Φροντίδα Πρόβλημα με δυνατές δαγκωνιές από green cheek conure

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Εδώ και 2-3 μέρες έχουμε θέμα με το green cheek conure δαγκώνει πάρα πολύ δυνατά, τόσο δυνατά που έχει κάνει τα χέρια μου γεμάτα πληγές. Από την αρχή δαγκωνε αλλά δε με πειραζε τόσο γιατί δαγκωνε ελαφριά για παιχνίδι, ενώ τώρα δεν τολμάω να τον αγγίξω. Τι μπορώ να κάνω; Έχω ψάξει και σε κάποια sites αλλά είναι λίγο μπέρδεμα γιατί ο ένας διαφωνεί με τον άλλον. 4 μηνών κλείνει σε 3 μέρες το έχω κάπου 1μιση μήνα αν βοηθάει αυτή η πληροφορία. Κάτι έχω διαβάσει πως όταν μπαίνουν στην εφηβεία στα 2-3 έτη γίνονται επιθετικά αλλά αυτό είναι μωρό ακόμα.
 
@christina07 δεν ξέρω, καμία αλλαγή δεν έγινε ούτε στο σπίτι ούτε στο κλουβί του, για την εφηβεια του θέλει καιρό ακόμα, το που σε δοκιμάζουν οι παπαγάλοι για να δουν πως θα αντιδράσεις έχω διαβάσει αλλά αυτό το είχε κάνει στην αρχή αρχή που τον βγάζαμε έξω, δεν ξέρω τι έπαθε έτσι ξαφνικά, μήπως έτσι κάνουν τα μωρά; Τώρα κάθε φορά που έρχεται πάνω μου δεν τον αγγίζω γιατί δεν αντέχουν άλλο τα χέρια μου.
 
@Kleos από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω πως το πουλάκι δαγκώνει όταν το ακουμπάς. Άρα δεν θέλει να το ακουμπάνε. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Μήπως να δοκιμάσετε να του φτιάξετε ένα σταντ παρκάκι ώστε να μπορεί να έχει και λίγο τον χρόνο του μόνο του; Μήπως ταβάς το χέρι σου και κανεις ηχους όταν σε δαγκώνει και το βρήκε για παιχνίδι;
 
@christina07 έχει τον χρόνο του στο κλουβί του απλά το βγάζουμε κάποιες ωρες. Τα χάδια του αρέσουν πολύ αλλά του αρέσει και να δαγκώνει διάφορα σημεία, μύτες, μάτια, χείλη, ελιές στο λαιμο, πριν το πιάναμε με το χέρι το βγάζαμε από αυτά τα σημεία και το βάζαμε άλλου αλλά εδώ και 2-3 μέρες δε μπορούμε ούτε να τον πιάσουμε με το χέρι γιατί δαγκώνει πάρα πολύ. Για παιχνίδι δε νομίζω να το κάνει γιατί του φωνάζουμε.
 
@Kleos δεν ξέρω. Εμένα μου φαίνεται ότι δεν του αρέσουν και τόσο, να τα ελαττώσετε και να δείτε αντιδράσεις, και όσο δαγκώνει εγώ τουλάχιστον δεν θα το έβαζα κοντά στο πρόσωπο μου. Αυτό ακριβώς εννοώ. Όταν οι παπαγαλοι δαγκώνουν δεν φωνάζουμε δεν γελάμε δεν κάνουμε ηχους, όταν δαγκώνουν δεν δίνουμε σημασία,σαν να μην έγινε τίποτα,σαν να μην κατάφερε τίποτα. Σίγουρα κάτι το ενοχλεί. Είναι επιθετική η στάση του πριν το δάγκωμα; Το πιο σωστό είναι να μελετήσετε λίγο την γλώσσα του σωματος των παπαγαλων, να τα εντοπίσετε στον δικο σας παπαγάλο ώστε να μην πέφτουν δαγκωνιές.
 
@christina07 όχι δε θα λεγα πως ειναι επιθετική η στάση του αντιθετως δείχνει να του αρέσει η συντροφιά μας πχ μόλις κάποιο μέλος της οικογένειας πηγαίνει σε άλλο δωμάτιο πάει από πίσω του, όταν το χαϊδεύεις κάθεται και κλείνει τα μάτια. Δεν έχω και τόση εμπειρία γιατί και οι άλλοι παπαγάλοι που έχω είναι άγριοι και δε δέχονται χάδια ενώ αυτός ήρθε μόνος του κοντά. Ελπίζω να μη συνεχίσει έτσι.
 
