Γενικά Προκαλούν στείρωση στα παιδιά τα παπαγαλάκια;

Nikos kara

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιαν 2016
Μηνύματα
20
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλημέρα έχω δύο παπαγαλάκια μέσα στο σπίτι κρεμασμενα από την βάση γύρω στα 2 μέτρα. Το ερώτημα είναι ότι κάποιος γνωστός μου είπε ότι τα παπαγαλάκια βγάζουν όλο το χρόνο μια πολύ ψηλή σκόνη και αν με την πάροδο του χρόνου το αναπνεουν τα παιδιά (κυρίως τα κορίτσια) υπάρχει πρόβλημα στειρωσης του παιδιού. Έχετε ακούσει ή γνωρίζετε κάτι για το θέμα αυτό;

Ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Το συγκεκριμένο δεν το έχω ακούσει ποτέ (παρόλο που έχω ακούσει-διαβάσει διάφορα) και πριν σου απαντήσω έκανα μια γρήγορη αναζήτηση στο internet και δεν βρήκα κάτι.
Στο φόρουμ έχουν συζητηθεί πολλές φορές οι δικαιολογημένες ανησυχίες των γονέων, οι οποίες όμως εν πολλοίς είναι αβάσιμες.
Υπάρχει κατ' αρχήν έναν άρθρο που αναφέρεται σχετικά https://community.petbirds.gr/threads/Ασθένειες-των-πτηνών-που-προσβάλλουν-τον-άνθρωπο.18450/ .
Επίσης από τις συζητήσεις, διάβασε την πιο πρόσφατη πριν το δικό σου θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Οι-παπαγαλοι-μεταδιδουν-αρρωστιες-στον-ανθρωπο.25613/ .
Εκείνο που γνωρίζω από την ενημέρωσή μου αλλά και από την εμπειρία μου ως μητέρα, τα παιδιά που μεγαλώνουν συμβιώνοντας με ζώα, αναπτύσσουν μεγαλύτερες ανοσίες και είναι ψυχικά πιο ισορροπημένα και ήρεμα.
Εννοείται φυσικά ότι ακολουθούμε τους στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας, χωρίς υπερβολές και υστερίες.
Η σκόνη των παπαγάλων (που όμως δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στα budgies), μπορεί να ενεργοποιήσει αλλεργικές αντιδράσεις, εφόσον υπάρχει γόνιμη ευπάθεια.
Με λίγα λόγια η ανησυχία αυτή (καλά κάνεις και ρωτάς), αφορά ένα ποσοστό τόσο μικρό, σαν να φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας στα πεύκα, στο χώμα, ν' ακουμπήσουν στο λεωφορείο κτλ, δηλαδή να ζήσουν.
Προσωπικά σου λέω μην ανησυχείς :)
 
Πω πω μαλακιες... Αυτό ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις με τις γάτες στη τοξοπλασμωση όχι με τα πουλια...η πούδρα των πουλιών πειράζει μόνο όσους έχουν αλλεργία στην πούδρα πχ φτερνισματα κτλ
 
Εκτός αυτού. ακόμη και στο τοξόπλασμα δεν υπάρχει λόγος στείρωσης. Απλά πρέπει να γίνει έλεγχος και στην περίπτωση που μια εγκυμονούσα βγει θετικη στο τοξόπλασμα πρεπει να ακολουθήσει θεραπεία προκειμένου να μην αποβάλλει. Αλλά και πάλι, πλέον γίνεται προληπτικός έλεγχος σε περίπτωση επικείμενης εγκυμοσύνης για την ασθένεια εφόσον κιόλας υπάρχει γάτα στο σπίτι...
 
Και τα πουλιά μπορεί να είναι φορείς τοξοπλάσματος. Το θέμα είναι ότι και για τις γάτες και για όλα τα οικόσιτα ζώα εφόσον τρέφονται με τις γνωστές τροφές και όχι με ποντίκια, η προσβολή είναι αδύνατη. Πιο εύκολο είναι να προσβληθούμε από κακοψημένο κρέας που θα καταναλώσουμε ως τροφή.
https://el.wikipedia.org/wiki/Τοξοπλάσμωση
 
... Κάποιος γνωστός μου είπε ότι τα παπαγαλάκια βγάζουν όλο το χρόνο μια πολύ ψηλή σκόνη και αν με την πάροδο του χρόνου το αναπνεουν τα παιδιά (κυρίως τα κορίτσια) υπάρχει πρόβλημα στειρωσης του παιδιού. Έχετε ακούσει ή γνωρίζετε κάτι για το θέμα αυτό;

