Αναπαραγωγή Προβλημα ο αρσενικος;

basstar5

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2008
Μηνύματα
34
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα φιλοι μου!

Πριν απο καιρο τα παραδεισια μου ειχαν 7 αυγα, αλλα οσο κ αν περασαν οι μερες δεν ειχαμε κανενα μικρο... Μαλιστα τα αφησα τα αυγα μεσα κανα 20ημερο συνολικα απο το τελευταιο αυγο αλλα τζιφος.. Μαλιστα τις τελευταιες μερες τα ιδια τα παραδεισια δεν καθοντουσαν κ πολυ μεσα στη φωλια. Επισης εβγαζαν κ νημα απο τη φωλια. Μου φανηκε σαν να προσπαθουν ξανα. Εβγαλα την φωλια κ τα αφησα κανα 5ημερο χωρις φωλιτσα. Σε καποια φαση πηγα στο πετ να αγορασω τροφη κ ανεφερα το περιστατικο κ μου λεει ο πετσοπας πως μαλλον ο αρσενικος εχει αδυναμο σπερμα. Τους πηρα κατι σταγονες που μπαινουν στο νερο κ βοηθουν στην αναπαραγωγη. Τις εβαλα κ μετα απο λιγες ωρες βρηκα ενα σπασμενο αυγο στον πατο του κλουβιου κ ετσι αποφασισα να τους βαλω τη φωλια ξανα κ νημα, οπου κ την ξαναστησανε μεσα σε λιγη ωρα.
Συνεχισα τις βιταμινες για 3 μερες κ ειμαστε στα 5 αυγα σημερα τεταρτη (+1 το σπασμενο). Παρατηρω την θηλυκια να ειναι μαδημενη λιγο στο κεφαλακι αλλα πολυ περισσοτερο στο λαιμο καθως σηκωνει το κεφαλι της για να "εξερευνησει".
Νομιζω πως ευθυνεται ο αρσενικος για το μαδημα αυτο καθως θα πυρωσε απο τις βιταμινες. Εχω λαθος σε αυτο;

Εχει συμβει σε καποιον κατι αναλογο;
 
Φίλε μου στο ότι πύρωσε από τις βιταμίνες έχεις λάθος! Τα πουλιά πυρώνουν όταν έρθει η ώρα να πυρώσουν και όχι επειδή τους βάζουμε ένα πολυβιταμινούχο. Στην πρώτη γέννα τα είχες δει να ζευγαρώνουν; Μήπως δεν ζευγάρωσαν και απλά η θηλυκιά έκανε τα αυγά; Έχω αρκετά ζευγάρια ζέμπρα κατά καιρούς και δεν μου έχει τύχει ποτέ στείρος αρσενικός. Για τα πούπουλα που λες υπάρχουν δύο περιπτώσεις πιστεύω. Ή τα πουλιά δεν έχουν ταιριάξει και μαλώνουν ή κάποια στιγμή ο αρσενικός δεν έβρισκε υλικό για τη φωλιά και άρχισε να μαδάει τη θηλυκιά. Άλλες περιπτώσεις μαδήματος είναι από ανία (οπότε βάζεις ιταλικό κεχρί για να ασχολούνται) και από έλλειψη ιχνοστοιχείων (ένα καλό πολυβιταμινούχο με πλούσια διατροφή για κάνα μήνα περίπου και λύνεται). Τέλος κάποια πουλιά που έχουν αυτό το συνήθειο για καιρό δεν το κόβουν ποτέ και πάντα μαδάνε όποιο πουλί έχεις μαζί τους. Αυτό το τελευταίο πάντως δεν ισχύει στην περίπτωσή σου γιατί θα την μαδούσε από την αρχή που τα έβαλες μαζί. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
 
Βασιλη φιλε μου βοηθησες παρα πολυ οπως καθε φορα.Αν ηταν καποια ασθενεια οπως πτεροροια (ελπιζω να το λεω σωστα) λογικα θα μαδουσε απο ολο της το σωμα κ οχι μονο σε συγκεκριμενα σημεια -που τυχαινει να ειναι τα σημεια που της δινει "φιλακια" ο αρσενικος. Οπου κανω λαθος με διορθωνετε... Μικρος ειμαι μαθαινω!
 
Μην αγχώνεσαι όλοι μαθαίνουμε :). Τα ζεμπράκια δεν έχουν τόσο έντονη πτερόροια όπως τα καναρίνια για να φαίνετε στο φτέρωμά τους. Παρατήρησε τα πουλιά και τη συμπεριφορά τους και θα δεις ότι θα καταλάβεις πολλά. Κάθε πουλί και κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και μόνο παρατηρώντας τα μπορείς να καταλάβεις κάθε φορά τι τους φταίει. Επίσης να θυμάσαι ότι ποτέ τίποτε δεν είναι απόλυτο. Κάθε πράγμα που λέμε έχει και τις εξαιρέσεις του. Απόλυτη είναι μόνο η ανάγκη για σωστή διατροφή και υγιεινή των πουλιών. Όλα τα άλλα συζητιούνται.
 
Ο βασιλης εχει απαντησει σε ολα! Απλως να συμπληρωσω τις σκεψεις μου. Καταρχην το αδυναμο σπερμα ειναι πολυ αστειο οπως το ακουσα! Τι λενε οι πετσοπαδες γι ανα πουλησουν... Κ αυτος εκανε τη διαγνωση εξ αποστασεως; Καλα κρασια! Δε σε κατηγορω για κατι, προς θεου, κεγω ετσι θα εκανα στη θεση σου, απλα αυτο που ειπε μου φανηκε πολυ αφελες γιαυτο το σχολιαζω!
2ον, μπορει στη πρωτη γεννα η θηλυκια να ηταν μονο αυτη "πυρωμενη" κ να εκανε τα αυγα η μπορει απλα να μην ειχαν ζευγαρωσει κ γιαυτο να ηταν ασπορα τα αυγουλακια. Ελπιζω αυτη τη 2η φορα ολα να πανε καλα!
 
Back
Top