Ασθένειες Πρόβλημα με κανάρα που κάθεται στον πάτο

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα παιδιά. Έχω μια κανάρα που εδώ και περίπου 10 μέρες κάθεται στον πάτο. Το πουλάκι δεν είναι φουσκωμένο αλλά δεν κάνει νορμάλ περιττώματα. Η συμπεριφορά του ότι κάθεται στον πάτο είναι ίδια με πέρυσι. Δηλαδή... Πέρυσι αυτή την περίοδο και ενώ της είχα βάλει φωλιά να κάνει άσπορα αφού την σήκωσα μετά από μέρες πήγαινε στον πάτο και καθότανε και έβαζε τα πόδια κάτω από τα κάγκελα σε κατάσταση να ακουμπάει τα πόδια στο ταψί.Αφού τότε πίστεψα ότι το πέρασε το μέρος για φωλιά την άλλαξα θέση ανεβάζοντας το κλουβί σε άλλο ράφι και έτσι το σταμάτησε.
Φέτος δεν την έβαλα για αναπαραγωγή αλλά ούτε και φωλιά της έβαλα αλλά εδώ και δέκα μέρες κάνει το ίδιο με πέρυσι. Πηγαίνει στη γωνίτσα βάζει τα πόδια κάτω ανάμεσα σπό τα κάγκελα και κάθεται σαν να κλωσσάει. Έκανε ένα αυγό σε αυτή την κατάσταση αλλά μετά τίποτα. Της άλλαξα θέση στο κλουβί σαν πέρυσι αλλά τίποτα πάλι έκατσε εκεί. Κάποιες φορές που την παρατήρησα έκανε σαν να ήθελε να κάνει αυγό την πέτυχα με ανοιχτά διάπλατα το στόμα και να γρατζουνάει με τα πόδια το χαρτί.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το βράδυ την ακούω που κουνάει τα πόδια στο χαρτί χωρίς να ξέρω αν είναι ξύπνια ή όχι. Έκλεινε κάποιες φορές σφιχτά τα δάχτυλα του ποδιού. Όταν σηκώνεται να φάει τρώει σαν τις κανάρες που έχουνε αυγά στη φωλιά. Τρώει γρήγορα και ξαναγυρνάει στο σημείο της. Πριν κανά 10 ήμερο κοίταξα την κοιλιά της γιατί έβλεπα περίεργες κουτσουλιές υδαρές και πράσινες θεώρησα μήπως έχει θέμα στο συκώτι αλλά η κοιλιά πέρα από λίγο λίπος δεν είχε κάτι το κακό.
Έχει πετύχει κάποιος κάτι παρόμοιο;
 
Η κοιλιά έδειξε καθαρή Γιάννη τα περιττώματα όχι, σαν 'παλιός' όμως σπάνια έχω διαβάσει να προτείνει και κάποιος φάρμακο.
Τώρα είμαι στη δουλειά και δεν το θεώρησα σοβαρό απλά άνοιξα το θέμα μπας και ξέρει κάποιος κάτι από παρόμοιο περιστατικό.
 
σπάνια έχω διαβάσει να προτείνει και κάποιος φάρμακο.
Αυτό ακριβώς δίνει και τη σοβαρότητα στο χώρο μας.
Μόνο γιατρός μπορεί να προτείνει φάρμακα... εμείς απλά βλέπουμε, παρατηρούμε και εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας με σχετικές πληροφορίες... Ειδικά αν κάποια στιγμή εντοπιστεί και το πρόβλημα όλα τα παραπάνω γίνονται πολύτιμα.
Οι φωτογραφίες αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον... και ως τέτοιες θα είναι θησαυρός γιατί θα πρέπει να ξέρεις πως μας διαβάζουν (ειδικά τις ασθένειες) και οι κτηνίατροι.
Θα ήταν πολύ εύκολο να προτείνουμε φάρμακα στο στυλ πάρε αυτό πάρε το άλλο όπως γίνεται σχεδόν παντού στο διαδίκτυο... αλλά αυτό θα ήταν ανεύθυνο...
Και από όσο μπορώ να σε ξέρω... με την πρώτη ευκαιρία θα μας χαρίσεις τις φωτογραφίες!
Κι εμείς (απ' όσο μας ξέρω) θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε!
 
