Ασθένειες Προληπτικά pulmosan και ιώδιο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης NADIA
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

NADIA

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
εάν θυμάστε (όσοι εχετε δει το θέμα) πηγα το καναρίνι μου στο κτηνιατρικό κεντρο περιστερίου (που το βρήκα από το petbirds) γιατί είχε πλήρη αφωνία. Μεχρι στιγμής το έχω πάει δύο φορές μέσα σε δύο εβδομάδες και τις δύο φορες μου έριξε ο πτηνίατρος σταγόνα Pulmosan προληπτικά για τα ακάρεα... Και ταυτόχρονα του ρίχνω κάθε ημέρα μια σταγόνα ιώδιο γιατι μου είπε οτι μπορει να είναι και ο θυρεοειδής του. Το πουλάκι μία ημέρα μπορεί να είναι καλά δηλ να ακουστεί ένα τσίου (απο εκεί που κελαηδούσε συνέχεια) και μια ημέρα μπορεί να ανοίγει το στόμα του και να μην ακούγεται τίποτα.. Του είπα αυτά τα συμπτώματα και μου απάντησε οτι θέλει υπομονή οτι κατα πάσα πιθανότητα δεν είναι ακάρεα γιατί με τις τρεις φορές μέσα σε τρεις εβδομάδες (σύνολο) που του έχουμε ρίξει Pulmosan θα έπρεπε να του είχε περάσει. Παρα ταύτα σήμερα μου έριξε πάλι σταγόνα προληπτικά...
Συνεχίζω την θεραπεία για 15 ημέρες με το ιώδιο και βλεπουμε... Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω ; Δυο χρόνια το έχω το πουλάκι και τακτικά μου το παθαίνει αυτο αλλες φορές λίγο και του περνάει μόνο με asminine και βιταμίνες και άλλες φορές περισσότερο που δεν ξέρω τι να του δώσω.
Να σημειώσω οτι πάντα κάθε φορά που θα εχει αφωνία θα μαδάει και υπερβολικά.. Επίσης, εχω ακούσει να κάνει θόρυβο σαν να έχει σποράκι αλλά δεν εχει και τη νύχτα βγάζει κάποιες φορές μια πνιχτή φωνή σαν να είναι μπουκομένο. Κατα τα άλλα ειναι ευδιάθετο και υπερκινητικό..
Κανω πειράματα γιατι δυστυχώς δεν εχω απο πουθενά υπεύθυνη γνωμη. Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε εμπειρικα και μόνο στη θεραπεία του πουλιού και να μην μπορούμε να δώσουμε μια συγκεκριμένη θεραπεία;
Τί να κάνω ; 😕

Καλημέρα, Λάζαρε. Το έχω στο σαλόνι. Γιατί;
εχω και άλλα δύο στο σαλόνι αλλά δεν έχουν πάθει τίποτα με την φωνή τους.

Τσάμπα έδινα ιώδιο στο καναρίνι μου... Πίστευε ο πτηνίατρος οτι εχει θυρεοειδή αφού με το Pulmosan δεν είδαμε θετικό αποτέλεσμα και του κάναμε θεραπεία με ιώδιο.. Τώρα έχει τα ίδια συμπτώματα και το άλλο καναρίνι που έχω... Και αυτό βγάζει μια φωνή ίσα ίσα που ακούγεται! ☹
Άρα είναι κάτι κολλητικό και δεν είναι θυρεοειδής.. Και τί είναι; Στο τέλος θα τα χάσω τα καναρίνια μου επειδή δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνα να μου πει τι θεραπεία να τους δώσω.. 😡

αν αποκλεισουμε τα ακαρεα αφου το πουλμοσαν εχει δοθει και με το παραπανω, χωρις να αποκλειω κατι που δεν ξερω (ειμαι ηλεκτρονικος, οχι γιατρος 🙂 θα σταθω στην αναφορα σου για μαδημα. Οταν υπαρχει πτερορροια (που τετοιο καιρο μαλλον μη φυσιολογικη ειναι) σταματαει και το κελαηδημα.σε αυτη την περιπτωση ισως αυτο να σε βοηθησει
Παθολογική πτερόρροια πτηνών

στο σαλονι εχει κατι αλλαξει τελευταια σετην καθημερινοτητα του μεχρι σημερα;

Στο σαλόνι δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους. Δεν ξέρω τι άλλο να τους κάνω. Το Σάββατο θα τα πάω σε άλλο πτηνίατρο.
Εχω δώσει τα πάντα.. Δεν πρέπει να οφείλεται στην πτερρόροια.. Το κελάηδησμα που κάνουν είναι πολυ περίεργο... Πολλές φορές δεν ακούγονται ενώ προσπαθούν και άλλες φορές είναι καλά.. Μια έτσι και μια αλλιώς. Το ένα καναρίνι μου εχει πιο έντονα συμπτώματα.. Το δευτερο τελευταία το παρατήρησα να έχει θέμα.

για προβλημα στο αναπνευστικο ο γιατρος το ειχε συζητησει; Τον απασχολησε; 😕δεν ξερω, μετα απο τοση χρηση του pulmasan και τιποτα στην ουσια; 😕

εχω διαπιστώσει οτι είναι δύσκολο να βρεις καλό γιατρό για τα πουλιά. Οι περισσότεροι κάνουν πειράματα για να αποκλείσουν κάποιες αρρώστιες και στο τέλος καταλήγουμε να έχουμε δώσει ενα σωρό φάρμακα στο πουλί χωρίς αποτέλεσμα. 😡

Πρόβλημα στο αναπνευστικό δεν έχει γιατί τότε πως κόλλησε και το άλλο καναρίνι που έχω ; Κάποια άλλη αιτία υπάρχει που μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα στο αναπνευστικό τελικά εάν δεν το προλάβουμε. Όμως ποια είναι αυτή η αιτία; Ίσως το Pulmosan να μην λειτούργησε σωστά και να θέλει άλλο φαρμακο. Ουσιαστικά από τα φάρμακα μόνο το VETERMEC δεν έχω δώσει για τα ακάρεα.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που επιμένει τόσο αυτό που εχει και δεν ανταποκρίνεται σε κανένα φάρμακο μέχρι στιγμής.😕

Back