Γενικά Προβλημα με περσινο αρσενικο καναρινι

kapetanos

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2023
Μηνύματα
15
Πόλη
Κουτσοποδι
Το καναρίνι το βράδυ κοιμάται στο πάτο σε μια γωνιά της τελευταίες μέρες, σήμερα το βράδυ που το χαζεύα προσπαθούσε να ανέβει στα κλαδακια με μεγάλη αποτυχία, έχοντας ως αποτέλεσμα να χτυπάει στο πάτωμα, επίσης όταν το έπιασα για να το βάλω μόνο του έκλεινε τα μάτια του κάτι που δεν έχει ξανά κάνει στο παρελθόν σας παρακαλώ οποίος μπορεί να βοηθήσει γιατί δεν θέλω να τον χάσω.
 
Σου στέλνω τη λίστα με τους πτηνιατρους
Μπορείς να βρεις ποιος είναι ο πιο κοντινός στην περιοχή σου κ να το πας πρωί πρωί?
Το καναρινάκι όπως το περιγράφεις δείχνει ότι ασθενεί μέρες τώρα..
Δεν ξέρω αν κάποιο άλλο μέλος ξέρει να σου πει να κάνεις κάτι άλλο αυτή τη στιγμή, εμένα η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται γιατρό άμεσα.
 
Γενικά οι πρώτες οδηγίες είναι αυτές. Αλλά όπως αναφέρει κ ο @ianos χρειάζεται άμεσα να το δει πτηνιατρος. Έστω κ με τηλεφωνική επικοινωνία. Η έστω κ το Κτηνιατρικό κέντρο Κομοτηνής για οδηγίες.
[automerge]1688422414[/automerge]
Κ αυτό
[automerge]1688422765[/automerge]
Ίσως ίσως αν επικοινωνούσες τηλεφωνικά σε πτηνιατρο πχ στην Δουκακη για πρώτες οδηγίες μέχρι να το δει. Διαγνώσεις δεν γίνονται τηλεφωνικά εννοείται αλλά μόνο ως πρώτες οδηγίες για να αντέξει το μικρούλι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@kapetanos , μήπως όταν το έπιασες παρατήρησες ότι είναι αδύνατο; Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα από το κόκκαλο της καρίνας δλδ του στήθους του πτηνού. Αν προεξέχει έντονα από το στήθος το πουλί είναι λιπόσαρκο. Επίσης μήπως τους δίνεις χορταρικά, κηπευτικά, τα οποία δεν τα έχεις πλύνει εξονυχιστικά;
 
@ianos τα φρούτα και τα λαχανικά που του δίνω είναι πολυ καλά πλυμένο, επίσης το πουλί είναι αρκετά αδύνατο και δυστυχώς σήμερα δεν προλαβαίνω να το πάω σε γιατρό
 
Update ξεκίνησε να τρώει και πλεον μπορεί να ανέβει τα χαμηλά κλαδακια και αυτό που είναι ψηλά
 
επίσης το πουλί είναι αρκετά αδύνατο και δυστυχώς σήμερα δεν προλαβαίνω να το πάω σε γιατρό
στη θέση σου κι εφόσον σήμερα δεν προλαβαίνεις για γιατρό, εγώ στη θέση σου θα σκεφτόμουν να έδινα teniazine για τα σκουλήκια. Αλλά αύριο θα το πήγαινα οπωσδήποτε στον γιατρό, γιατί πιστεύω ότι κινδυνεύει η ζωή του.
Συχνά μάλιστα λίγες ώρες πριν το θάνατό τους, δείχνουν να έχουν μια έκλαμψη, σαν να είναι κάπως καλύτερα. Αυτά δεν σου τα γράφω για να σε τρομάξω, αλλά γιατί τα έχω ακούσει να περιγράφονται πολλές φορές. Οπότε, μην επαναπαύεσαι.
 
Συγγνώμη που δεν σας ενημερώσα για την υγεία του πουλιού απλά το είχα ξεχάσει, το καναρίνι είναι μια χαρά το πήγα σε γιατρό και μου έδωσε Teniazine και έχει ξανά ξεκίνησε να κελαϊδάει, αρρώστησαν αλλά δυο καναρίνια ένα του 21 και ένα που έβγαλα το Μάιο όλα προς το παρόν πάνε καλά το έδωσα το ίδιο φάρμακο και ήδη είναι λίγο καλύτερα πιστεύω να επιβιώσουν
[automerge]1691270166[/automerge]
Συγγνώμη που δεν σας ενημερώσα για την υγεία του πουλιού απλά το είχα ξεχάσει, το καναρίνι είναι μια χαρά το πήγα σε γιατρό και μου έδωσε Teniazine και έχει ξανά ξεκίνησε να κελαϊδάει, αρρώστησαν αλλά δυο καναρίνια ένα του 21 και ένα που έβγαλα το Μάιο όλα προς το παρόν πάνε καλά το έδωσα το ίδιο φάρμακο και ήδη είναι λίγο καλύτερα πιστεύω να επιβιώσουν
Επίσης θέλω να καθαρίσω τα κλουβιά που ζουν με φόβο ότι μπορεί να κολλήσουν τα αλλά μου πουλάκια που έχω ( 10 καναρίνια ,4 καρδερινες ,2 φλώροι και δυο σκαρθια για όσους θέλουν να μάθουν ). μπορείτε να προτείνεται ένα τρόπο απολύμανσης των κλουβιων ;
 
Τελευταία επεξεργασία:
αρρώστησαν αλλά δυο καναρίνια ένα του 21 και ένα που έβγαλα το Μάιο όλα προς το παρόν πάνε καλά το έδωσα το ίδιο φάρμακο και ήδη είναι λίγο καλύτερα πιστεύω να επιβιώσουν
Στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι τα σκουλήκια και δίνει κανείς το συγκεκριμένο φάρμακο, τα πουλιά σε δύο ημέρες από τη λήψη του φαρμάκου είναι εντελώς καλά. Αν όχι, τότε πρόκειται και για άλλο πρόβλημα. Ποιο είναι το όνομα του γιατρού στον οποίο πήγες το πρώτο πουλί; (επιτρέπεται να το αναφέρεις, όπως επίσης και την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο γιατρός, καθώς θα ήταν χρήσιμη πληροφορία και για άλλους που μπορεί να τον χρειαστούν).
 
@kapetanos Καλημέρα, διάβασα τη συγκεκριμένη συζήτηση γιατί και εμένα το καναρινάκι μου έχει τα ίδια συμπτώματα (είναι ακεφο, κοιμάται συνέχεια, τρώει συνέχεια κυρίως αυγοτροφή και όχι σπόρια). χθες που το έπιασα είδα ότι είναι εξογκωμένη η καρίνα και παρατήρησα και τους κουτσουλιές ότι είναι αρκετά διαφορετικές είχαν λευκά και σα να θύμιζαν σκουλίκια. για να το προλάβω μέχρι να το πάω σε γιατρό, του έβαλα στο νερό του teniazine. εσύ τους είχες δώσει για μία μέρα όπως λέει στις οδηγίες ή παραπάνω?
Επίσης ξέρει κανείς κάποιον καλό πτηνίατρο στη Θεσσαλονίκη για να το πάω? Σε άλλη συζήτηση είχα διαβάσει για έναν στα Δυτικά-Εύοσμο. Στα ανατολικά υπάρχει κάποιος? Μακάρι να το προλάβω και να δω διαφορά με το teniazine..
 
Back
Top