@Φοίβος το ωραριο ύπνου του είναι 12 παρά το βράδυ που σβήνουν τα φώτα μέχρι πρωινές προς μεσημεριανές ωρες 12-1 η κάποιες φορές τελείως πρωινές ώρες που πηγαίνω για δουλειά 7 και κατι και τους ανοίγω τις πόρτες του μπαλκονιού αλλά μπορεί να συνεχίζουν να κοιμουνται όταν φεύγω δε γνωρίζω. Μετά από το κλουβί το βγάζουμε μεσημεριανές προς απογευματινές ώρες 4-5 και το αφήνουμε έξω μέχρι το βράδυ που πάμε για ύπνο η εκτως και αν έχουμε κάποια δουλειά ενδιάμεσα εξω, τότε το βάζουμε μέσα και το ξαναβάζουμε μετά.
 
Καλησπέρα kleo.
Ειμαι πολύ νέος με τους παπαγάλους στο διάβασμα αλλά θα πάω την ταπεινή μου γνώμη.
Όταν λες τον πιάνετε κ τον βγάζετε από τα σημεία που δαγκώνει (μάτια, ελιές κτλπ) πως ακριβώς των πιάνετε? Γιατί άμα των γραπωνετε από πάνω από τα φτερά και αυτός πιασμένος έτσι δαγκώνει δάχτυλα, ε δίκιο έχει. Στο λέω γιατί σε ένα παλιό σου θέμα με τα κοκατιλ μου έκανε εντύπωση πως τα έβγαζες έξω από το κλουβί με το γάντι.
 
@Panosfros δεν τον γραπωνω ακριβώς ελαφριά τον πιάνω αλλά μόλις έρχεται πάνω μας το μυαλό του είναι μόνο να πάει σε αυτά τα σημεία τι να του κάνω δε φεύγει αλλιώς
 
Ε άφησε τον να φάει κ καμία ελίτσα , τι να της κάνεις άχρηστες είναι χαχα πλάκα κάνω. Παιχνίδια μέσα κ έξω από το κλουβί έχει? Είναι πολύ μωρό και θέλει να παίζει και να τσιμπάει τα πάντα.
Στο δάχτυλο σου ανεβαίνει? Αν ναι απλά βάζε το δάχτυλο σου από κάτω του σπρώχνοντας το ώστε να ανέβει κ απομάκρυνε τον. Αν όχι δεν ξέρω ας μας πει κάποιος πιο έμπειρος, εγώ θα είχα κάπου κοντά ένα παιχνίδι με κουδουνάκι πχ που να του τραβούσα το ενδιαφέρον. Και θα απέφευγα για την ώρα να ανεβαίνει επάνω μου, μέχρι να ηρεμήσει λίγο. Και εννοείτε προσοχή στα μάτια σας όλα τα άλλα φτιάχνουν.
Γενικά όμως σταματά να τον πιάνεις από τα φτερά γτ του καταργείς το δικαίωμα να πετάξει κ αυτό δεν του αρέσει καθόλου.
 
Βασικά έχει φάει, ήδη μου έχει βγάλει μια.😁 παιχνίδια στο κλουβί του έχει. Βάζω το χέρι τώρα μπροστά γιατί το δάχτυλο το δαγκώνει. Του δείχνω περισσότερη αδιαφορία τώρα και λίγο καλύτερα. Να δούμε πως θα πάει στην πορεία. @Panosfros
 
Πάρε του παιχνίδια και για έξω, αλλιώς κουρτίνες,έπιπλα, ελιές δεν τα βλέπω καλά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Η νεαροί παπαγάλοι δοκιμάζουν μ το ράμφος σχεδόν τ πάντα τ ράμφος είναι γεμάτο με απολήξεις νευρον..δώστου ένα ξυλάκι τ ώρα που σε δαγκωνη κ μαλοσε τον αυστηρά κ σταθερά όχι με έντονες φωνές όμως..η διοξτον απ πάνω σού όταν τ κανει τώρα πού είναι μικρό να καταλάβει ότι εσύ είσαι ο αρχηγός.θα στρώσει μ ανησυχείς έτσι κάνουν όλα.
 
