Φροντίδα Προβλημα συμεριφορας ζακο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Aleka73
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Aleka73

PB New Member
Εγγραφή
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
21
Πόλη
Σέρρες
Να'μαι και παλι, για να μοιραστω μαζι σας τους προβλιματισμους μου. Συνοπτικα να αναφερω οτι εχω εδω και 15 μερες εναν ζακο, μου τον πουλησανε για 4 μηνων, αλλα σε αλλο πετ σοπ που τον πηγα για να κοψει τα φτερα μου ειπανε οτι ειναι 1 χρονων τουλαχιστον, δεν ξερω τι να πιστεψω πλεον, για να πω την αληθεια δεν με νοιαζει ποσο ειναι, οσο και να ειναι εγω τον λατρευω.Απλα για να μην με περνανε και για μεγαλο κοροιδο...Αυτο που με προβλιματιζει ειναι η συμεριφορα του... Ενω φαινετε οτι εχει προσαρμοστει πληρως με μενα και το περιβαλλον,τρωει απο το χερι μου,τον χαιδευω παντου(μεχρι και τα φτερα πτησης μ'αφηνει και τον χαιδευω και διαβασα εδω μεσα οτι για να σ'αφησει να το κανεις αυτο πρεπει να εχεις κερδισει την εμπιστοσυνη του αρκετα). Ενω φαινετε οτι τα εχουμε ''βρει'', μολις παω να παρω το χερι μου θελει να με δαγκωσει και το εχει καταφερει αρκετες φορες. Δεν νομιζω να το κανει γιατι θελει να συνεχιζω να τον χαιδευω γιατι το κανει και μερικες φορες οταν βαζω απλα το χερι μου στο κλουβι.Βγαζει κατι κραυγες σαν να θελει να με εκφοβισει, καπως σαν σκυλι που γρυλιζει. Δεν ξερω τι φταιει γι'αυτο, περναμε παρα πολλες ωρες μαζι, του μιλαω ηρεμα, οι κινησεις μου ειναι αργες και σταθερες. Το μονο που δεν καταφερα πληρως ειναι να καθομαι να με δαγκωνει για να καταλαβει οτι δεν κανει και τιποτα φοβερο!Ρε παιδια ποναει, αλλο να σε δαγκωνει κοκατιλ και αλλο ζακο(εχω εξημερωσει ενα κοκατιλ), Αντανακλαστικα και μονο καποιος φορες τραβαω το χερι και του λεω απλα με πιο αυστηρο τονο φωνης(δεν φωναζω)οτι ειναι ''κακο'' πουλι. Για να νοιωσει πιο ανετα χτες του αφησα ανοιχτη την πορτα του κλουβιου του και ανεβηκε μονος του σ'ενα σταντ που εχω γι'αυτον διπλα απο το κλουβι, αλλα και εκει τα ιδια, μια μ'αφηνει και τον χαιδευω και παιζουμε και μια τσιριζει και παει να μου αρπαξει το χερι, οχι σαν παιχνιδι. Γινετε αγριος! Δεν ξερω τι φταιει γιατι σιγουρα κατι φταιει! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ?Συγχωρεστε την πολυλογια μου, αλλα ειμαι αρκετα προβλιματισμενη.
 
εχεις κατι που λογικα θα σε συντροφευσει για την υπολοιπη ζωη σου
και μεσα σε 15 μερες θες τοσα πολλα;
εχε λοιπον υπομονη και ολα καλα θα πανε..
 
Σχετικά με την ηλικία: Τι γράφει το δακτυλίδι, ή θα σου πει ασφαλώς ο κτην- πτηνίατρος. Σχετικά με τη συμπεριφορά: 15 μέρες που τον έχεις είναι πολύ λίγες για να έχει προσαρμοστεί (όπως δείχνει κάπου - κάπου) ή για να τα έχετε "βρει" όπως λες. Μπορεί να μην έχει εμπιστευθεί - προσαρμοστεί - συνηθίσει ακόμα γι'αυτό γρυλίζει, επιτίθεται, δαγκώνει. Όσο για το "κακό πουλί" που τον λες όταν δαγκώνει, μήπως δεν του αρέσει και πρέπει να το αλλάξεις σε "μη" ή "όχι" ; Υπομονή!
 
Τιποτα δεν κανεις λαθος. Απλα ειναι πολυ νωρις ακομη και δεν εχεις αποκτηση πληρως την εμπιστοσυνη του. Προσπαθησε να του δινεις στο στομα διαφορα μεζεδακια, μιλοντας του τρυφερα για να καταλαβει οτι τον αγαπας. Αλωστε μην ξεχνας οτι καθε ζωο-πτηνο, οπως και καθε ανθρωπος εχει τον χαρακτηρα του. Υπομονη.
 
Οπως ειπες κι εσυ δεν πρεπει να τραβας το χερι σου διοτι ετσι θα συνεχισει την συμπεριφορα αυτη και θα καταλαβει οτι το ραμφος του, του δινει εξουσια.

