Περιβάλλον Πρωτοβουλία για δράσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία των πτηνών συντροφιάς

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ShadowDCh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Είναι και ένα κανάλι στο yt ελληνικό με αξιόλογο αριθμό συνδρομητων όπου ασχολείται με καναρίνια και μπορεί να το προβάλει στα βίντεο του.Ειναι πολύ εύθυμο άτομο από όσο ξέρω και θα θελει να βοηθήσει. Μιλάω για τον Κ. Ιωάννη Κοτσαπουικιδη οσοι τον ξέρετε.

@PanagiotisAgrinio ναι η αλήθεια είναι πως και γω τον συγκεκριμένο δεν τον πάω τόσο πολύ, αλλά σίγουρα βρίσκουμε πως θα το διαδώσουμε.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν πολύ καλή δουλειά! Επίσης μπορούμε να το στείλουμε σε εφημερίδες και κανάλια. Ωστόσο πρώτα πρέπει να αρχίσουμε να γράφουμε κάτι και μετά βλέπουμε😉

Οοοκ εγώ προτείνω ένα σχεδιάγραμμα θεματικών που θα έχει το κείμενο για να κάνουμε μια αρχή και αφαιρούμε/προσθέτουμε ότι θέλουμε:
1. Η κατάσταση στ pet shop
2. Τα πτηνά ως ντεκόρ μαγαζιών
3.Η κατάσταση στα ταξίδια
4. Απουσία συμβολαίων και βιβλιαρίων υγείας
5. Η έλλειψη εξειδικευμένων κτηνιάτρων (ως αποτέλεσμα της γενικότερης αδιαφοριας για τα πτηνά)
6. Νομικό πλαίσιο προστασίας των πτηνών (τι ισχύει τώρα)

@Tony Forpus Εντάξει δεν γνωρίζει πολλά για το χόμπι, αλλά φαίνεται να είναι καλός άνθρωπος. Αυτό που θέλουμε είναι να διαδώσει το "κίνημα" και όχι να κάνει κάτι άλλο διότι έχει κοινό με ημιμάθεια για να μην πω τελείως άσχετο, και θα είναι καλό να μάθουν το σωστό δρόμο του χόμπι.

@Tony Forpus Εντάξει δεν γνωρίζει πολλά για το χόμπι, αλλά φαίνεται να είναι καλός άνθρωπος. Αυτό που θέλουμε είναι να διαδώσει το "κίνημα" και όχι να κάνει κάτι άλλο διότι έχει κοινό με ημιμάθεια για να μην πω τελείως άσχετο, και θα είναι καλό να μάθουν το σωστό δρόμο του χόμπι.

Δεν μπορείς να μεταφερεις στο ευρη κοινο την πρωτοβουλια σου μεσω ενος ανθρωπου ανίδεου προς το αντικειμενο.
Ενος ανθρωπου που βάζει το ringneck με το κλουβι στην μπανιερα και το κανει ντουζ.

@Tony Forpus Tώρα το παραδέχομαι, με τάπωσες 😛Το χα δει και εγώ εκείνο το βιντεάκι αλλά με κατέκλεισε το πόσο τον αγαπά αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζει τα βασικά ώστε να του παρέχει την κατάλληλη φροντίδα.

Το θέμα είναι γενικότερο και πολύ σοβαρό. Ηδη υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία με το όνομα «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΆΡΓΟΣ» που έχει προκύψει μετά απο συνεχείς οχλήσεις και πιέσεις χρόνων, στα διάφορα υπουργεία και απο διάφορους φορείς. Υπάρχει ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση που όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει απόψεις.

Παρ΄όλ΄αυτά ισχύει το γεγονός πες τα πάντα αφορούν κυρίως σκύλους και γάτες...
Oποιος διαβάσει τα παραρτήματα που αναφέρονται σε σχετικούς υπο τροποποίηση νόμους και ερμηνεύουν τις έννοιες, θα δεί οτι αφορούν και πτηνά.

Ελπίζω απλά να μου διέφυγε, ωστόσο είναι εμφανές το γεγονός πως δεν εφαρμόζονται όλα αυτά στην πλειονότητα των περιπτώσεων 😔και πρέπει να δράσουμε για να πληροφορηθεί και ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και η πολιτεία στο θέμα τις προστασίας των πτηνών συντροφιάς.
[automerge]1620505510[/automerge]
Από αύριο ας αρχίσουμε σιγα-σιγα να στήνουμε την επιστολή βάση του σχεδιαγράμματος που πρότεινε η @MaryPoo :👌
1. Η κατάσταση στ pet shop
2. Τα πτηνά ως ντεκόρ μαγαζιών
3.Η κατάσταση στα ταξίδια
4. Απουσία συμβολαίων και βιβλιαρίων υγείας
5. Η έλλειψη εξειδικευμένων κτηνιάτρων (ως αποτέλεσμα της γενικότερης αδιαφοριας για τα πτηνά)
6. Νομικό πλαίσιο προστασίας των πτηνών (τι ισχύει τώρα)

Μήπως θέλετε ( φυσικά όποιος θέλει και έχει χρόνο!) να αναλάβει ο καθένας από 1-2 θεματικές και να κάνει μια στοιχειώδη αναζήτηση και συγγραφή (να το δούμε μετά όλοι μαζί γιατί σίγουρα κάτι που δεν έχει σκεφτεί κπ μπορει να το έχει σκεφτεί κπ άλλος); Και στο τέλος κπ μπορει να τα συγκεντρώσει όλα και να φτιάξει το συνολικό κείμενο... γιατί εγώ πχ σίγουρα δεν μπορώ να γράψω για το νομικό πλαίσιο! 😁 Δε ξέρω, σας φαίνεται εφικτό ή μεγάλο μπέρδεμα;

@Shadow9 καλά ξεκάθαρα! Πολλοί νομίζω έχουμε υποχρεώσεις! Το dead line το βάζουμε οπότε θέλουμε! Επίσης μια πρόταση κάνω, αν δεν βολεύει βρίσκουμε έναν άλλο τρόπο! Δεν παρεξηγώ!🤣

Back