@Φοίβος το ωραριο ύπνου του είναι 12 παρά το βράδυ που σβήνουν τα φώτα μέχρι πρωινές προς μεσημεριανές ωρες 12-1 η κάποιες φορές τελείως πρωινές ώρες που πηγαίνω για δουλειά 7 και κατι και τους ανοίγω τις πόρτες του μπαλκονιού αλλά μπορεί να συνεχίζουν να κοιμουνται όταν φεύγω δε γνωρίζω.
Tο σταθερό πρόγραμμα ύπνου και ο σωστός ύπνος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία τους και στην συμπεριφορά τους. Σε πουλί με 7 ώρες ύπνου μου ακούγεται λογική η συμπεριφορά, μην ξαφνιαστείς αν όταν μπει αργότερα σε φάση αναπαραγωγής (θα μπει σίγουρα με τόσο λίγο σκοτάδι κι ίσως νωρίτερα απο την κανονική του ηλικία) αρχίσουν οι ασταμάτητες κραυγές. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας χώρος που το πουλί θα κοιμάται συνεχόμενα για ένα 12ωρο. Αν το ξυπνάς στις 7 το πρωί, στις 7-8 το πολύ θα το έβαζα για ύπνο. Δεν θα βρει ισορροπία αλλιώς με το πρόγραμμα που του έχετε.

Επίσης, το γεγονός ότι το κλουβί του μένει ανοιχτό για 6-7 ώρες, αφήνοντάς τον να αλωνίζει όπου θέλει του δίνει τον αέρα να κάνει αυτά που κάνει. Τουλάχιστον για την αρχή, όσο είναι μικρός κι όσο γνωρίζεστε ακόμη δεν θα τον άφηνα ελεύθερο για πάνω απο ένα δίωρο τη φορά, ξαναβάζοντάς τον μέσα για άλλο ένα δίωρο και κάθε φορά που θα δάγκωνε θα το έβαζα πίσω στο κλουβί του.
 
@Kleos

Νομίζω οτι πρεπει να ριξεις μια ματια στα αρθρα-οδηγους εδω στο PB σε οτι αναφορά την φροντίδα και διαβίωση των παπαγαλων ωστε να μην φτασεις στο σημειο να δωσεις και αυτο το πουλακι.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παυει να ειναι σύμπτωση και στο γραφω καλοπροαίρετα.
 
@Φοίβος λάθος μου το πρόγραμμα του ύπνου του πρέπει να γίνεται κανονικά, το 12ωρο πρέπει να το κάνει, γιατί και όταν φεύγω το πρωί που και που σπάνια του ανοίγω τα μπαντζουρια και έχει κλειστό το φως. Την εξοδο από το κλουβί του μάλλον θα πρέπει να αραιωσουμε γιατί βγαίνει αρκετές ώρες την ημερα και αφού λες πως δεν κάνει θα γίνει πρόγραμμα από αύριο.
[automerge]1623098711[/automerge]
@Tony Forpus ναι η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει κάποιες αλλαγές γιατί όπως και να χει ήταν η πρώτη φορά που πήρα ως κατοικίδιο παπαγάλους πριν λίγους μηνες, στην αρχή δεν ήξερα καθόλου και πήρα τα Μπάτζι, μετά που απέκτησα κάποιες γνωσεις έκανα μετάβαση σε άλλο είδος και έδωσα τα μπαντζι σε έναν φίλο μου. Ένα ρινκνεκ που είχα το είχα γυρίσει πίσω στο κατάστημα γιατί ήταν κατατρομαγμενο και δεν μάθαινε με τιποτα. Τώρα έχουμε σταθεροποιηθεί.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα, είχα ρωτήσει πριν κάποιο καιρό για ένα θέμα που είχα με τον κονιουρο μου που δάγκωνε συνέχεια και δυνατά. Να ενημερώσω πως έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στο θέμα αυτό αλλά είναι κάποιες λίγες φορές που δαγκώνει πολύ δυνατά και στα καλά καθούμενα. Έχει να κάνει που αγοράστηκε άγριο; Λέτε να το κόψει στο μέλλον; Η είναι φυσιολογικό να δαγκώνει δυνατά κάποιες λίγες φορές βγάζοντας ετσι τα ένστικτα του; Κατά τα άλλα είναι πολύ καλός, αυτό είναι το μόνο θέμα μας.
 
Back
Top