Ασθένειες Πρόβλημα με κανάρα που κάθεται στον πάτο

Ναι η κουτσομύτα ήτανε ή αλλιώς Αγάπη.
Και εγώ της είχα αδυναμία και την πρόσεχα περισσότερο. Ναι δυστυχώς τάιζα εντατικά. Όχι σε αυγοτροφή όσο σε σπόρια. Στη συγκεκριμένη της ανεφοδίαζα πιο συχνά την ταίστρα παρότι δεν τελείωνε όλο το φαί γιατί είχα το άνγχος μήπως τα κάτω κάτω σπόρια δεν μπορεί να τα αρπάξει γιατί τα βούταγε κάπως πλαγίως.
Κρίμα δεν το περίμενα να φύγει τόσο εύκολα.

Εντύπωση μου κάνει το λιπάκι που είχε με διατροφή κυρίως σπόρια,έστω και με τον τρόπο που γράφεις.
Αν υπήρχε κάποια αρρώστια 10 συνεχόμενες μέρες και με την σίτιση που περιέγραψες δεν θα έπρεπε να έχει στεγνώσει το πουλί; Απο την άλλη δυστοκία δε νομίζω οτι βλέπουμε. Θυμάσαι καθόλου πότε και πως έκανε πτερόρροια πέρσι;
Και ένα τελευταίο ερώτημα,ύστερα απο 2 χρόνια αποκλείεις ακόμα το ενδεχόμενο δυσπλασίας και μένεις στον τραυματισμό;
Στη συγκεκριμένη της ανεφοδίαζα πιο συχνά την ταίστρα παρότι δεν τελείωνε όλο το φαί γιατί είχα το άνγχος μήπως τα κάτω κάτω σπόρια δεν μπορεί να τα αρπάξει γιατί τα βούταγε κάπως πλαγίως.
Καλά έκανες όπως και στις άλλες καταστάσεις που συνέβησαν.

Όντως από τις φωτο δεν προκύπτει κάτι,Λαμπρό αυτό στο χαρτί με τις κουτσουλιες που φαίνεται σαν βλεννα είναι η τελευταία κουτσουλια ή κάποια υγρά απο το στομα;

Αυγοτροφή μια φορά την εβδομάδα. Το μείγμα σπόρων που δίνω τώρα είναι manitoba t3 platino που είναι αρκετά βαρύ θα έλεγα γιαυτό έχει λίγο λίπος.
Το πουλάκι στη γωνίτσα έκατσε ίσως και 14 μέρες δεν θυμάμαι σίγουρα πάνω από 10. Όταν τη σήκωνα με το ζόρι για να την κάνω να ξεκολήσει έτρεχε και έτρωγε στην ταίστρα. Και χθες έφαγε γλυστρίδα μου είπανε όταν έλειπα αλλά δεν την είδανε και τόσο καλά. Όταν γύρισα δεν την είδα φουσκωμένη αλλά τράβαγε λίγο φτερά και πήγαινε από το κλαδί στον πάτο και μετά στο κλαδί δεν πετάριζε πολύ δηλαδή από κλαδί σε κλαδί...όταν την έβγαλα στις 19:00 περίπου παρατήρησα όταν στεκότανε στο κλαδί είχε ελαφρώς μπροστά το κεφάλι και έκανε μια κίνηση μπρος πίσω περίεργη δεν το είχα ξαναδεί.Αργότερα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει είχε ήδη κάτσει στον πάτο στη γωνίτσα. Επειδή το βράδυ βγαίνω στο μπαλκόνι δεν άκουσα καθόλου θόρυβο άρα ίσως έφυγε το βραδάκι.

Όντως από τις φωτο δεν προκύπτει κάτι,Λαμπρό αυτό στο χαρτί με τις κουτσουλιες που φαίνεται σαν βλεννα είναι η τελευταία κουτσουλια ή κάποια υγρά απο το στομα;
Μάλλον η τελευταία κουτσουλιά... Τις περισσότερες φορές δεν κουτσούλαγε όσο ήταν στη γωνίτσα. Σηκωνότανε και κουτσούλαγε αλλού. Τις τελευταίες 4 μέρες περίπου άρχισε να κουτσουλάει εκεί που καθότανε.Αυτή ήταν η γωνίτσα που είχε τις τελευταίες κουτσουλιές. Στις 18:00 περίπου είχα καθαρίσει το κλουβί.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ενω εχουμε εντονα σημαδια οτι "αεροκλωσσαγε" το οτι κατεληξε προβληματιζει, δεν δινει εικονα πουλιου που το "ετρωγε" σιγα σιγα καποια αρρωστια.

