοκκίδια βιταμίνες και προβιοτικά και τι άλλο; (Μιλάω για μία απλή καραμπίνα που γίνεται προαιρετικά για την προστασία των ζώων)
μηπως μια επαναδιατυπωση τον οσω γραφεις θα βοηθουσε να γινουν πιο κατανοητα?
επισης δεν υπαρχει απλη και συνθετη καραντινα και η καραντινα γινεται για συγκεκριμενους λογους που αναγραφονται.
Μπορεις καλιστα να προτεινεις τι ειναι λαθος να γραψεις τις διορθωσεις σου και να αξιολογηθουν.
 
@PanosBruno
Ο όρος "προαιρετική ή απλή καραντίνα" δεν υφίσταται.
Η καραντίνα, είναι υποχρεωτική για κάθε νέο πτηνό που έρχεται στο χώρο μας για τους λόγους που αναφέρθηκαν.
Το άρθρο που λέω που λέει κάποια επιπλέον πράγματα είναι το παρακάτω :https://www.timbrado-espanol.gr/η-έννοια-της-καραντίνας-στα-πτηνά/
Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο γράφει κάτι περισσότερο ή διαφορετικό από το άρθρο του Pet Birds.
 
@PanosBruno
Μετά το πέρας των 40 ημερών, αφού δεν παρατηρήσουμε κάποια ανωμαλία στην συμπεριφορά του πτηνού, δεν βάζουμε απευθείας το πουλάκι μαζί με τα άλλα στο ίδιο χώρο. Του δίνουμε την δυνατότητα να γνωρίσει το κοπάδι μας και το κοπάδι να γνωρίσει αυτό. Για λίγες μέρες, το βάζουμε κάπου κοντά, είτε με κάποιο χώρισμα στο κλουβί, έτσι ώστε να ακούει και να βλέπει την νέα του οικογένεια και η ένταξη του στο κοπάδι να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Πουλάκι το όποιο θα μπει κατευθείαν στην κλούβα μαζί με τα υπάρχοντα πουλάκια της εκτροφής μας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στρεσαριστεί και θα έχει προβλήματα σίτισης λόγο κυριαρχίας των παλαιών αποίκων. Αφού λοιπόν περάσει και αυτό το στάδιο το πουλάκι με επιτυχία, είναι έτοιμο για την ένταξη του και εμείς σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Το αρθρο μιλαει για συγκεκριμενες συνθηκες και η χρηση ολων αυτων των φαρμακων προληπτικα εχει αναλυθει πολλες φορες εδω.
Αν ο αρθρογραφως εκει εχει πολλες δεκαδες πουλια που συμβιωνουν σε κλουβες γιατι αυτες ειναι οι συνθηκες του οκ. Δεν θελει να ρισκαρει απωλεια ζωικου κεφαλαιου και τα πλακωνει στα φαρμακα προληπτικα. ΟΚ.Ειναι ενα υφισταμενο σκεπτικο
Αλλοι συμφωνουν αλλοι οχι. Εγω πχ δεν θα παρω 3 σχηματα αντιβιωσης το χειμωνα μπας και αρρωστησω. ουτε θα πλακωσω στα φαρμακα τα πουλια αν δεν εχουν κατι.

τα περι σειρας καθαριοτητας αναφερονται και στο αρθρο εδω αλλα και μαλιστα ειναι κοινη λογικη να μην χρησιμοποιουνται καν κοινα αξεσουαρ ποτιστρες ταιστρες πατηθρες κλπ. Η κοινη λογικη λεει οτι ουτε καν με το ιδιο σφουγγαρι θα τα πλυνεις.

Φροντίζουμε ώστε ο εξοπλισμός, τα σκεύη, οι τροφές κ.λπ. Που θα υπάρχουν στο χώρο της καραντίνας να μην έρχονται σε επαφή με αυτά που διατηρούμε στο χώρο όπου βρίσκονται μόνιμα τα υπόλοιπα πουλιά μας.

