Ασθένειες Πρόβλημα με αναπνοή σε budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marapo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marapo

PB Member
Εγγραφή
7 Νοε 2020
Μηνύματα
1.059
Πόλη
Αγία Παρασκευή
Παιδιά θα χρειαστώ την συμβουλή σας γιατί έχω ανησυχήσει πάρα πολύ. Ξαφνικά ακούω, από το σκεπασμένο κλουβί που υποτίθεται κοιμούνται τα δύο budgie μου, ένα τρίξιμο. Το θηλυκό μου αναπνέει σχετικά γρήγορα και ακούγεται ένας συριγμός σαν να τρίζει. Από το απόγευμα που γύρισα από την δουλειά μου και κάθισα μαζί τους, δεν ακουγόταν τίποτα. Είδα να αναπνέει πιο γρήγορα από το αρσενικό αλλά νόμιζα ότι έτυχε. Να θυμίσω ότι είμαι άπειρη ( τα έχω δυο μήνες). Τι να κάνω; Είναι επικίνδυνο;
 
@marapo αρχικά δεν χρειάζεται πανικός. Αυτό το τρίξιμο που αναφέρετε μήπως είναι από το ραμφος τους; Το κάνουν όταν χαλαρώνουν. Ανεβάστε ένα βίντεο μήπως καταλάβουμε κάτι.
Είναι στην κουζίνα; Έχετε κεριά; Αρωματικά χώρου; Καπνό;
 
@christina07 Όχι, δεν έχω τέτοια πράγματα και τα έχουμε στο σαλόνι. Τώρα σταμάτησε. Όταν σήκωσα λίγο πανί και την είδα, δεν κοιμότανε αλλά το συνέχιζε. Είχα χαμηλό φωτισμό και δεν καταλάβαινα περισσότερα αλλά δεν το έχει ξανακάνει. Πάντως, έχεις δίκιο, με έχει πιάσει πανικός.
 
@marapo αναζητήστε στο YouTube “parrot grinding beak”, είναι το τρίξιμο που είπα πάνω. Αν όμως το πουλάκι έχει θέμα με την αναπνοή θα πρέπει να το δει ειδικός. Μήπως τρόμαξε από κάτι; Πάντως αν μπορείτε να ανεβάσετε ένα βίντεο, μπορεί να καταλάβουμε κάτι!
 
@christina07 Το είδα το βίντεο αλλά δεν είναι αυτός ο ήχος. Το έκανε για λίγο ξανά, αλλά δεν πρόλαβα να τραβήξω βίντεο. Το μόνο που βλέπω είναι ότι η ουρά της πηγαίνει πάνω κάτω και κουνιέται η κούνια της (εκεί ανεβαίνει για να κοιμηθεί). Νομίζω ότι είναι η αναπνοή της. Θα ψάξω το πρωί μήπως βρω κάποιον γιατρό να την δει. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σου, νυχτιατικα.
 
Το μόνο που βλέπω είναι ότι η ουρά της πηγαίνει πάνω κάτω
Αυτό είναι σύμπτωμα ασθένειας του αναπνευστικού.

Θα ψάξω το πρωί μήπως βρω κάποιον γιατρό να την δει
Ξεκίνησε αν θέλεις από εδώ:
 
Μίλησα με μια κτηνίατρο στην περιοχή μου που με είχε βοηθήσει στην αρχή με τα παπαγαλάκια μου, για να πάρω μια γνωμη. Της εξήγησα τι συνέβη και μου είπε ότι ειναι ακάρεα τραχείας. Μου είπε να πάρω το ivomec η κάτι αντίστοιχο και να βάζω μια σταγόνα στο σβέρκο μια φορά την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες. Το συγκεκριμένο κτηνιατρείο το είχα βρει σε σάιτ σχετικό με παπαγάλους. Επίσης, σε μια συζήτηση με θέμα τα ακάρεα τραχείας στο φορουμ, είδα ένα βίντεο με ένα καναρίνι και έκανε τον ήχο που έκανε η Μπέλα χθες. Βέβαια όχι τόσο έντονα αλλά παρόμοια. Εσείς, ως έμπειροι, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;
 
Εσείς, ως έμπειροι, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;
Καλύτερα να επισκεφτείς ένα Πτηνίατρο να το εξετάσει, να ελέγξει τις κουτσουλιές του και να σε καθοδηγήσει για την θεραπεία του.
Της εξήγησα τι συνέβη και μου είπε ότι ειναι ακάρεα τραχείας
Υπάρχουν διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχουν τα ίδια συμπτώματα που δημιουργούν τα ακάρεα της τραχείας.
Μου είπε να πάρω το ivomec
Αυτό είναι για μεγάλα ζώα, για τα πουλάκια υπάρχει το Pulmosan, το Acaricine spot on.

