Διατροφή Προβιοτικά και ζεμπράκια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giann
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giann

PB Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2009
Μηνύματα
233
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο απαραίτητη είναι η χορήγηση προβιοτικών-πρεβιοτικών στα ζεμπράκια;
Στην περίπτωση θεραπείας με αντιβίωση μετά δίνουμε;σωστά;
Εκτός απο αυτό πρέπει να δίνουμε και προληπτικά σε άσχετες περιόδους; Αν ναι ποιο προτείνετε και κάθε πότε;
 
Ναι. Τα προβιοτικά μπορεί να είναι επωφελής για όλα τα πτηνά. Είναι μια καλή ιδέα να δώσουν το πουλί προβιοτικά μετά τη θεραπεία με αντιβιοτικά.

Ο κτηνίατρος που αντιμετωπίζει παπαγαλοι μου προτείνει προβιοτικά προσφέρουν κάθε μέρα.
 
αν θες κοιτα και εδω Προβιοτικά Πρεβιοτικά Τρόφιμα


εγω προσωπικα χρησιμοποιω κατα τη διαρκεια (μπορει να χορηγηθει, επηρεαζεται αρνητικα αλλα οχι πολυ απο την αντιβιωση) και μετα το ultra levure (το βρισκεις στα φαρμακεια) και για την υπολοιπη περιοδο σου προτεινω καποιο αλλο σκευασμα που περιεχει λακτοβακιλλους (υπαρχει σχετικος πινακας στο αρθρο οπου μπορεις να διαλεξεις ). Απο αυτα που διαβασα στο δικτυο και εκανα το παραπανω αρθρο το καθε ενα εχει στην αντιστοιχη περιοδο πλεονεκτηματα. Μην σε απασχολει το διπλο σκευασμα που σου προτεινω. Πιστευω οτι το κοστος για την προστασια που προσφερουν στα πουλακια ετσι κιαλλιως ειναι λιγο.
 
Προσωπικά αυτό που δίνω είναι πρεβιοτικά κατά τακτά χρονικά διάστηματα. Προβιοτικά (μαζί με πρεβιοτικά) δίνω μόνο μετά από αντιβίωση όπου είναι απαραίτητα για να επανέλθει η χλωρίδα του εντέρου. Κάποια στιγμή σκέφτομαι να βάλω και προβιοτικά στο πρόγραμα διατροφής αλλά σε λιγότερο συχνή χορήγηση. Κάθε ένας σε αυτά τα θέματα κρίνει σύμφωνα με τα πουλιά του και το περιβάλλον του. Η λύση που προτείνει ο Δημήτρης είναι αυτή που σκέφτομαι να ακολουθήσω κι εγώ.
 
αν δεν εχει υπαρξει καποιος λογος που εχουμε ηδη καταστροφη των ωφελιμων μικροοργανισμων του γαστρεντερικου τα πρεβιοτικα μπορουν να βοηθησουν στην αυξηση αυτων που ηδη υπαρχουν και στην ισχυροποιηση τους. Μετα απο αντιβιωσεις ή και κατα τη διαρκεια αν ειναι σκευασμα που τις αντεχει ειναι αναγκαια και τα προβιοτικα

παραθετω ενα κομματι απο το αρθρο
"Ως πρεβιοτικό ορίζεται ένα μη αφομοιώσιμο συστατικό τροφίμων που έχει επιπτώσεις ευεργετικές στον ξενιστή (άνθρωποι, πτηνά), υποκινώντας επιλεκτικά την αύξηση ή/και τη δραστηριότητα βακτηριακών ειδών, ήδη εδρευόντων στην εντερική κοιλότητα. Το πρεβιοτικά διαφέρουν από τα προβιοτικά συστατικά, δεδομένου ότι δεν περιέχουν κανένα ζωντανό μικρόβιο αλλά υποκινούν την αύξησή τους. Τα πρεβιοτικά δε διασπώνται από τα ένζυμα της γαστρεντερικού συστήματος. Αντ' αυτού περνούν μέσω του άνω γαστρεντερικού συστήματος στην εντερική κοιλότητα, όπου χρησιμοποιούνται επιλεκτικά από τα ευεργετικά βακτήρια."



πρεβιοτικα σκευασματα ισως υπαρχουν και αλλα. Εγω γνωριζω το biodigest της orlux . Επισης πρεβιοτικα εχει μεσα και εχω χρησιμοποιησει στην αυγοτροφη συχνα το ρυζαλευρο "γιωτης"
 
Γιαυτό ακριβώς μετά από αντιβίωση δίνω και προβιοτικά. Να δώσω εκεί μόνο πρεβιοτικά δεν έχει νόημα αφού δεν υπάρχουν βακτήρια στο έντερο για να τραφούν.
 
Για προβιοτικό μετά απο αντιβίωση θα δίνω το ultra levure.
Τώρα για προληπτικά κάθε πότε μπορώ να δίνω;
 
υποθετω, ειδικα τα σκευασματα απο εταιριες του χωρου, οτι θα εχουν οδηγιες. Την περιοδο που εχεις νεοσσους μεχρι να ανεξαρτητοποιηθουν συνεχως στην αυγοτροφη. Μετα 5 μερες τον μηνα νομιζω οτι ειναι καλα. Εγω παντως βαζω συνεχως το περιεχομενο μιας καψουλας σε αυγοτροφη που φτιαχνω και διατηρω για πεντε μερες στο ψυγειο. Δεν κανουν κακο. Αρκει να μην ειναι σκευασμα (υπαρχει καποιο στο εμποριο) το οποιο εχει και επιπροσθετες βιταμινες. Εκει χρειαζεται προσοχη για αποφυγη υπερβιταμινωσεων 😉 δεν το εχω στη λιστα που εχω στο αρθρο για αυτον ακριβως τον λογο.
 
Back
Top