εκ περιγραφής και αφου ειναι μια "συνηθεια" που επαναλαμβάνεται την ίδια περίοδο μάλιστα, θεωρώ ότι πρόκειται για αναπαραγωγική παραξενιά

Οι κουτσουλιες αλλάζουν κατά την διάρκεια που το θηλυκό γέννα και κλωσσα τόσο σε μέγεθος(τουρτα) όσο και σε υφη(υδαρη).

Σίγουρα οι φωτο θα έδιναν εικόνα όπως προτείνει σωστά ο Γιάννης.
 
Ακόμα και έτσι όμως Αντώνη δεν θα έπρεπε να κάνει αυγά; Τέσπα θα τα πούμε απόγευμα που θα πάω σπίτι.
 
Ακόμα και έτσι όμως Αντώνη δεν θα έπρεπε να κάνει αυγά; Τέσπα θα τα πούμε απόγευμα που θα πάω σπίτι.

το αυγο που αναφέρεις πιο πάνω Λαμπρό το εχεί κάνει καιρό πριν;
 
Λάμπρο, θα αποτολμήσω να σου πω να της δώσεις ασβέστιο στο νερό της για δυο τρεις ημέρες, και να τοποθετήσεις κάποιο αντικείμενο (εμπόδιο) όχι κοίλο στη θέση στην οποία κάθεται και να της αλλάξεις πάλι θέση στο κλουβί αν είναι δυνατό.
 
Στις 12 την έφερα μέσα και δεν κάθησε εκεί στις 19:00 την έβγαλα έξω μέχρι 20:30 δεν ήτανε εκεί τώρα που είδα πήγε και έκατσε πάλι εκεί, ασβέστιο της είχα δώσει και στο στόμα και στην ποτίστρα για δυο μέρες... Είδα τράβαγε την ουρά αρκετά αλλά και άλλα φτερά πού και πού... λες να έχει τίποτα ψείρες και να μην το χω πάρει χαμπάρι; Αλλά δεν θα είχανε θέμα και τα άλλα;
Ilie με τέτοια ζέστη δεν τολμάω να το βάλω στο αυτοκίνητο ☹
 
Αν ακούει αρσενικούς θα πρέπει να την μεταφέρεις κάπου τελείως μόνη της, μπάνιο καθημερινά πρωινές ώρες, διατροφή μόνο με σπόρους και χορταρικά και υπομονή μέχρι να της περάσει η διάθεση για αναπαραγωγή.
΄Ίσως και η αλλαγή κλουβιού, αν έχεις την δυνατότητα, να βοηθούσε.
 
Φέτος δεν την έβαλα για αναπαραγωγή
Με τόσους "Γαμπρούς"γύρω-γύρω είναι φυσιολογική η συμπεριφορά της, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν ζευγάρωσε φέτος.
Πιστεύω πως θα πρέπει να της δίνεις λίγο ασβέστιο και να παρακολουθείς την συμπεριφορά της, ίσως να δείς και κάποιο άλλο αυγό στον πάτο του κλουβιού.
Το χαρτί στον πάτο του κλουβιού καλό θα ήταν να το αντικαταστήσεις με άμμο για να της στερήσεις το υλικό κατασκευής φωλιάς.
 
Το πουλάκι μόλις πήγα να τα δω το βρήκα στο ίδιο σημείο πεθαμένο ☹
 
Δεν ξερω δεν νομίζω τράβηξα κάποιες φωτογραφίες θα τις ανεβάσω το βράδυ δεν έχω όρεξη ούτε για δουλειά να πάω.
 
lM8TQ8f.jpg


eDT99Ry.jpg


drzwyGP.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λάμπρο η Στραβομύτα;Κρίμα φίλε, λυπάμαι.
Διατροφικά πως κάλυψες το θέμα από την άνοιξη μέχρι τώρα;Θέλω να πω τάιζες εντατικά παρότι δεν μπήκε σε αναπαραγωγή;
 
Back
Top