meniam
PB Member
Μόνο σε χύμα έχω δει και δεν γνωρίζω την προέλευση τουΠάντως κάτι που να πωλειται σαν grit/γκριτ/грит και να μην έχει κάρβουνο, δεν έχει τύχει να δω ποτέ
Μόνο σε χύμα έχω δει και δεν γνωρίζω την προέλευση τουΠάντως κάτι που να πωλειται σαν grit/γκριτ/грит και να μην έχει κάρβουνο, δεν έχει τύχει να δω ποτέ
Την ίδια έχω και εγώ!! (αυτόματη διόρθωση ότι θέλει κάνει)Να συμπληρώσω όμως ότι η δική μου πρόταση εμπεριέχει κάρβουνο σε κάποιο ποσοστό.
Όσον αφορά στην πέψη της τροφής, το πετραδάκι είναι απαραίτητο στα είδη που καταπίνουν ολόκληρους τους σπόρους όπως τα πτηνά φάρμας.Θεωρητικά, επειδή η τροφή για τους έχει πολλα είδη σπόρων θεώρησα ότι κάποιοι ίσως τους πεσουν κάπως βαρύ.
Νόμιζα ότι αυτό συμβαίνει και στα καναρίνια/καρδερινες κλπ.το πετραδάκι είναι απαραίτητο στα είδη που καταπίνουν ολόκληρους τους σπόρους
Κι όμως εχω παρατηρήσει πως αν στρεσαριστεί το καναρίνι μου,
Εννοείται αν υπάρχει κέρασμα από σπόρια θα πάει εκεί αλλά αν δεν υπάρχουν πάει στο γκριτ.
Εξηγώ (αν αυτό πρέπει να κάνω Ανέστη ; ). Τα καναρίνια είναι άλλης φυσιολογίας πουλιά απο τους παπαγάλους. Στα κλουβιά τους δεν υπάρχουν παιχνίδια, διότι αρέσκονται και βοηθούνται οργανικά απο τις πτήσεις μέσα σ' αυτά. Η ευχαρίστησή τους είναι σχεδόν ταυτόσημη με την ανάγκη επιβίωσης και βρίσκεται στην αναζήτηση σπόρων και νερού. Οταν σ' ένα κλουβί δεν υπάρχει νερό για τακτικό μπάνιο, δεν υπάρχει πρόσβαση στην βάση του(σχάρα) ώστε να σκαλίσουν και να ψάξουν, όταν ακόμα και τα μείγματα διαθέτουν περιορισμένη ποικιλία σπόρων που πολλές φορές επιβάλλεται, νομίζω οτι, οτιδήποτε τους δίνει αφορμή ασχολίας και δεν τα βλάπτει, είναι προς την κατεύθυνση να τους αφαιρέσει κάποιο μέρος απο το συνεχές άγχος(στρες) που τα διακατέχει.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας