Γενικά Πρόβλημα με ρινκνεκ, μήπως να το αλλάξω με κάτι άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, διάβασα κάπου πως μερικά ρινκνεκ από τη φύση τους δεν εξημερώνονται δηλαδή δεν έρχονται κοντά με τον άνθρωπο ακόμα και με τον ιδιοκτήτη τους που τα φροντίζει ενώ καποια άλλα δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη τους ισχύει; Ρωτάω επειδή την Πέμπτη κλείνω δύο εβδομάδες που έχω το ενάμιση χρονων ρινκνεκ που αγόρασα από εκτροφέα και δεν βλέπω καμιά βελτίωση. Το μόνο που κάνει είναι να ανεβαίνει στο πάνω μέρος του κλουβιου και να κρεμιέται από εκεί. Με τα παιχνίδια του δεν παίζει σχεδόν καθόλου, πίνει τρώει την κανονική τροφή του όμως το σουπιοκοκκαλο δε το έχει αγγίξει καθόλου, πολύ ησυχία δηλαδή πριν λίγες μέρες εκραξε για πρώτη φορά στο μπαλκόνι, το προσπάθησε μετά και μέσα στο σπίτι και με το ζόρι έβγαλε φωνή έκανε σαν να πνιγόταν και το πιο βασικό φοβάται πάρα πολύ. Περνάς από δίπλα του και πηγαίνει από την άλλη μεριά του κλουβιου, πας κοντά του και του μιλάς γυρίζει την πλάτη, όταν πάω να καθαρισω το κλουβί του πετάει σαν τρελό πέρα δωθε, καμία ορεξη να ερευνήσει κάτι οτιδήποτε πχ να προσπαθησει να ανοίξει τις πόρτες του κλουβιου κτλ. Να προσθέσω πως το κλουβί του είναι αρκετά μεγάλο με όλα τα απαραίτητα και κολλημένο με την βιβλιοθήκη για να έχει ασφάλεια. Το ερώτημα μου είναι μήπως να το πάω πίσω στον εκτροφέα και να το αλλάξω με κάτι άλλο διαφορετικού είδους πχ κουακερ-μονκ έχω στο μυαλό μου, η να περιμένω ακόμα μήπως και αλλάξει; Αλλά το θέμα είναι πόσο ακόμα να περιμένω, και άμα δεν αλλάξει ποτέ; Φωτογραφίες στο ποστ δε μπορώ να βάλω γιατί δε με αφήνει, φορτώνουν μέχρι ένα σημείο και μετά δε γίνεται τίποτα, είμαι μέσω κινητού. Όποιος μπορεί να μου προτείνει κάτι η να μου πει τι μπορώ να κάνω εγώ ο ίδιος για να με εμπιστευτεί σιγά σιγά. Ευχαριστώ.
 
Καλησπέρα,

Συγνώμη αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις, ίσως κάνω λάθος, αλλά αναφέρεσαι για ένα πουλάκι σαν να είναι αντικείμενο το οποίο βγήκε ελαττωματικό και θα το αλλάξεις με κάτι άλλο..

Ακόμα και αν το αλλάξεις με αυτό το "άλλο" πάλι θα έχει τις ανασφάλειες του , τις φοβίες του , το χαρακτήρα του εν πάση περιπτώσει και τίποτα δε θα σου εγγυηθεί ότι θα γίνει αυτό που θέλεις στο χρόνο που το θέλεις.

Επέλεξες να πάρεις ένα ringneck 1.5 έτους σε άγρια η ημιάγρια κατάσταση όπως το περιγράφεις , ο εκτροφέας δε σε ενημέρωσε ότι θα είναι μεν δυνατό να το εξημερώσεις αλλά πιθανότατα να χρειαστείς μεγαλύτερη προσπάθεια και σίγουρα περισσότερο χρόνο για να τα καταφέρεις από το να έπαιρνες ένα μικρό το οποίο θα ήταν ταϊσμένο στο χέρι και απογαλακτισμένο;

Στη φωτο σου βλέπω έχεις Cockatiel, έχεις και Cockatiel; Αν ναι πες μας και για αυτό πληροφορίες , ήμερο άγριο ηλικία , τι σχέση έχεις με αυτό και πως την απέκτησες; (εννοώ τις δικές σου προσπάθειες προσέγγισης, πόσο χρόνο σου πήρε κλπ)

Συμπερασματικά θεωρώ ότι οι 2 εβδομάδες που το έχεις είναι πολύ λίγος χρόνος για να κρίνεις τη πορεία της σχέσης που θα αναπτύξεις μαζί του.

Όμως να ξέρεις ότι ο παπαγάλος δεν είναι σκύλος, πρώτα θα "δεθείς" εσύ μαζί του και μόλις τον "πείσεις" τότε θα στο ανταποδώσει.

