Γενικά Προβλήματα με τα παπαγαλάκια μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dmm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dmm

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
χαιρετε!
η δικη μου ιστορια δεν ειναι πολυ ευχαριστη,

ο φιλος μου μου πηρε δυο παπαγαλακιακαι η θηλυκια παρ'όλες τις βιταμινες και τις αντιβιωσεις μου πεθανε σημερα το πρωι-μετα απο μολις 1 μηνα. Στην αρχη της εδινα βιταμινες αλλα μετα -την τελευταια εβδομαδα-αντιβιωση γαι το εντερακι της. Δυστυχωw για 3 μερες τα ειχαμε αφησει μονα-λογω Πασχα, δεν γινοταν αλλιως- αλλα τα ελεγχαν φιλοι, ειχε να κανει καθολου αυτο;
ο κτηνιατρος οταν την ειχα πρωτοπαει ειχε πει οτι ηταν πολυ αδυνατη, αλλα παρ'όλες τις προσπάθειες, η κακομοιρα μας αφησε.
1)πρέπει να παρω άμεσα αλλη παπαγαλινα για το αλλο παπαγαλακι;
2)ξερει κανεις γιατι την τσιμπουσε τις τελευταιες ημερες αυτος;
3)στο petshop ξεκινησε το κακο-δηλαδη δεν ετρωγε η δυσμοιρη;δεν τα φροντιζουν καλα εκει;
4)φοβαμαι να τα αφηνω ελευθερα να πετουν, μηπως πληγωθουν ή δεν μπορω να τα πιασω,-εχουμε και γατο στο σπιτι-να τους παρω καλυτερα ενα πολυ μεγαλο κλουβι-που ετσι κι αλλιως θα τους παρω;
5)νομιζω οτι η παπαγαλινα καταπινε την τροφη χωρις να την καθαριζει-τα σπορακια δηλαδη-τσιμπουσε συνεχεια δηλαδη. Γινεται αυτο;

συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα δεν ειχα ξανα πουλακιακαι μονο ενα βιβλιαρακι βρηκα που λεει καποια πολυ βασικα πραγματα.. Και επισης δεν ξερω αν υπηρχε κατι αλλο που μπορουσα να κανω για να σωσω την παπαγαλινα

ευχαριστω
dmm

Λυπάμαι πολύ για το παπαγαλάκι σου...☹
Πρόκειται για Budgerigar παπαγαλάκια;
Αν ναι θα σε συμβούλευα να πάρεις όσο πιο άμεσα γίνεται μια θηλύκια για να μη μαραζώσει το καημένο το πουλάκι που έμεινε πίσω.
Όταν λες την τσιμπούσε τι εννοείς; Μήπως απλά μάλωναν;
Σε τι κατάσταση ήταν τα κλουβιά του πετ σοπ; Όταν την πήρες ποια ήταν η κατάσταση της ήταν ζωηρή;
Αφού έχεις γάτα καλύτερα θα ήταν να μη τα βγάλεις έξω, πάρε ένα αρκετά μεγάλο κλουβί για να πετάνε. Μάλιστα να είναι αρκετά ψηλά για να μη το φτάνει ο γάτος ή κάπως να μην έχει πρόσβαση στο χώρο που είναι τα παπαγαλάκια σου.
Τα παπαγαλάκια πολλές φορές είναι συνεχώς σκισμένα στο σκεύος της τροφής τους και δε σηκώνουν το κεφάλι. Σε αυτές τις περιπτώσεις τρώνε γρήγορα και δε φαίνεται οτι καθαρίζουν τα σπόρια!
Και τέλος τι ακριβώς σου είπε πως έχει ο γιατρός; Γιατί της έδωσε αντιβίωση;
Διάβασε τα σχετικά ποστ για παπαγαλάκια αλλά και για τους παπαγάλους γενικότερα! Θα βρεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες!

To proto prama pou tha po, einai oti lipame poli, kai to deutero oti tha eprepe na pareis toulaxiston pio ftino mikro vivliaraki gia papagalakia kai na to diavazeis (poulane sxedon se kathe pet)...H na diavazeis to forum ligo prin na apoktisis ta mikra...
Poli pithano oti itane arosto idi sto katastima...omos diavazontas to forum mporis na vris plirofories pos na dialeksis sosta ena poulaki, kai pos na to ksexorizis apo arosta...
Kala ekanes pou to piges sto giatro, omos krima pou ta afises stous filous eno itane arosto to ena poulaki... Den nomizo oti arostise apo to fagito pou den katharize...apla ta katharizoune toso grigora pou den prolavenis na to dis...
Den tha pathi tipota o arsenikos an tha einai monos tou...apla an mporis na asxolise m'auton poles ores tin imera mhn tou pairneis tairi...an oxi tote pare tou ena thiliko... ("eksipni agora" evoo, xoris arosta poulakia)...Na einai peripou idia ilikia me ton arseniko sou...
Na ta afisis na petane se 2-3 vdomades...me ola parathira klista me kourtines, me fos sto domatio, kai skepase megalous kathreftes me ifasma na min xtipithune otan tha petane...Ton gato sigoura ekso...Einai kalo na pareis ena megalo klouvi pou na niothune kala kai asfalis...Se megalo klouvi mionontai i pithanotites oti tha malonountai...Apla na eisai sigouri oti exeis arseniko kai thiliko peripou idias ilikias...

