Ασθένειες Προκαλεί προβλήματα η συχνή χρήση της epithol;

Και εγώ το έχω παρατηρήσει να κοκκινήζουν τα πόδια με την epithol. Επίσης καλή μου φαίνεται είναι και η pomada της tabernil που θέλει πιο αραιή χρήση από την epithol σχετικά.
 
Κοκκινίζουν τα πόδια!
Λέτε όλοι το ίδιο πράγμα;
Πως ελέγχουμε σε ένα ξύλο το τελικό του χρώμα όταν θα μπεί και το λούστρο;
Μήπως ο Γιάννης δεν είδε ποτέ κόκκινα πόδια γιατί έχει τιμπράντο;
 
Το υλικό Λάμπρο αλλάζει μηχανικά αυτό που βλέπουμε,όπως το λούστρο στο ξύλο,όπως κάθε αλοιφή επάνω στο δέρμα μας.
Το ανάλογο ερώτημα του θέματος για έναν τιμπρατίστα θα ήταν "μαυρίζει τα πόδια η έπιθολ;" απλά και μόνο γιατί τα μαύρα πόδια κάποιων τιμπράντο θα έπαιρναν ένα τέλειο φινίρισμα.
 
Δεν οφείλεται στην συχνότητα αλλά στην ποσότητα της αλοιφής Βασίλη
Συμφωνούμε με αυτόν τον τρόπο εφαρμογής σήμερα; Εφαρμογή Epithol στα καναρίνια

Χρειάζεται ενημέρωση το θέμα; Αν θέλετε να κάνετε κάποια παρατήρηση η προσθήκη, γράψτε την εκεί για να ενημερωθεί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν έχουν όλα τα timbrado μαύρα πόδια όμως.
Δεν έχω βάλει ποτέ επιθολ σε Τιμπράντο. Σε κόκκινο λιποχρωμικό έβαζα.
Και εγώ δεν έχω βάλει ποτέ και πουθενά.
Το επιχείρημα που διατυπώνω αφορά το υλικό,το οποίο και είναι αναμενόμενο να διαφοροποιεί το αντικείμενο προς θέαση.
Οι εικασίες που έχω κάνει είναι αδιάφορες και γίνονται για να γίνει κατανοητό αυτό που λέω.
 
Αν και δεν έχω δει ποτέ πόδια κοκκινισμένα από epithol όπως κι εσύ από ό,τι καταλαβαίνω Δημήτρη, δεν θεωρώ ότι το λουστράρισμα πάνω σε ροζ επιφάνεια δίνει κάτι παραπάνω από μία λάμψη, πάλι σχεδόν στην ίδια απόχρωση του ροζ, αλλά πιο γυαλιστερή, και όχι κόκκινη, κοκκινισμένη κλπ. Είναι άλλο το υλικό, πρόκειται για δέρμα ζωντανό, κεράτινη επιφάνεια και όχι ξύλο που απορροφά έως ένα βάθος. Και αυτό δεν έχει να κάνει με εικασία, αλλά με την πραγματικότητα - το έχω δει επί 2 εβδομάδες σε δύο ζευγάρια πόδια ροζ, που έμειναν ροζ. Ας ακούσουμε λοιπόν την πραγματικότητα των άλλων, και τις απαντήσεις αυτών που έχουν δει κοκκίνισμα των ποδιών, υπό το φως που ρίχνεις σε σχέση με την κρέμα, μήπως και πράγματι αυτό το κόκκινο τελικά είναι απλώς ένας πιο λαμπερός τόνος και όχι ερεθισμός ή υπεραιμία (για την τελευταία δεν ξέρω καν αν θα φαινόταν).
 
Η δική μου γνώμη είναι οτι, η Επιθόλ για την δουλειά που χρησιμοποιείται είναι απολύτως ακίνδυνη. Μάλιστα μετά την ΣΩΣΤΉ χρήση της δεν υπάρχει περίπτωση επανεμφάνισης των ακάρεων knemidocoptes jamaensis-pilae . Τα πόδια όμως των καναρινιών δεν υποφέρουν πάντα απο τα εν λόγω ακάρεα. Υπάρχουν προσβολές απο μύκητες, απο ιογενείς μολύνσεις, κλπ. Αν προσπαθήσουμε να γιατρέψουμε μια ποδοδερματίτιδα με Επιθόλ ,θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό και σε λίγο καιρό τα πόδια θα μοιάζουν με "παντζάρια". Τα πόδια δεν αλλάζουν απόχρωση με την εφαρμογή της και το ξέρουμε καλά όσοι εκτρέφουμε καναρίνια χρώματος που έχει μεγάλη σημασία η απόχρωση των κεράτινων μερών.
 
Τα πόδια δεν αλλάζουν απόχρωση με την εφαρμογή της και το ξέρουμε καλά όσοι εκτρέφουμε καναρίνια χρώματος που έχει μεγάλη σημασία η απόχρωση των κεράτινων μερών.
Κύριε Μάκη δεν είπε κανείς οτι η έπιθολ βάφει.
Υπάρχει η κατηγορία οτι ερεθίζει τα πόδια και οτι αυτό φαίνεται ως κοκκίνισμα.
Η τοποθέτησή μου αφορά την στιγμή της εφαρμογής και το όποιο χρονικό διάστημα η αλοιφή υπάρχει στην αρχική της σύσταση επάνω στο πόδι.
Θεωρητικά είναι πιθανό κατα την εφαρμογή της να φεύγει πρόσκαιρα για μηχανικούς λόγους η όποια θαμπάδα ή ασπρίλα των κεράτινων μερών,έχοντας σαν συνέπεια το πόδι φαινομενικά να δείχνει πιο κόκκινο.
Οπότε και ρώτησα τους υπέρ του κοκκινίσματος για την ενδεχόμενη πλάνη τους.
Είναι κλασικό φαινόμενο ειδικά πάνω σε κόκκινη βάση.
 
Back
Top