Φροντίδα Προσαρμογή κοκατίλ και δυνατή φωνή

Kostas996

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2020
Μηνύματα
8
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους, πριν από 6 μέρες μου κάναν δώρο ένα παπαγάλο κοκατίλ αρσενικό 8-9 μηνών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι όλη την μέρα κάνει έναν δυνατό ήχο σαν συναγερμός
και περισσότερο όταν ακούει κάτι ή όταν είναι κάποιος μαζί του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον απομονώσω σε ένα δωμάτιο που κατά κύριο λόγο τις περισσότερες ώρες της μέρας είναι μόνος, αυτό έδειξε να τον ηρεμεί λίγο. Το ερώτημα μου είναι γιατί το κάνει αυτό και πχ γιατι δεν κάνει και άλλους ήχους; Είναι ακόμα νωρίς; Δεν έχει προσαρμοστεί; Καλά κάνω και τον απομόνωσα;

Ευχαριστώ
 
Το πιθανότερο είναι να φωνάζει απο ανησυχία ή να ψάχνει κάποιους που δεν βλέπει όπως άλλα πουλιά ή ανθρώπους που ζούσε μαζί τους πριν το πάρεις. Εγώ θα πω κακώς το απομόνωσες. Οι παπαγάλοι γενικά είναι θορυβώδη πουλιά κι αυτό είναι κάτι που περιμένουμε απο πριν το πάρουμε. Στο έφεραν απροειδοποίητα χωρίς να γνωρίζουν αν το θέλεις; Επίσης απορώ πόσο δυνατό συναγερμό μπορεί να κάνει ένα κοκατίλ? 😀

Λογικά σε καναδυό εβδομάδες θα ηρεμήσει. Όταν πρωτοφέραμε το κοκατού στο σπίτι περάσαμε 2 εβδομάδες μέλι-γάλα και μετά 2 εβδομάδες κόλαση απο τις φωνές. Τώρα πια είναι πιο ήσυχη κι απο καναρίνι.
 
Καλημέρα! Μην τον απομονώνεις. Αυτό που κάνει λέγεται contact call, αν καταλαβαίνω καλά και σημαίνει ότι ψάχνει να βρει κάποιον από το σμήνος/είδος του. Για αυτό πιστεύω ότι μόλις νιώσει οικεία μαζί σου, όσο είσαι εκεί δεν θα το κάνει γιατί θα σε βλέπει κοντά του. Το πιθανότερο μετά για μένα είναι να αρχίσει να το κάνει όταν δεν σε βλέπει εφόσον έχει δεθεί με εσένα. Σε κάθε περίπτωση συμφωνώ ότι μαζί με τον παπαγάλο έρχεται και η φωνή (και το cockatiel είναι και μη θορυβώδης γενικά). Μετά λογικά θα έρθουν και τα πούπουλα μέσα στο σπίτι. Αλλά θα στα ανταποδώσει όλα, είναι φανταστικά!
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το θέμα δεν είναι ο θόρυβος αλλά ότι γίνεται ασταμάτητα. Εγώ περισσότερο το πήγα σε ένα ήσυχο μέρος για να μην πάθει τίποτα γιατί ένιωθα ότι όταν βρίσκεται με κόσμο ταλαιπωρείται. Σήμερα λέω να περάσω αρκετό χρόνο μαζί του μιας και νιώθω πως είναι πιο ήρεμο.
 
Κώστα η λύση δεν είναι σίγουρα η απομόνωση. Σκοπός είναι να έρθετε πιο κοντά και όχι να απομακρύνεστε.

Είναι ήμερο πουλάκι ή άγριο;
Στο προηγούμενο περιβάλλον που ζούσε τι συνήθειες είχε;
Είχε άλλα πουλιά παρέα, έβγαινε από το κλουβί του;
Ποιος και πόσο ασχολούνταν μαζί του;

Επίσης αν παραλείπαμε το θέμα του ήχου - θορύβου, όταν τον πλησιάζεις τι αντίδραση έχει;

Αν μπορείς να μας ανεβάσεις ένα βιντεάκι να τον δούμε και να τον ακούσουμε θα ήταν ιδανικό.

Γενικά είναι πολύ μικρό το διάστημα που άλλαξε περιβάλλον και πρόγραμμα και αυτό τα αποσυντονίζει αρκετά.
 