• Like
Αντιδράσεις: dmm
τα παπαγαλάκια είναι τύπου Αυστραλίας, ναι Budgie

ειχα γεμισει το κλουβι τροφες και παστελιακαι τις τελευταιες μερες δεν την αφηνε να αγγιξει το παστελι με το αυγο-ο λαιμαργος. Και το πρωι μου ειπε η μητερα μου οτι την τσιμπησε στο κεφαλι και η κακομοιρα επεσε..☹στα τελευταια της ομως,την ταιζε και της σιγοκελαιδουσε. Ισως την τσιμπουσε για να την ξυπνησει

το πετ σοπ δεν το ειδα, ο φιλος μου πηγε σε καποιο κεντρικο στην Αθηνα νομιζω. Και απο την αρχη ηταν καταπονημενη ☹

στην αρχη ο γιατρος με ρωτησε εαν εχει ευκοιλια, που δεν ειχε-θεωρησα. Ετσι επειδη ηταν παααρα πολυ αδυνατουλα της εδινα απλα βιταμινη και μαλιστα στο νερο οχι στο στομα-αυτο ισως ηταν λαθος. Μετα ομως που οτυ ειπα οτι της κολλουσαν ακαθαρσιες και δεν επεφταν κατω-κατι που γινοταν απο την αρχη-μου ειπε πως αυτο ηταν διαρροια, κι οτι επρεπε να της δινω avrymicyn,την τελευατια εβδομαδα δηλ. Πλην των 3 που λειπαμε.

και ετρωγε αρκετα, αλλα ηταν διαρκως φουσκωμενη-κρυωνε απο την αδυναμια- και κοιμοταν. Για κελαηδημα ουτε λογος.

αρα λες να παρω αμεσως παπαγαλινα, ε;και κλουβι.. Παιχνιδια; Εχει μια κουνια, τους ειχα παρει και μπανιερα-αλλα κανει ακομα κρυο..

και παλι συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα ειμαι πρωταρα και το βιβλιαρακι που αγορασα δεν λεει πολλα...

ευχαριστω για την αμεση απαντηση!

Για να μη μπερδευτείς... Θεωρώ και εγώ σωστό αυτό που λέει η Πωλίνα, για νέο θηλυκό. Αλλά μόνο στην περίπτωση που έχεις την δυνατότητα να ασχολείσαι μαζί του... και δε μιλάμε για μία ή δύο ώρες... Τα πουλιά αυτά περνάν όλη τη μέρα μαζί και καλύπτει το ένα τις ανάγκες του άλλου... είτε αυτές είναι συντροφικότητας είτε περιποίησης είτε παιχνιδιού!

Διάρροια και αντιβίωση; Δεν μου ακούγεται σωστό. Με χαλασμένη χλωρίδα να του χορηγούμε αντιβίωση κάπως μου ακούγεται.

• Like
Η αδυναμία άρχισε με τα την αντιβίωση; Ο γιατρός την είδε και σου είπε οτι οι ακαθαρσίες που κόλλησαν ήταν λόγω διάρροιας;

μωρε και βιβλιαρακι αγορασα κατευθειαν και τροφες και παστελιακαι αντιβιωση.Ως και φωλιτσα..1 μηνα με αυτα ασχολιομουν..

και στο ταξιδι μου ειπαν να μην τα παρω μαζι μου γιατι ταρασσονται τρομερα, ανεβοκατεβηκα χιλιομετρα κιολας για να τα δω, ηρθε και φιλη 3 φορες και τα ελεγχε...

οπως και να'χει παπαγαλινα θα του παρω, απλα σημερα ειναι αργια και ειναι ολα κλειστα.
να περιμενω να περασει η περιοδος θρηνου οπως διαβασα αλλου,ή να παρω αυριο;

ασχημη η πρωτη επαφη..

κατα τη γνωμη μου θα ηταν καλυτερα να μην παρεις καινουριο πουλακι απο τωρα. Περιμενε λιγες μερες και παρε...