 
Βρήκα στην κα.Gray ραντεβού την Τρίτη. Να φύγω νωρίτερα από την δουλειά να την πάω. Θεωρείται ότι είναι πολλές ημέρες; Να ψάξω κάτι άλλο πιο άμεσο;
[automerge]1607158875[/automerge]
Αλλιώς μου είπαν να την πάω σήμερα και να την αφήσω μέχρι την Τρίτη για νοσηλεία. Αρνήθηκα γιατί έχω διαβάσει κάποια σχόλια εδώ σχετικά.
 
Σε ευχαριστώ Μαρία μου, αλλά μου πέφτει λίγο μακριά. Χτες έπαθε η μαμά μου διάστρεμμα και έχω και τα παιδιά. Ψάχνω άλλους κοντά αλλά δεν απαντάνε σήμερα. Πάντα τα στραβά γίνονται Σαββατοκύριακο. Την βλέπω ζωηρή παρόλα αυτά, τρώει, πίνει και τσακώνεται με τον Τσιφτη. Απλά καταλαβαίνω ότι αναπνέει διαφορετικά και δεν κελαηδάει όπως ο αλλος. Θα την παρακολουθώ στενά τώρα που είμαι σπίτι.
 
Τελικά πήγα σήμερα στον γιατρό. Τα είδε συνάδελφος και βοηθός της κας. Grey γιατί η ίδια είχε ραντεβού με τον νέο χρόνο (απογευματινό). Στην αρχή κάναμε μια συζήτηση για το κλουβί (ευρύχωρο, κατάλληλα παιχνίδια, ξύλινες ασύμμετρες πατήθρες). Μετά συζητήσαμε για την διατροφή τους και μάλιστα μου πρότεινε για σπόρους την versele laga premium και σαν συμπλήρωμα pellets psittacus micro formula και εννοείται φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής. Αφού ηρέμησαν τα μικρούλια μου, τα εξέτασε. Δεν βρήκε τίποτα. Είναι καθαρά από ακάρεα και παράσιτα. Το τρίξιμο έτυχε, τις αναπνοές τις είδε εντάξει και το ξύσιμο είναι λόγω πτερόρροιας. Είχαν κάποια μαυράκια στα φτερά (πρώτα η Μπέλα και μετά ο Τσίφτης) αλλά μου είπε ότι είναι οι πόροι από τα φτερά που πέφτουν. Δεν ησύχασα με την διάγνωση αλλά αν έβλεπε κάτι δεν θα ήταν προς όφελος του να τα ξαναδεί; Απλά μου τόνισε να κάνω αγωγή για την ψιττάκωση, για πρόληψη. Δηλαδή μία ένεση μια φορά κάθε εβδομάδα τη ίδια ώρα για 5 εβδομάδες. Δεν απάντησα αλλά δεν θα έκανα κάτι αν δεν το έψαχνα πρώτα.
 
Σίγουρα στο άκουσμα της πιθανότητας της ασθενειας τρομάζεις. Πόσο μάλλον όταν έχεις παιδιά και άνθρωπο στο σπίτι με επιβαρυμένη υγεία. Από την άλλη δεν ξέρω αν συμβαίνει όντως συχνά. Σίγουρα υπάρχει και η πιθανότητα όλο αυτό να γίνεται και για οικονομικο όφελος. Τέλος πάντων, εγώ βλέπω τις παραπάνω αλλαγές στην Μπέλα και κραταω τις επιφυλάξεις μου και την προσοχή μου πάνω της.
 
Απλά μου τόνισε να κάνω αγωγή για την ψιττάκωση, για πρόληψη.

5 αντιβιοτικές ενέσεις για πρόληψη ασθένειας που δεν έχει διαγνωστεί κι ούτε καν την υποψιάζεται? Αυτή η τακτική είναι τελείως λάθος.
 
5 αντιβιοτικές ενέσεις για πρόληψη ασθένειας που δεν έχει διαγνωστεί κι ούτε καν την υποψιάζεται?
Αν δεν κάνω λάθος, το κάνουν συστηματικά στο συγκεκριμένο ιατρείο. Επίσης, το κόστος δεν είναι ευκαταφρόνητο.
 
Back
Top