Φάρμακα Πότε μπορεί να επαναληφθεί η εφαρμογή του Pulmosan;

Κάτι άλλο περί ακάρεων για άλλο σκεύασμα. Το scatt μένει ενεργό για 21 μέρες στον οργανισμό του πουλιού.Αφού ο κύκλος των ακάρεων είναι 8 μέρες γιατί να επαναλάβεις μετά από 21 μέρες;
Πάντως για το pulmosan κατανοώ την εταιρία να αφήνει μεγαλύτερο περιθώριο από τις 7 μέρες για να καλύψει τα νώτα της σε περίπτωση απώλειας πτηνών. Δεν τους νοιάζει αν το πουλάκι δεν θεραπευτεί.
Προσωπικά διαφωνώ ότι το πουλί δεν απαλλάσεται ποτέ από τα ακάρεα.Αλλιώς θα χανόντουσαν ένα σωρό εκτροφές.
Για τον Dr.Coutteel τον οποίο εκτιμώ αλλά θα πω ότι άλλο Ελλάδα άλλο Βόρεια Ευρώπη. Εδώ μπορεί και να υπάρχουν αλλά πόσοι πάνε Ελλάδα τα πουλιά τους για νεκροψία;Λίγοι. Επίσης ο γιατρός είπε ότι σε νεκροψίες συνάντησε ελάχιστα πουλιά που να πεθάνανε από αυτό. Δεν διαφωνώ αλλά μήπως πουλιά με ακάρεα επιζούν χωρίς να πεθάνουν;
Τέλος άκρη δεν έχουμε βγάλει με τα ακάρεα τραχείας. Θα τα ονόμαζα αόρατος εχθρός.
 
γιατί να επαναλάβεις μετά από 21 μέρες;
Γιατί τα φάρμακα δεν είναι πάντοτε εκατό τοις εκατό αποτελεσματικά. Ακόμη και οι αντιβιώσεις εξαλείφουν σχεδόν όλα τα μικρόβια ώστε να μπορεί το ανοσοποιητικό να διαχειριστεί την κατάσταση και να επέλθει θεραπεία. Πολλές φορές όμως, δεν φτάνει ένας κύκλος θεραπείας.
Δεν τους νοιάζει αν το πουλάκι δεν θεραπευτεί.
Με αυτή την άποψη δεν συμφωνώ γενικά. Δεν νομίζω ότι οι εταιρείες που βγάζουν τα φάρμακα ενδιαφέρονται για την ψυχή των πουλιών αλλά για το κέρδος (απόλυτα θεμιτό) και ο τρόπος για να πετύχεις μεγαλύτερο κέρδος είναι να κάνεις το προϊόν σου περισσότερο αποτελεσματικό ώστε ο κόσμος να μην προτιμάει προϊόντα της ανταγωνίστριας επιχείρησης. Καμία φαρμακευτική δεν θέλει πουλιά να πεθαίνουν με το φάρμακο της, αλλά αντίθετα να θεραπεύονται όλα τα πουλιά. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα οδηγεί σε οικονομική καταστροφή.
Για τον Dr.Coutteel τον οποίο εκτιμώ
Αν ρωτήσεις δέκα άτομα εάν τον εκτιμούν είμαι σίγουρος ότι και οι δέκα θα σου πουν το ίδιο πράγμα. Εψαχνα τις προάλλες να βρω πληροφορίες για το επιστημονικό του έργο και δεν κατάφερα να βρω ούτε προσωπική ιστοσελίδα, ούτε εταιρική, ούτε σελίδα του σε κάποιο πανεπιστήμιο όπως έχουν όλοι οι καθηγητές.

Δεν μπορώ να αμφισβητήσω αυτά που λέει απλά εκ φύσεως είμαι κάπως καχύποπτος όταν δεν οδηγούν όλες οι καταστάσεις σε αυτό που υπάρχει ως γενικό συμπέρασμα. Ο συγκεκριμένος γιατρός, αν δεν κάνω λάθος παρασκευάζει ή και εμπορεύεται προϊόντα για πουλιά. Οι Έλληνες τον γνώρισαν από σεμινάρια που οργάνωσαν εταιρείες - Pet Shops για να προωθήσουν τα προϊόντα του. Όλα αυτά μου δημιουργούν κάποιες επιφυλάξεις που έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων και όχι τόσο με την επιστημονική του κατάρτιση.
μήπως πουλιά με ακάρεα επιζούν χωρίς να πεθάνουν;
Και τα υγιή πουλιά (ορισμένα είδη) έχουν έναν αριθμό ακάρεων. Η ασθένεια προκύπτει όταν παύουν πλέον να είναι διαχειρίσιμα από το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
 
Δεν γνωρίζω για προσωπική ιστοσελίδα του Dr. Petter Coutteel ...
Έχω όμως την ιστοσελίδα της "κλινικής", "ιατρείου", "εταιρείας" (ας βάλετε όποιο σας ταιριάζει) http://www.trigenio.be/ καθώς και της αντίστοιχης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/Trigenio/.
Ελπίζω αυτά να βοηθήσουν.
 
Καλησπέρα σε όλους, επειδή με ενδιαφέρει το θέμα καθώς για πρώτη φορα αντιμετωπίζω μια τέτοια κατάσταση, εν τέλει μετά απο 6 χρόνια σχεδον απο την αρχική συζήτηση έχετε καταλήξει κάπου σχετικά με την επαναληπτική εφαρμογή του pulmosan; Ακόμα και εμπειρικά αν δεν υπήρξε νέα επίσημη απάντηση.
Ευχαριστώ πολύ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Επίσημη απάντηση από την Beaphar υπήρξε Φώτη, βρίσκεται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Πότε-μπορεί-να-επαναληφθεί-η-εφαρμογή-του-pulmosan.25450/#post-296315

Ακόμα και εμπειρικά
Για να βγουν εμπειρικά συμπεράσματα, θα πρέπει να μιλάμε για εξακριβωμένες περιπτώσεις ασθένειες από ακάρεα της τραχείας, που δεν ξέρω τελικά κατά πόσο υπάρχουν τέτοιες.

Αν κάποιος έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα πάντως, ας τα καταθέσει.
 
Επίσημη απάντηση από την Beaphar υπήρξε Φώτη, βρίσκεται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Πότε-μπορεί-να-επαναληφθεί-η-εφαρμογή-του-pulmosan.25450/#post-296315


Εμπειρικά, θα πρέπει να μιλάμε για εξακριβωμένες περιπτώσεις ασθένειες από ακάρεα της τραχείας, που δεν ξέρω τελικά κατά πόσο υπάρχουν τέτοιες.
Σ ευχαριστω πολύ Σταύρο.
Διάβασα την απάντηση της εταιρίας τότε, (η οποία ήταν κάπως διφορούμενη), γι’ αυτό έγραψα αν υπήρξε νέα επίσημη απάντηση.
 
Back
Top