@Chrisad καλημέρα, το πουλί μου το χαρακτήρισαν ως ημιηρεμο, ζούσε με άλλα 3 ίδια πουλιά σε ένα αυτοσχέδιο μεγάλο κλουβί σε μπαλκόνι. Δεν έβγαινε εξω. Μου είχαν πει ότι όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης εβαζε τροφή μέσα πήγαινε και καθόταν στο χέρι του. Εγώ όταν πάω να βάλω τροφή ή να κάνω κάτι αλλο στο κλουβί στην φωνάζει στην αρχή, ειδικά όταν το μετακινω. Από χθες το πουλί σταματησε να φωνάζει τόσο πολύ. Έχω την εντύπωση ότι χαλαρωσε λίγο με το περιβάλλον παρόλα αυτά δεν παίζει με τα παιχνίδια του απλά παρακολουθεί τις κινήσεις μας. Θα βάλω και ένα βίντεο σε λίγο.
 
Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω βίντεο είναι πολύ μεγάλο σε mb όσο χρόνο και αν τραβήξω.. Πιστεύετε ότι πρέπει να βγάζω λιγο το κλουβί σε έξω στο μπαλκόνι ή στον κήπο ή ακόμα είναι νωρίς; Το λέω αυτό γιατί όταν μετακινω το κλουβί φωνάζει συνεχώς.. Επίσης έχω παρατήσει ότι τρέμει λίγο..
 
Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Το πουλί ηρέμησε και έτσι άρχισα σιγά σιγά την εκπαίδευση του. Νομίζω ότι τα πάμε καλά άρχισε να κανει κάτι μικρά σφυρίγματα όταν χαίρεται. Ήδη ανεβαίνει σε ξυλάκι και τρώει από το χέρι μου κεχρι. Ήθελα να ρωτήσω πότε θα μπορώ να το βγάλω εκτός κλουβιου; Πότε θα είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο;
Εχω παρατηρήσει ότι από την τροφή του δεν τρώει τα σπόρια μόνο την παπαγαλινη. Επισης έχω προσπαθήσει να του δώσω φρούτα αλλά ούτε εκείνα τα τρώει.
Ευχαριστώ
 
Θα πρεπει να το βγαλεις απο το κλουβι οταν θα εχει εξοικειωθεί σε τετοιο σημειο μαζι σου ωστε να μην σου ειναι δυσκολο να το βαλεις μεσα στο κλουβι οταν χρειαστεί.
Οταν θα καθεται στο χερι σου δηλαδη.
Ποιο μειγμα τροφης του δινεις;
Με τα φρουτα και τα λαχανικα να επιμείνεις με διαφορετικα ειδη και διαφορετικα κοψίματα, θα φαει καποια στιγμη.
 
@Tony Forpus καλημέρα, χθες είχα κάνει μια απόπειρα να το βάλω στην πατηθρα που έχει το κλουβί από πάνω για εκπαίδευση. Αρχικά το έβγαλα με το ξυλάκι και το κεχρί από το κλουβί και το ανέβασα πανω. Όταν έκανα την αντίθετη διαδικασία δεν το χειριστικα σωστά με αποτέλεσμα να το φέρω πολύ κοντά σε μένα να τρομάξει και να πετάξει στο δωμάτιο. Και μετά άρχισαν τα δύσκολα, πετούσε μέσα στο δωμάτιο δεν ήξερε τον χώρο οπότε το πλησίαζα έφευγε. Αφού είδα και αποειδα το άφησα να ηρεμησει, πήγα κοντά του με το ξυλάκι και το κεχρί ανέβηκε πάνω και με αργές κινήσεις το έβαλα μέσα στο κλουβί. Από την μια χάρηκα που ανέβηκε στο ξυλάκι και δεν φοβήθηκε αλλά από την άλλη όσο πετούσε δεν επέλεξε πότε να κάτσει στο Σταντ του κλουβιου. Και αναρωτιέμαι μήπως επειδή το κλουβί είναι καινούργιο και δεν το έχει συνηθίσει; Ή κάποια στιγμή θα πήγαινε και από κει; Τώρα όσον αφορά την τροφή του δίνω της Vitakraft Australia
 
@Kostas996

Ακριβως γι αυτο που περιγραφεις θα πρεπει να ειναι εξοικειωμενο πρωτα, γιατι βγαινει ευκολα αλλα δεν μπαινει μεσα ευκολα και ενδεχεται σε αυτη την προσπαθεια να υπαρξει τραυματισμος.
Θα πρεπει να εχεις υπομονη για να μην κανεις πισω βηματα στην προσπαθεια σου.

Την επομενη φορα που θα χρειαστεις τροφη παρε αυτη, ειναι οτι καλυτερο για το ειδος.
 
Back
Top