Μην ακους αηδίες. Όσο είναι γρουσουζιά οι μαύρες γάτες άλλο τόσο ισχύει κι αυτό. Μέχρι πριν μερικά χρόνια ακούγαμε απο διάφορους ότι τα μπάτζι έφερναν γρουσουζιά και χώριζαν τα ζευγάρια. Σε τέτοια αβάσιμα θέματα απο γνωστούς παντογνώστες πλέον κουνάω το κεφάλι με έκπληξη και δείχνω θαυμασμό για τις γνώσεις τους. Εκτός αν είναι πολύ γνωστός μου που τον σιχτιρίζω εύκολα. 😎
 
Μπράβο και ευτυχώς που μπήκες στη διαδικασία να κάνεις την ερώτηση! Μπας και κάτι αλλάξει επιτέλους μαθαίνοντας έστω και ένας απ΄όλους αυτούς που ακούν αυτά τα πράγματα!
Στο 2016 είπαμε πως ζούμε;...☹αν είναι δυνατόν τι θ΄ακούσουμε ακόμα!
 
αγαπητέ φίλε Νίκο(ελπίζω να είναι το ονομα σου αυτό).. Πιο πολλά μπορεί να κολλήσουμε από την ντομάτα που πήρε φαγώσιμο μέγεθος μέσα σε μία νύχτα(με ένεση), από το κρέας (μοσχαράκι που έφτασε 100κιλ σε 5 μήνες), από το μαρούλι που πήρε ''μπόι'' μέσα σε 3 μέρες.. Να συνεχίσω; τόσο η Μαρία όσο και ο Δημήτρης τα είπαν όλα! το άρθρο του Σταύρου; - τέλειο!
και για να χαροποιήσουμε λίγο την κατάσταση..η καλύτερη απάντηση σε κάθε κακοπροαίρετο είναι το τραγούδι του Βασίλη Καρρά: ''άστους να λένε.."(χιχι):D
 
Φιλε μου με καλυψαν οι υπολοιποι.. επισης βασικο, αν τα πουλακια κανουν μπανακι τακτικα δεν υπαρχει κανενα μα κανενα θεμα διοτι αποβαλλεται η περισσοτερη σκονη.
 
Εγώ για αρχή θα πω πως μια φίλη μου όταν ήταν εγγυος φοβόταν να πλησιάσει τον Πριμο γιατί της είχε πει ο γυναικολογος πως μπορεί να χάσει το παιδί ( ... ) κάτι το οποίο θέλω κάποια στιγμή να μάθω εάν ισχύει ή όχι.
Όσον αφορά την πούδρα, εγώ που έχω μεγάλο πρόβλημα με την αλλεργικη ρυνιτιδα δε με έχει πειράξει ποτέ η πουδριτσα τους. Από τη στιγμή που καθημερινά καθαριζεται το κλουβί και το πουλί κάνει μπάνιο τότε δε νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα.
Το να μεγαλώνει ένα παιδί με ζώα είναι ότι καλύτερο για το χαρακτήρα του. Εγώ μεγάλωσα με κότες, σκύλους και προβατακια. Ποτέ δεν έπαθα κάτι,έμαθα όμως να αγαπώ. Τι πιο ομορφο;
 
Εγώ για αρχή θα πω πως μια φίλη μου όταν ήταν εγγυος φοβόταν να πλησιάσει τον Πριμο γιατί της είχε πει ο γυναικολογος πως μπορεί να χάσει το παιδί ( ... ) κάτι το οποίο θέλω κάποια στιγμή να μάθω εάν ισχύει ή όχι.

Koυραφέξαλα. Σαφώς και δεν ισχύει. Η γυναίκα μου κι έπιανε και φιλούσε τη Μπέττυ (είναι η αδυναμία της) σ'ολη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ούτε τη γάτα διώξαμε απο το σπίτι.
 
Μα το πιστεύω αυτό που λες Ανέστη..
Από ένα και μόνο απλό παράδειγμα πιστεύω πως αποδεικνυεται ότι είναι μεγάλο λαθος/ψέμα.
Τόσες γυναίκες στην επαρχία που εκτρεφουν τις κότες τους έπαθαν κάτι ή έχασαν τα παιδιά τους;
 
Παιδιά, ενημέρωση-ενημέρωση-ενημέρωση.
Κατ' αρχήν υπάρχουν και άνθρωποι φορείς τοξοπλάσματος.
Τέλος δεν θέλω να σκεφτώ πως θα αντιδρούσαν, άνθρωποι που με τόση ευκολία διαδίδουν τέτοιες απόψεις, αν στο περιβάλλον τους ζούσε άτομο φορέας του HIV.
 
Αν το κατοικίδιο σας είναι φτερωτό.. καναρίνι παπαγάλος τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας (σύμφωνα με την American Pregnancy Association).

Θα πρέπει όμως να πάτε τον φτερωτό σας φίλο στον κτηνίατρο για έναν προληπτικό έλεγχο.