Η καραντίνα πρέπει να διαρκεί κατ' ελάχιστον 30 ημέρες, συνιστάται όμως μια περίοδος 45 έως 60 ημερών για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τι φάρμακα να δίνω στα πουλιά κατά τη διάρκεια;

Απολύτως τίποτα. Τα πουλιά πρέπει να περάσουν από αυτή τη διαδικασία προκειμένου να αποδειχθεί εάν είναι υγιή και όχι για να κουκουλώσουμε με τα φάρμακα κάποια ασθένεια που πιθανόν να φέρουν.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους χορηγήσουμε κάποιο προβιοτικό για 5 ημέρες και στη συνέχεια ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα στο νερό για άλλες 5 ημέρες, με σκοπό να τα βοηθήσουμε να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που μπορεί να τους προκαλέσει το στρες της αλλαγής περιβάλλοντος.

Αρθρα υπαρχουν πολλα.Διορθωσεις εμπεριστατωμενες θα μπορουσες να προτεινεις και να συγγραψεις ωστε να αξιολογηθουν .Η πηγη του αρθρου που εστειλες δεν ειναι το https://www.timbrado-espanol.gr/ αλλα το greekbirdclub.com που πιθανοτατα εχει αδρανοποιηθει απο το 2021 αν κρινω απο τις "τελευταιες" δημοσιευσεις
[automerge]1685269193[/automerge]
αρθρογραφως
Αρθρογράφος
 
Τελευταία επεξεργασία:
@φιλομαθης σύμφωνα με αυτό το άρθρο βλέπω πως αυτό που έχουμε εδώ είναι ελλιπής
Το άρθρο που λέω που λέει κάποια επιπλέον πράγματα είναι το παρακάτω :https://www.timbrado-espanol.gr/η-έννοια-της-καραντίνας-στα-πτηνά/
Το άρθρο δεν είναι ελλιπές, είναι ακριβώς όπως πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται η καραντίνα. Το αν κάποιο άλλο άρθρο πιστεύει ότι η καραντίνα πρέπει να γίνεται διαφορετικά είναι δικαίωμά του, τότε θα πρέπει να ζητήσεις από το συντάκτη διευκρινήσεις για αυτά που αναφέρει.

Προσωπικά, ας πούμε για παράδειγμα δεν πιστεύω ότι το ξινόμηλο βοηθάει στους μύκητες. Αν κάποιος άλλος το πιστεύει θα πρέπει να ρωτήσεις εκείνον. Κατά τα άλλα, όσα ήθελα να πω για Την καραντίνα τα έχω πει στο άρθρο. Εσύ απλά διαλέγεις και παίρνεις.
 