Μολις κανει κινηση να σε δαγκωσει πες του ενα αυστηρο "Μη" και αγριοκοιταξε τον. Εαν σταματησει και δεν σε δαγκωσει επιβραβευσε τον με τη φωνη σου ηρεμα και ενα χαδακι ακομη. 😉 Εγω προσωπικα δεν τον λεω ποτε "κακο πουλι" διοτι εχω ακουσει πουλια που μιλανε να λενε στον εαυτο τους οτι ειναι "κακο πουλι" με αυστηρο τονο και μου φαινεται στεναχωρο να το ακους.

Να τον εχεις σε επιπεδο κατωτερο απο αυτο των ματιων σου διοτι εαν βρισκεται ψηλοτερα απο εσενα αυτο του δινει υψηλοτερη θεση στην κυριαρχια.

Και οπως σου ειπανε ηδη, 15 ημερες που ειστε μαζι, ειναι ελαχιστες για να περιμενεις τα παντα να ειναι τελεια. Σιγουρα θα γινουν, αλλα θελει προσπαθεια και υπομονη!
 
Εγώ θα έλεγα να βγάλεις το stand για τώρα τουλάχιστον γιατί είναι ένα σημείο που λογικά όταν αυτός ανεβαίνει εκεί και εσύ είσαι καθισμένη, αυτός βρίσκεται πιο ψηλά από εσένα.. Όσο είναι νωρίς κάνε τον να καταλάβει -με ωραίο τρόπο πάντα- ποιός είναι το αφεντικό και φυσικά να αγνοείς τις δαγκωνιές του! Όταν πας να τον πλησιάσεις και τον βλέπεις να πάει να σε δαγκώσει, αν φοβάσαι, κάνε το χέρι σου γροθιά που έτσι είναι πιο δύσκολο να καταφέρει να πιάσει κομμάτι και να σε δαγκώσει!
 
Εχετε δικαιο ολοι, ειναι οντως νωρις απλα αυτο που φοβαμαι ειναι να μην συνεχισει να το κανει γιατι το περνει σαν παιχνιδι. Δεν ειμαι ανυπομονη καταλαβαινω οτι θελει τον χρονο του... Οσο για το σταντ yasmin εχεις δικαιο οταν ειναι πανω σ'αυτο δεν πλησιαζετε. Το κλουβι το εχω κατω εδω και καιρο γιατι ειχα διαβασει οτι ετσι πρεπει στην αρχη.Αλλα ακουστε και το παραδοξο της ιστοριας, μολις τελειωσα με το ποσταρισμα του θεματος, μου μιλησε για πρωτη φορα, βεβαια δεν ημουν εκει μπροστα αλλα ειπε οτι ειχαμε πει μεχρι τοτε... Εμεινα παγωτο! Ας παρει οσο χρονο χρειαζετε, αλλωστε, μου εδειξε με τον τροπο του οτι και εκεινος μ'αγαπαει, λες και καταλαβε οτι εκανα παραπονα για εκεινον!
 
Οντως, δεν αισθανομαι και πολυ καλα... Πρεπει να βρουμε ονομα για αυτην την αρρωστεια, να ξερουμε και απο τι πασχουμε τουλαχιστον!
 
Ο Theo μας... λέει "ζακόπληκτους"! Aκριβολογεί, αποδεικνύεται ορθή η... Διάγνωση - παίρνει τη μορφή επιδημίας, είναι και πολύ πετυχημένο! Δε σου φτάνει;
 
Με καλυπτει πληρως και φανταζομαι οτι ειναι ανιατη ε; Δεν θα γινω καλα με τιποτα... Μαλλον θα χειροτερευω!
 
Δείκτης ηλικίας νεαρού Ζακό

Αλέκα, οι νεαροί Ζακό, μέχρι περίπου να κλείσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους παρουσιάζουν γκρί χρωματισμό περιμετρικά της κόρης του ματιού. Σταδιακά το χρώμα αλλάζει προς το κίτρινο. Όταν το χρώμα του ματιού είναι κίτρινο, τότε είναι σίγουρο ότι το πουλί είναι μεγαλύτερο του ενός έτους
 
Γρηγορη, κατα αρχην ευχαριστω για την απαντηση το εχω υποψιν μου αυτο,τα ματακια του ειναι ακομα γκρι-μαυρα! Οποτε πρεπει να υπολογιζω απο 5-12 μηνων περιπου λεω εγω! Οταν δω τα ματακια του να κιτρινιζουν θα ξερω τουλαχιστον οτι ειναι 1 χρονων περιπου, οποτε προς το παρον απλα υποθετω.
 
Υπομονή! Επιμονή! Αν το αγαπάς και του το δείχνεις δεν θα έχεις πρόβλημα! Σιγά σιγά όλα θα γίνουν!
 
οπως και να χει μικρος ειναι ακομη οποτε θα μαθει και πολυ ευκολα αν δωσεις την σωστη υπομονη και βαση.
 
Back
Top