Ασθένειες Πρόβλημα με αναπνοή σε budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marapo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
με νοιάζει αν η διάγνωση ότι δεν έχουν τίποτα, είναι σωστή.
Mπορείς να πάρεις και δεύτερη γνώμη και να εξετάσει και κάποιος ακόμη τα πουλιά αν αμφιβάλλεις για κάτι.
 
Επιτέλους σήμερα πήγα την Μπέλα σε άλλον γιατρό. Σε γενικές γραμμές είναι ορεξατη και μεγαλο πειραχτηρι. Τον Τσιφτη δεν τον αφήνει να φαει με την ησυχία του, κάθεται εκείνη μες το μπωλ με τα λαχανικά μέχρι να φύγει. Όμως, αναπνέει βαριά (η ουρά πάνω κάτω) και δεν κελαηδάει/φωνάζει όπως πριν. Μετά απο πολύ ψάξιμο εδώ και έχοντας απογοητευτεί με τις κριτικές, είδα μια γιατρό που την προτεινε ένα μέλος εδώ και την έψαξα στο google. Λοιπόν, μου είπε ότι είναι καθαρή από ακάρεα (είχε δίκιο ο προηγούμενος). Ειδε την αναπνοη της και άκουσε και συριγμό. Πήρε δείγμα από κουτσουλιά/διάρροια, την είδε στο μικροσκόπιο και έχει λίγα παράσιτα. Είδε ξηροδερμια και εκεί οφείλεται ίσως το εξτρα ξυσιμο (φαινόταν τελευταία στα ποδαράκια της). Το πιο ανησυχητικό είναι το αναπνευστικό και εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Μου έγραψε 30 σταγόνες wormmiddel σε 50ml νερού για 24ωρες και μετά aviomycin 10 σταγόνες σε 100ml για δέκα μέρες. Περιμένει τηλέφωνό μου το Σαββατοκύριακο για να την ενημερώσω. Ξέχασα, είδε και τον Τσιφτη και είναι μια χαρα.
 
Βανέσα Μαντακα στο Ν.Ηρακλειο. Μου έκανε πολύ καλή πρώτη εντύπωση. Μας άκουγε με προσοχή, ήταν πολύ ήρεμη στις κινήσεις της με τα "μωράκια" μας και μας εξηγούσε τα πάντα.
 
Μπράβο σου καταρχάς που ενδιαφέρεσαι τόσο για τα πουλάκια! Περαστικά της!

Αυτό με την προληπτική θεραπεία ψιττακωσης έχει κανείς καμιά ιδέα τι γίνεται στο εξωτερικό;
 
Έκλεισα ραντεβού στο παραπάνω κέντρο, αλλά επειδή η κα. Gray ήταν κλεισμένη για περίπου μήνα, μου πρότειναν να το δει ο βοηθός της (και δεξί της χέρι όπως μου είπαν).
Ο Γιατρός στον οποίο αναφέρεσαι λέγετε Μπουμπάρης, ακριβώς την ίδια πρόταση για προληπτική θεραπεία της ψιττάκωσης την είχε κάνει και σε εμάς παρότι δεν ήμασταν νέοι πελάτες. Προφανώς αποτελεί ενός είδους επιθετικού μάρκετινγκ του κέντρου από τη στιγμή που εντάχθηκε σε αυτό ο κ.Μπουμπάρης ως συνεργάτης.
 
@Chrisad Ευχαριστώ γιατί δεν θυμόμουν το όνομα του. Προφανώς όμως δεν είναι προσωπική του τοποθέτηση, όλο αυτό περί θεραπείας, γι' αυτό δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για κάτι. Άλλωστε είναι νέος άνθρωπος, οπότε και νέος γιατρός. Θα επιμείνω όμως στην γνωμάτευση του που κατά τα ήμισυ ήταν λάθος. Και βέβαια να προστατέψουμε μελλοντικούς "πελάτες" από τέτοιου είδους συμβουλές.🤔
 
@marapo καλησπέρα, διαβασα την εμπειρια σας για την κλινική της κυριας Gray και απ ότι κατάλαβα, καλυτερα να μην την επισκεφτώ. Επειδή εχω προβλημα με τα καναρινάκια μου και ψάχνω κτηνίατρο που να γνωριζει, αναφέρατε πως πήγατε την Μπελα σας σε αλλο γιατρό και ευτυχως τωρα ειναι καλά.
Μηπως μπορειτε να μου δωσετε τα στοιχεία του γιατρου που επισκεφτήκατε?
 
@Ιφιγένεια καλησπέρα, πήγα στην κα. Μαντακα στο Ν.Ηρακλειο. Βέβαια πήγα μια φορά αλλά δες και τις κριτικές από άλλα μέλη. Κι εγώ την διάλεξα, επηρεασμένη από τις αξιολογήσεις και το ότι ήταν θεωρητικά πιο κοντά από όλους. Εύχομαι όλα να πάνε καλά με τα καναρινάκια σου.
 
Back
Top