@Vada φυσικά και υφίσταται με τον όρο προαιρετική καραντίνα: στην ουσία κάνουμε καραντίνα χωρίς να υπάρχει κάποιο σύμπτωμα κάποιας ασθένειας γίνεται προαιρετικά για να γλιτώσουμε την εμφάνιση μικροβίων ή κάποιας ασθένειας
υποχρεωτική καραντίνα :είναι κάτι τελείως διαφορετικό το κάνεις όταν έχουν υπάρξει συμπτώματα και αιτίες.
Για την υποχρεωτική καραντίνα γίνεται πράγματι όταν έχει υπάρξει μία ασθένεια η οποία είναι μεταδιδόμενη άμεσα γίνεται με βάση τον αέρα Με βάση τα αντικείμενα με βάση την επαφή ,ενώ η προαιρετική πραγματοποιείται Με σκοπό να επαναλάβουμε κάποια αγωγή η οποία δεν είναι απαραίτητη . Κοινώς γίνεται για να γλυτώσουμε το τι θα μας προκύψει στο μέλλον ας πούμε για παράδειγμα για τα κοκκίδια αν θυμόμαστε καλά το φάρμακο λέω ότι μετά από δύο μήνες καλό είναι να ξαναεπαναληφθεί η θεραπευτική αγωγή πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι προαιρετικά αυτό έχεις ως αποτέλεσμα το πτηνό να μπαίνει σε προαιρετική καραντίνα δηλαδή ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή συν τη χορήγηση προβιοτικών και βιταμινούχων σκεύασματων προαιρετικά δεν τον υποχρεώνει από κάπου δεν έχει εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα .
Κατάλαβες τι θέλω να πω ,άρα ναι όρος προαιρετική καραντίνα και υποχρεωτική καραντίνα υπάρχουν είναι δύο διαφορετικές έννοιες .
Επομένως για να το πω και λίγο πιο επίσημα όρος υποχρεωτική καραντίνα: γίνετε όταν έχουν υπάρξει συμπτώματα Με σκοπό, να αντιμετωπίσουμε τον υπεύθυνο βλαπτικό παράγοντα και για επανέλθει υγεία του ζωντανού .
Και με τον όρο προαιρετική καραντίνα: γίνεται όπως το είπαμε προαιρετικά Με σκοπό να γλιτώσουμε την εμφάνιση κάποιας ασθένειας.
[automerge]1685275575[/automerge]
@Vada φυσικά και γράφει προτείνει φάρμακα ( ελαφριά τώρα βέβαια το πολμοσαν δεν ξέρω αν θεωρείται ελαφρύ ο γιατί δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει) για να βοηθήσουν το πτηνό να αντιμετωπίσει το ότι πρόβλημα έχει , φάρμακα για ακάρεα εσωτερικά και εξωτερικά, μύκητες και φάρμακα για την κοκκιωση και σύμφωνα με αυτά γιατί το κάθε ένα φάρμακο θέλει από μιάμιση ως και δύο εβδομάδες βγαίνει και ακριβώς το σύνολο των Σαράντα ημερών.
[automerge]1685276440[/automerge]
@Stavros με τον όρο ελλιπής είναι υποκειμενικό συγκεκριμένη φάση για μένα όντως είναι ελλιπής διότι το άρθρο δεν έχει ανάλυση δεν αναλύει, κατάλαβες? δεν μου προτείνει τι μπορώ να χρησιμοποιήσω αν θέλω να βοηθήσω το ζωντανό μου με τον αφήσουμε το ζωντανό μόνο του χωρίς χορηγήσει κάποιο ελαφριού φαρμακευτικού σκευάσματος δεν τα βοηθάμε ίσα-ίσα δεν ξέρω και αν αυτό χειροτερεύει δλδ η ασθένεια να ανέβει σε άλλο επίπεδο και πιο επικίνδυνο για τη ζωή του ζωντανό την κατάστασητου ζωντανου , προσωπικά που εγώ θέλω να το κάνω σωστά ή προαιρετική καραντίνα θέλω να γίνει και στα δύο παπαγαλάκια σωστά δεν με κάλυπτει αυτό το άρθρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το άρθρο είναι λείπεις με την έννοια που ειπώθηκε , ελπίς είναι ως προς τη φαρμακευτική ανταπόκριση και με αυτό που έκανε αναφορά πιο πριν ότι" τα φάρμακα καλύπτουν τα συμπτώματα, δεν τα καλύπτουν τα συμπτώματα "τα αντιμετωπίζουν βοηθούν στην υγεία του ζωντανού, τα οποία μπορώ να δώσω στο ζωντανό , να το βοηθήσω εκεί πέρα ναι είναι λείπεις θα μπορούσε να πάει εκεί πέρα που λέει στα φάρμακα που λέει "δεν χρησιμοποιούμε τίποτα"θα μπορούσε να προσθέσει" δεν χρησιμοποιούμε τίποτα υπεξαίρεση όμως μόνο αν και τότε" αυτό δεν το αναγράφει όμως κατάλαβες δεν είναι αναλυτικό απλά είναι ενημερωτικός ενημερώνει δεν σου λέει κάτι δεν σε σου το αναλύει άλλο για τις περιπτώσεις πώς θα το πάρεις αναλυτικά .Ενώ το άλλο είναι αναλυτικό αναφέρει φαρμακευτικά σκευάσματα και δοσολογία μέρες ,κλπ .
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν έχω καταλάβει πλήρως τη διαφωνία...αλλά το να "πλακώνουμε ένα πουλί σε φάρμακα", όταν δεν υπάρχει έστω κάποιο δεδομένο που να υποδεικνύει ότι το πουλί ασθενεί, μου φαίνεται υπερβολικό και κάπως επικίνδυνο. Ίσως και ανεύθυνο, καθώς τα περισσότερα φάρμακα έχουν και παρενέργειες, πολλά από αυτά επιβαρύνουν το ήπαρ στο οποίο μεταβολίζονται, και η χρήση άλλων π.χ. αντιβιοτικών χωρίς να υπάρχει ασθένεια, μπορεί να δημιουργήσει παθογόνα ανθεκτικά στο αντιβιοτικό, καθιστώντας αυτό αναποτελεσματικό. Θα έλεγα λοιπόν να απέφευγες τις τέτοιου τύπου προλήψεις και να παραμείνεις στην παρατήρηση του νεοεισαχθέντος πτηνού για 60 ημέρες, κι αν δεις κάτι, τότε πηγαίνεις στον γιατρό και σου λέει τι χρειάζεται να κάνεις.
 
