Φροντίδα Προσπάθεια εξημέρωσης τρομαγμένου budgie

PanagiotisAgrinio

PB Member
Εγγραφή
8 Απρ 2020
Μηνύματα
518
Πόλη
Αγρίνιο
Καλησπέρα παιδιά! Πριν μια βδομάδα υιοθέτησα ένα budgie ευτυχώς διότι κάποιοι το είχαν πετάξει στα σκουπίδια. Ευτυχώς δεν ήταν τραυματισμό αλλά έχει υποστεί σοκ. Με το που περνάω δίπλα από το κλουβί του φτερουγιζει τρομαγμενο. Υπαρχει καμία ελπίδα να κάτσει ποτέ στο δάκτυλο μου; Όλες οι συμβουλές για την εξημέρωση του είναι ευπρόσδεκτες.
 
Γειά σου συντοπίτη. Πολύ ευγενικό εκ μέρους σου που υιοθέτησες το budgie. Δυστυχώς δεν θα πω κάτι για αυτούς που το παράτησαν.
Θα σου δώσω μια συμβουλή. Πρώτα θα κοιτάξεις να του πάρεις ένα σωστό κλουβί, να του έχεις μια καλή διατροφή και στην συνέχεια θα ασχοληθείς με την εκπαίδευση του. Όταν μπορέσεις ανέβασε μια φωτογραφία του.
 
Γειά σου συντοπίτη. Πολύ ευγενικό εκ μέρους σου που υιοθέτησες το budgie. Δυστυχώς δεν θα πω κάτι για αυτούς που το παράτησαν.
Θα σου δώσω μια συμβουλή. Πρώτα θα κοιτάξεις να του πάρεις ένα σωστό κλουβί, να του έχεις μια καλή διατροφή και στην συνέχεια θα ασχοληθείς με την εκπαίδευση του. Όταν μπορέσεις ανέβασε μια φωτογραφία του.
[automerge]1586370498[/automerge]
Το κλουβάκι πιστεύω είναι αρκετά μεγάλο για αυτήν(πρέπει να είναι θυληκο).Αυτό που έχω τώρα το είχα εγώ γιατί το παλιό ήταν πολύ μικρό. Από παιχνίδια τις έχω 3 μπαλίτσες με ένα κουδουνάκι μια σκάλα και μια κούνια όπου τα μισεί για κάποιο λόγο. Η κούνια την τρομάζει νομίζω. Στις μπαλίτσες όμως τις αρέσει το κουδουνάκι που έχει και ασχολείται ποτέ ποτέ. Προσπάθησα για φωτογραφια αλλά δεν με άφηνει λόγω μεγαλου αρχείου
[automerge]1586370596[/automerge]
Το κλουβάκι πιστεύω είναι αρκετά μεγάλο για αυτήν(πρέπει να είναι θυληκο).Αυτό που έχω τώρα το είχα εγώ γιατί το παλιό ήταν πολύ μικρό. Από παιχνίδια τις έχω 3 μπαλίτσες με ένα κουδουνάκι μια σκάλα και μια κούνια όπου τα μισεί για κάποιο λόγο. Η κούνια την τρομάζει νομίζω. Στις μπαλίτσες όμως τις αρέσει το κουδουνάκι που έχει και ασχολείται ποτέ ποτέ. Τροφή του έχω ένα μίγμα συσκευασμένο και του δίνω millet τσαμπιά αλλά και λαχανικά και λίγα φρουτα Προσπάθησα για φωτογραφια αλλά δεν με άφηνει λόγω μεγαλου αρχείου
[automerge]1586370729[/automerge]
Κατά λάθος το έγραψα 2 φορές😴
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είχα αγοράσει μια της vitakraft δεν θυμάμαι ακριβώς ποια συγκεκριμένα γιατί πέταξα την συσκευασια
[automerge]1586373582[/automerge]
Από αύριο θέλω να πιστεύω πως θα ξεκινήσω την εξημέρωση και αργότερα και η εκπαίδευση. Θα προσπαθήσω να έχω το χέρι μου στο κλουβί. Για να είναι πιο ήρεμο να κρατάω λίγο millet ή δε βοηθάει τόσο;
 
Καλορίζικο. Το κλουβί είναι τέλειο. Παιχνίδια θέλεις κι άλλα, αλλά σιγά σιγά κι ένα ένα αφού το πουλάκι φοβάται. Δώστου χρόνο, να κάθεσαι δίπλα του πολύ και να του μιλάς πολύ. Δοκίμασε με το κεχρί αρχικά εκτός κλουβιού. Μην το ζορίζεις, είναι πολύ νωρίς, είναι φοβισμένο και θα πάρει χρόνο.