• Like
αδυναμη ηταν εξαρχης! Απο την ωρα που μου την φερανε.
οι ακαθαρσιες της ηταν στερεες, απλα κολλουσαν πισω της καμια φορακαι δεν επεφταν κατω, δεν πιστευω να εφταιγε η Aviomycine στο τελος που κατεληξε;

Αντιβίωση εννοείς αυτή που σου είπε ο γιατρός να πάρεις; Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά με μπέρδεψες λίγο... Τα δικά μου τα χρειάζονται όλα x2 γιατι μαλώνουν ακόμη και για το ποιο θα πιει πρώτο νερό, σε γενικες γραμμές αν είναι αγαπημένα θεωρείται φυσιολογικό να πέφτει και καμία τσιμπιά... Απλά εσύ θα πρέπει να φροντίζεις να μη φαγώνονται για το πιο θα κάτσει στη κούνια...
Και στα δικά μου έχουν κολλήσει ακαθαρσίες στα πούπουλα αλλά δεν ήταν λόγω διάρροιας...

• Like
η aviomycin συγκεκριμενα γραφει οτι ειναι για προβληματα του εντερου οχι ακριβως αντιβιωση..
γενικως δεν μαλωνανε, στην κουνια καθοντουσαν μαζι-στριμωγμενα αλλα μαζι.

και αυτος δεν την πολυτσιμπουσε παρα χθες-σημερα.ηταν κτητικος με το παστελι του αυγου-του αρεσε πολυ φαινεται..

οι ακαθαρσιες της κολλουσαν στον ποποκαι δεν της επεφταν κατω κετευθειαν, αυτο θεωρησε ο γιατρος μη φυσιολογικο οταν του το μετεφερα..

το μονο που δεν ειχα δει την θηλυκια ειναι να πινει νερο. Τι να πω πια...

παντως τον παπαγαλο τον ακουω λαλιστατο στην βεραντα τωρα!

κριμα για την πουλινα...

η προηγουμενη απαντηση δεν εμφανιστηκε, ε;

η aviomycin γραφει οτι ειναι για εντερικα προβληματα οχι αντιβιωση.

το μονο που μπορω να σκεφτω που μπορει να εφταιξε ειναι οτι δεν την ειχα δει να πινει νερο τελευταια..

γενικα δεν τσακωνοντουσαν, καθοντουσαν μαζι στην κουνια-στριμωγμενα αλλα μαζι..

κριμα..

Ναι στην περίπτωση της διάρροιας είναι φυσιολογικό να κολλάνε. Όμως όταν υπάρχει διάρροια... Διάβασε και αυτό Διάρροια στα Πτηνά . Κάπου υπάρχουν και φώτο με εικόνες των φυσιολογικών περιττωμάτων αλλά δεν βρίσκω το άρθρο ή ποστ...

τι να πω, ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ηταν διαρροια επειδη της κολλουσε..

Η Aviomycine ειναι της ΤΑΦΑΡΜ? Αν ναι δεν ειναι αντιβίωση απο ότι γνωρίζω, μπορεί να κάνω λάθος. Αν στο έδωσε ο κτηνίατρος λογικά κάτι ξέρει καλύτερα απο εμάς. Το θέμα είναι να μην το ξαναπάθεις και να φροντίσεις το υπάρχον πουλάκι με ότι μπορείς. Πιστεύω οτι μια συντροφία δεν θα του κάνει κακό.

ναι, της ΤΑΦΑΡΜ ειναι.στο pet shop μου την εδωσαν για αντιβιωση, μεσα δεν λεει κατι τετοιο..

ελπιζω το επομενο πουλακι που θα του παρω να μην ειναι ετοιμοθανατο..

Σίγουρα ο γιατρός γνωρίζει καλύτερα από εμάς αλλά το οτι κολλάνε τα περιττώματα και δεν πέφτουν δε σημαίνει οτι το πουλί έχει διάρροια... Ειδικά αν δεν τα έχει δει ο ίδιος...

tora pou tha pas na dialeksis papagalaki pare auto pou einai zoiro, petaei, trexei, sfirizei...Sto xaraktira tous einai auta kai kathe papagalaki theli na einai protathlitis :)...Na mi kathete sti gonia h sto patoma fouskomeno...na exei kathara kai omorfa poupoula... Kathara matakia, ramfo kai podarakia... Mporeis na kathese brosta sti klouva kai na parakolouthis ta poulakia esto kai 20 lepta dialegontas to katalilo... Mi kollas mono sti xroma tou pouliou...An den tha vreis katalilo pigene sto allo katastima h tin alli mera... Prosexe na sou dosoun thiliko kai oxi arseniko...kamia fora den niazondai kai sou dinoun oti nane... Kai panta protimame ta poulakia me daxtilidi...

Back