το να "πλακώνουμε ένα πουλί σε φάρμακα", όταν δεν υπάρχει έστω κάποιο δεδομένο που να υποδεικνύει ότι το πουλί ασθενεί, μου φαίνεται υπερβολικό και κάπως επικίνδυνο. Ίσως και ανεύθυνο
Δυστυχώς Γιάννη, αυτό έχουν καταφέρει το Facebook, η πλειοψηφία των pet shops και οι ημιμαθείς "γνώστες", στους αναγνώστες που δεν φιλτράρουν και που καταπίνουν αμάσητα αυτά που διαβάζουν.

Υπάρχει δυστυχώς πολύς κόσμος πλέον που θεωρεί ότι παρέχει την καλύτερη φροντίδα στα πουλιά του επειδή κάθε μήνα τους δίνει συγκεκριμένα φάρμακα και ότι αν δεν το κάνει είναι σαν να μη νοιάζεται.
 
@ianos η διαφωνία είναι στο όρους προαιρετική καραντίνα και υποχρεωτική καραντίνα, και στην καραντίνα που γίνεται στο νέο πτηνό στο σημείο με το ότι δεν χορηγείται κάτι βοηθητικό για να βοηθήσουμε , δεν είναι "πλακομα στα φάρμακα ";,δεν θα βάλεις βαριάς μορφής φάρμακα θα βάλει πολύ "'απλα" και όχι σύνθετα όπως Baycox, όταν έρχεται ένα νέο πτηνό στο σπίτι μας κάνουμε προαιρετική καραντίνα όχι την υποχρεωτική .
 
Τα περί προαιρετικής ή υποχρεωτικής καραντίνας, νόμιζα ότι τα λήξαμε. Αν είναι θέμα ορολογίας, πες την όπως θέλεις. Για εμένα η καραντίνα είναι υποχρεωτική και μόνο, δεν δίνει κανείς φάρμακα στο πουλί εκτός αν ξέρει ότι είτε έχει κάτι που πρέπει να εκριζωθεί είτε προέρχεται από κάπου που έχει τρομακτικά αυξημένη πιθανότητα να είναι φορέας ή να νοσεί από κάτι και ταυτόχρονα η ύπαρξη συμπτωμάτων (όταν θα δώσει δλδ συμπτώματα) συνεπάγεται θάνατο με μεγάλη πιθανότητα, με άλλα λόγια για να δώσει κανείς φάρμακα πρέπει να υπάρχει αίτιο, και μάλιστα σημαντικό.
δεν θα βάλεις βαριάς μορφής φάρμακα θα βάλει πολύ "'απλα" και όχι σύνθετα όπως Baycox,
Τι κάνει το Baycox απλό φάρμακο και όχι σύνθετο; Τι σημαίνει σύνθετο φάρμακο; Γνωρίζεις αν η θεραπεία με το συγκεκριμένο επιβαρύνει έναν οργανισμό; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...Αυτό όμως που αντιλαμβάνομαι είναι ότι δεν συμφωνώ, και ο στόχος που σου γράφω το συγκεκριμένο μήνυμα είναι να αντιληφθείς ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα θεωρείς, ώστε να δράσεις κατάλληλα προς το όφελος των πουλιών.
 
@ianos διευκρίνιση είναι είναι βαρύ και οχι σύνθετο λάθος
Ναι, είναι βαρύ φάρμακο και δεν χρειάζεται απουσία θετικού τεστ να το δώσεις σε οποιοδήποτε πουλί. Ούτε αυτό, ούτε σταγόνες για ακάρεα εφόσον δεν βλέπεις / αντιλαμβάνεσαι ακάρεα.
 
Back
Top