εάν θυμάστε (όσοι εχετε δει το θέμα) πηγα το καναρίνι μου στο κτηνιατρικό κεντρο περιστερίου (που το βρήκα από το petbirds) γιατί είχε πλήρη αφωνία. Μεχρι στιγμής το έχω πάει δύο φορές μέσα σε δύο εβδομάδες και τις δύο φορες μου έριξε ο πτηνίατρος σταγόνα Pulmosan προληπτικά για τα ακάρεα... Και ταυτόχρονα του ρίχνω κάθε ημέρα μια σταγόνα ιώδιο γιατι μου είπε οτι μπορει να είναι και ο θυρεοειδής του. Το πουλάκι μία ημέρα μπορεί να είναι καλά δηλ να ακουστεί ένα τσίου (απο εκεί που κελαηδούσε συνέχεια) και μια ημέρα μπορεί να ανοίγει το στόμα του και να μην ακούγεται τίποτα.. Του είπα αυτά τα συμπτώματα και μου απάντησε οτι θέλει υπομονή οτι κατα πάσα πιθανότητα δεν είναι ακάρεα γιατί με τις τρεις φορές μέσα σε τρεις εβδομάδες (σύνολο) που του έχουμε ρίξει Pulmosan θα έπρεπε να του είχε περάσει. Παρα ταύτα σήμερα μου έριξε πάλι σταγόνα προληπτικά...
Συνεχίζω την θεραπεία για 15 ημέρες με το ιώδιο και βλεπουμε... Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω ; Δυο χρόνια το έχω το πουλάκι και τακτικά μου το παθαίνει αυτο αλλες φορές λίγο και του περνάει μόνο με asminine και βιταμίνες και άλλες φορές περισσότερο που δεν ξέρω τι να του δώσω.
Να σημειώσω οτι πάντα κάθε φορά που θα εχει αφωνία θα μαδάει και υπερβολικά.. Επίσης, εχω ακούσει να κάνει θόρυβο σαν να έχει σποράκι αλλά δεν εχει και τη νύχτα βγάζει κάποιες φορές μια πνιχτή φωνή σαν να είναι μπουκομένο. Κατα τα άλλα ειναι ευδιάθετο και υπερκινητικό..
Κανω πειράματα γιατι δυστυχώς δεν εχω απο πουθενά υπεύθυνη γνωμη. Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε εμπειρικα και μόνο στη θεραπεία του πουλιού και να μην μπορούμε να δώσουμε μια συγκεκριμένη θεραπεία;
Τί να κάνω ;
Συνεχίζω την θεραπεία για 15 ημέρες με το ιώδιο και βλεπουμε... Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω ; Δυο χρόνια το έχω το πουλάκι και τακτικά μου το παθαίνει αυτο αλλες φορές λίγο και του περνάει μόνο με asminine και βιταμίνες και άλλες φορές περισσότερο που δεν ξέρω τι να του δώσω.
Να σημειώσω οτι πάντα κάθε φορά που θα εχει αφωνία θα μαδάει και υπερβολικά.. Επίσης, εχω ακούσει να κάνει θόρυβο σαν να έχει σποράκι αλλά δεν εχει και τη νύχτα βγάζει κάποιες φορές μια πνιχτή φωνή σαν να είναι μπουκομένο. Κατα τα άλλα ειναι ευδιάθετο και υπερκινητικό..
Κανω πειράματα γιατι δυστυχώς δεν εχω απο πουθενά υπεύθυνη γνωμη. Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε εμπειρικα και μόνο στη θεραπεία του πουλιού και να μην μπορούμε να δώσουμε μια συγκεκριμένη θεραπεία;
Τί να κάνω ;