Τα πουλιά μπορούν να μεταδώσουν το βακτήριο της σαλμονέλας, το καμπυλοβακτηρίδιο και κάποιες άλλες λοιμώξεις.
Συνιστάται ο καθαρισμός του κλουβιού να μη γίνεται από την έγκυο.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια εάν έχετε έρθει σε επαφή με το πουλί ή με το κλουβί του...

Η μόλυνση μεταδίδεται στις γάτες από την κατανάλωση μολυσμένου ωμού κρέατος, από τα πουλιά *(άγρια), το έδαφος και τα ποντίκια. Στη συνέχεια μεταδίδουν τη λοίμωξη από τα περιτώματά τους.

Το CDC συνιστά στις έγκυες να λαμβάνουν τις ακόλουθες προφυλάξεις:

Απαγορεύεται η έγκυος να έρχεται σε επαφή με την άμμο της γάτας.

Απαγορεύεται να πιάνει με γυμνά χέρια ωμό κιμά ή τροφές για γατάκια που δεν είναι ξηρές.


Τα κρέατα πρέπει να καταναλώνονται well done, ενώ τα λαχανικά πρέπει να είναι πολύ πολύ πολύ καλά πλυμένα (με λίγο ξύδι στο νερό. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στο χοιρινό κρέας εΚαλό είναι να τοποθετείοτε το κρέας μερικές μερες στην κατάψυξη πριν το μαγειρέψουμε.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/ygeia/egkimosini-ke-katikidia-ine-igiini-simviosi/27125/
 
@Sissy, Πολυ σωστά! Δεν διαβάζω κάτι το ανησυχητικό.

@Nikos kara, Μεγαλύτερη ανοησία δεν εχω ξανακούσει. Καλύτερα αυτός ο γνωστός σου να ψαξει να δει, να ενημερωθεί και να μην διαδίδει παραπλανητικες δεισιδαιμονιες που μόνο άγχος προκαλούν.

@Φοίβος, Εγω τσακωνονουνα με συγγενείς για το συγκεκριμένο θέμα παραλίγο να διώξουν τα πουλια απο το σπίτι.
 
Μεγαλύτερη ανοησία δεν εχω ξανακούσει. Καλύτερα αυτός ο γνωστός σου να ψαξει να δει, να ενημερωθεί και να μην διαδίδει παραπλανητικες δεισιδαιμονιες που μόνο άγχος προκαλούν.
Βαγγέλη μην είσαι αυστηρός... Πολύ καλά έκανε αφού το άκουσε κάπου να το πει στον φίλο του, απο ενδιαφέρον το έκανε ο άνθρωπος και περισσότερο καλά ο φίλος που ρώτησε
 
πολύ καλά έκανε αφού το άκουσε κάπου να το πει στον φίλο του, απο ενδιαφέρον το έκανε ο άνθρωπος και περισσότερο καλά ο φίλος που ρώτησε
Συμφωνώ, ως γονείς πρέπει να ερευνούμε το παραμικρό. Απλά πρέπει να έχουμε και το σωστό φίλτρο αξιολόγησης κάθε πληροφορίας μετά.
 
Βαγγέλη μην είσαι αυστηρός... Πολύ καλά έκανε αφού το άκουσε κάπου να το πει στον φίλο του, απο ενδιαφέρον το έκανε ο άνθρωπος και περισσότερο καλά ο φίλος που ρώτησε
Το παρακανα μου φαίνεται.
Συμφωνώ, ως γονείς πρέπει να ερευνούμε το παραμικρό. Απλά πρέπει να έχουμε και το σωστό φίλτρο αξιολόγησης κάθε πληροφορίας μετά.
Σωστό αλλα είναι λίγο παράξενο να διανοηθεις ότι ένα ζώο είναι γρουσουζικο ή οτιδήποτε άλλο απλά και μόνο επειδή υπάρχει
 
είναι λίγο παράξενο να διανοηθεις ότι ένα ζώο είναι γρουσουζικο ή οτιδήποτε άλλο απλά και μόνο επειδή υπάρχει
Καλά αυτοί που πιστεύουν κάτι τέτοια είναι ανεκδιήγητοι. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που χρησιμοποιούν τέτοιες δεισιδαιμονίες ως μέσον χειραγώγησης των άλλων ή απλά για να τους κριτικάρουν.
 
Σωστό αλλα είναι λίγο παράξενο να διανοηθεις ότι ένα ζώο είναι γρουσουζικο ή οτιδήποτε άλλο απλά και μόνο επειδή υπάρχει
ίσος να ήθελαν να τα ξεφορτωθούν έτσι κι αλλιώς και να το βρήκαν σαν πάτημα που τους προσφερόταν :D
 
Back
Top