Βάλε μας φώτο στο φως της ημέρας ανφας το πουλάκι για περισσότερα σχετικά με φύλο κι ηλικία. :)
 
Καλημέρα σας!
Σήμερα προσπάθησα επιτυχημένα και του έδωσα λίγο κεχρί σε τσαμπί και έφαγε από το χέρι μου αλλά με μεγάλο δισταγμό αλλά είναι και αυτό μια πρόοδος νομίζω.Βέβαια ακόμα φτερουγίζει τρομαγμένα όταν περνάω δίπλα του. Πόση ώρα χρειάζεται να κάθομαι δίπλα του; Τα πρωινά περνάω μια ωρίτσα όταν κάνω μαθήματα online και κατά την διάρκεια της ημέρας περνάω άλλη μια ωρίτσα το απόγευμα συνήθως. Ελπίζω μια μέρα να έρθει πάνω μου αλλά έχουμε ακόμα δουλίτσα :) Σε λίγο σας στέλνω και μια φωτογραφία του.
[automerge]1586421976[/automerge]
Ορίστε :)
 

Συνημμένα

  • IMG_20200409_113245.webp
    IMG_20200409_113245.webp
    62,7 KB · Προβολές: 0
  • IMG_20200409_113246.webp
    IMG_20200409_113246.webp
    65,6 KB · Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία:
Διάβασα σε διάφορα Wiki ότι είναι καλό να κόβεις τα φτερά του παπαγάλου για να εκπαιδεύεται πιο ευκολα. Εσείς τι λέτε;Αξίζει να τρομάξει ώστε να εκπαιδευτεί γρηγορότερα; Μήπως θα με φοβάται χειρότερα;Ένα πρόβλημα είναι πώς θα καταφέρω να τον πιάσω ώστε να του κόψω τα φτερά :/
 
Οχι δεν αξιζει να κοψεις τα φτερα του,το πηρες φανταζομαι για να το σωσεις και οχι για να το βασανισεις.
Θα ηταν σα να σου εκοβαν εσενα τα ποδια σε περιπτωση που δεν καθοσουν ησυχος.

Εκπαιδευση express δεν μπορεις να κανεις,θα καθεσαι σε τοση αποσταση ωστε να μην χτυπιεται σε πρωτη φαση.
Εξημερωση δεν σημαινει εξαναγκαζω.
 
Φυσικά δεν θέλω να το βασανίσω.Φανταζομαι τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του και σε τι συνθήκες ζούσε.. Δεν θέλω να το πειράξω και εγω😣Φαίνεται να ηρεμιζει σιγά σιγά και αγαπάει το κεχρι
 
Παναγιώτη, υπομονή! Μην βιάζεσαι, τα πουλιά θέλουν άπειρη υπομονή. Και μην το ζορίζεις, το έχεις μόνο μερικές ημέρες. Εγώ όταν είχα πάρει τον πρώτο μου μεγάλο παπαγάλο που ήταν άγριος, περνούσα σχεδόν όλη μου την ημέρα καθισμένος δίπλα του. Το πόση ώρα χρειάζεται δεν είναι μια ερώτηση που μπορούμε να απαντήσουμε καθώς δεν υπάρχει συνταγή.

Το πουλάκι είναι ενήλικο (1 έτους ή παραπάνω) θηλυκό.
 
Γύρω στο 1.5 πρέπει να ναι. Μια ερώτηση οταν κάθομαι δίπλα του είναι καλύτερα να του μιλάω ή όχι γιατί δεν θέλω να με φοβάται.
[automerge]1586442359[/automerge]
Επίσης του παρήγγειλα και άλλα παιχνίδια και μια τροφή της deli nature κάπως έτσι ώστε να έχει ποικιλία.
 
Καλημερα
Απο χτες η Kiwi τρώει από την παλάμη μου χωρίς δισταγμούς 😁🐦 Πιστεύω ότι σε καμία εβδομάδα θα ανέβει στην παλάμη μου να φάει. Πιστεύω είμαστε σε καλό στάδιο.
 

Συνημμένα

  • IMG_20200412_111416.webp
    IMG_20200412_111416.webp
    153,4 KB · Προβολές: 1
Πριν μια βδομάδα υιοθέτησα ένα budgie ευτυχώς διότι κάποιοι το είχαν πετάξει στα σκουπίδια.
Πραγματικά με το που διάβασα το παραπάνω δεν το χωρούσε ο νους μου.
Μπράβο σου Παναγιώτη που το ανέλαβες!
 
Back
Top