Το μπρος πισω που αναφερεις το συνδεεις με την αναπνοη;
Σου φαινοταν κατι νευρολογικης φυσης ισως;

ύστερα απο 2 χρόνια αποκλείεις ακόμα το ενδεχόμενο δυσπλασίας και μένεις στον τραυματισμό
Συγνώμη ξέχασα να απαντήσω. Ναι φίλε το αποκλείω γιατί θυμάμαι πως γεννηθήκανε...ήτανε η πρώτη αναπαραγωγή και τα έβλεπα. Δεν άλλαξα αυγά και τα δυο πρώτα βγήκανε την ίδια μέρα. Το 1ο περίπου 5 το πρωί και ήτανε μια χαρά. Το 2ο βγήκε μεσημέρι και αυτό όσο θυμάμαι ήτανε νορμάλ. Την επόμενη που βγήκε το 3ο είδα ότι στα δυο πρώτα το ένα ρίχε στραπατσαρισμένο ράμφος αλλά εκτός αυτού είχε και αίματα.Αν ήτανε δυσπλασία θα είχε αίματα; Δεν ξέρω τί να πω; Μπορεί να κάνω και λάθος και να είναι έτσι πάντως ούτε συγγένεια είχανε τα πουλιά ήτανε από διαφορετικούς εκτροφείς.
Εσύ το βλέπεις για δυσπλασία;

Το μπρος πισω που αναφερεις το συνδεεις με την αναπνοη;
Σου φαινοταν κατι νευρολογικης φυσης ισως;
Νευρολογικής φύσης όχι αλλά όπως το είδα νόμισα σαν να ζαλίστηκε ένα πράγμα.Αν και μου έδωσε την εντύπωση ότι σαν να πάει να μείνει στον τόπο εκείνη τη στιγμή.
Γενικά έδειχνε καλά από συμπεριφορά όλο τον καιρό απλά έκανε κουτσουλιές υδαρές πολύ καιρό. Κάτι υπήρχε πιστεύω από πίσω που δεν βρέθηκε τελικά και ίσως και η όρεξη του να γεννήσει το αυγό το ρίξανε. Δεν λέω ότι πήγε από δυστοκία αλλά όλα αυτά μαζί το καταβάλανε ίσως.
Δεν μπόρεσα να της ανοίξω το στόμα να δω στο λαιμό για μύκητες ή κάτι άλλο. Είχε κλείσει το ράμφος και δεν ήθελα να βάλω δύναμη μη το σπάσω χειρότερα παρόλο που το πουλάκι είχε φύγει. Δεν είχα τόση όρεξη γιατί μόλις είχα ξυπνήσει και ξαφνιάστηκα γενικότερα που παραιτήθηκα.Ίσα που τράβηξα κάποιες φωτογραφίες να τις δείξω στο φόρουμ αφού ανοίχτηκε το θέμα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εσύ το βλέπεις για δυσπλασία;
Όχι Λάμπρο, ψάχνω βελόνα στα άχυρα.Βλέπουμε ό,τι μας περιγράφεις, απλά μία στο τόσο θα μπορούσε το αίμα ή πληγή που είχες αναφέρει να ήταν απλά το εσωτερικό του στόματος ενός ράμφους με δυσπλασία, ειδικά σε εκείνη την ηλικία.
Εφόσον όμως είδες τα πουλιά πριν και μετά, δεν υπάρχει αμφιβολία ήταν τραυματισμός.

Όσες φορές την έπιασες, είχε επαφή με το περιβάλλον;Ήταν ζόρικο το πουλί,τρόμαζε;
Φυσικά μπορεί και να μην τελειώσουν οι ερωτήσεις, οπότε αν θες απαντάς, δεν οδηγούμαι κάπου.

Ναι τρόμαζε αρκετά...
Όχι η γνώμη μου για τον τραυματισμό δεν είναι και 100%. Επειδή ήτανε η πρώτη αναπαραγωγή τα έβλεπα αλλά ήθελα να μην τους τη χαλάσω οπότε δεν ήμουνα και συνέχεια από πάνω οπότε μήπως δεν είδα και κάτι καλά και κάνω λάθος.Άντε να δώσω 80% σε τραυματισμό.

Σε ευχαριστώ Αντώνη μόνο και μόνο που το λες. Για την ώρα θα αφήσω να περάσει η πτερρόροια και αναλόγως θα πράξω. Δυστυχώς έχω μόνο τιμπράδο οπότε κινούμε προς αυτή την κατεύθυνση αν και τα κοινά έχουνε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου :)
Να είσαι καλά.

Back