Για τις φωτογραφίες μπορείς να δεις πληροφορίες εδώ
 
@Chrisad στον εκτροφέα που αγόρασα το ρινκνεκ δεν είχε ταισμενα στο χέρι και πριν πάρω το ρινκνεκ στην αρχή είχα πάρει ένα μόνκ αλλά το άλλαξα από την πρώτη στιγμή γιατί είχε αίμα στο φτερό, μάλλον είχε τσακωθει με κάποιο άλλο εκεί μέσα δε ξέρω, όμως από τη πρώτη στιγμη το μόνκ έβγαλε φωνή, ενώ με το ρινκνεκ περιμένω πως και πως να βγάλει μια κραυγή, πάει να κράξει και όταν το ακούς είναι σαν να πνίγεται, φοβάται πολύ είπα να το άλλαζα μήπως ήταν καλύτερα και για τους δύο. Το πήρα πιο μεγάλο γιατι ήθελα σίγουρα αρσενικό και λένε πως μέχρι ενός έτους περνάνε περίεργη φάση. Για το κοκατιλ που με ρωτάς μου βγήκε τρομερό καλό, χαρούμενο, παιχνιδιάρικο και ενώ περίμενα το ρινκνεκ να κάνει ''θαυματα'' λόγω του ότι είναι πολύ έξυπνα το δικό μου το μόνο που κάνει είναι να κρεμιέται από τα πάνω σίδερα του κλουβιου. Πιο έξυπνο νιώθω πως είναι το κοκατιλ μου παρά αυτό.
 
@Kleos μάλλον έχεις πάρει λάθος πληροφορίες. Δεν νομίζω ότι τα ringneck είναι πιο έξυπνα από τα cockatiel.Το θέμα της εξυπνάδας είναι στο πουλί όχι στο είδος. Σου το είχα πει και σε προηγούμενο post ποια είναι η γνώμη μου.Μωρο απογαλακτισμενο με τεστ DNA
 
@Kleos Σε δύο εβοδμάδες δεν μπορείς να περιμένεις να εξημερώσεις έναν παπαγάλο 1,5 έτους. Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου, αλλά είμαι ελικιρνά περίεργος να μάθω τι περίμενες να κάνει ο παπαγάλος μέσα σε 2 εβδομάδες. Δεν έχω καμία πρόθεση να σου κάνω κριτική αλλά η όλη αντιμετώπιση σου με τα αγόρασε-επέστρεψε των πουλιών, δεν δείχνει να είσαι κατασταλαγμένος στο τι θέλεις αρχικά αλλά ούτε και να γνωρίζεις τι ανάγκες έχει ένας παπαγάλος ώστε να αισθανθεί ασφάλεια και την ανάγκη να αποζητήσει την παρέα σου.
 
@Vada φυσικά και έχει να κάνει το είδος. Επίσης μόνο έναν εκτροφέα ξέρω που ειναι κοντά οι άλλοι είναι και σε άλλες πόλεις κιόλας. Ο συγκεκριμένος δεν είχε ούτε απογαλακτισμενα ούτε τεστ dna είχε στο εκτροφείο πρέπει να πάω αποκλειστικά σε κτηνίατρο/πτηνιατρο, και ούτε δαχτυλίδι στα πουλιά. Παρόλα αυτά έχει πολλές θετικές κριτικές.
 
@Φοίβος αρχικά είχα πάρει ένα μόνκ σε πράσινη απόχρωση σε μια συγκεκριμένη τιμή. Επειδή το μόνκ είδα πως είχε λερώσει σε μερικά σημεία το πλαστικό στήριγμα στο κλουβι με αίμα τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν να το πάω πίσω. Το πήγα και τελικά είχε πληγή στο φτερό και δε μπορούσα να το πάρω πάλι. Για να έπαιρνα άλλο μόνκ σε άλλη απόχρωση δε μπορούσα γιατί ήταν συν αλλα 80 ευρώ τα οποία δεν είχα και για αυτό πήρα το ρινκνεκ όπου μου το άφησε στην ίδια τιμή με το μόνκ. Όσο για το ρινκνεκ που έχω τώρα δύο εβδομάδες περίμενα περισσότερα να σου πω την αλήθεια δεν το περίμενα τόσο ήσυχο, όχι τόσο φοβητσιαρικο, και το περίμενα πιο σβέλτο.
[automerge]1616483166[/automerge]
@giannisvlg tropic island Καλλιθέα
 
καλησπέρα και από εμένα, ως κάτοχος ρικνεκ «αγριου» έχω να σου πω λίγα πράγματα. Το καθένα έχει τον χαρακτήρα του,και φυσικά δεν μπορείς να τον αλλάξεις αλλά δεν γίνεται να περιμένεις σε 2 εβδομάδες να πηδάει πάνω σου και να κάνει χαρούλες. Παλεύω με την δικιά μου 1,5 χρόνο και έχει κάνει παρα πολλα βήματα και είμαι αρκετά περιφανή για αυτήν. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι και να στεναχωριέσαι, θέλουν απλά υπομονή και αρκετή αγάπη. Αν πιστεύεις πως δεν κανεις για τον παπαγάλο σου είναι προτιμότερο να βρει άλλο σπίτι. Ή θα κανεις υπομονή και όπου σας βγάλει χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ή θα το δώσεις κάπου. Θέλουν αρκετό χρόνο, αν θυμάμαι καλά για να συνηθίσουν την ρουτίνα μας και το περιβάλλον τους χρειάζονται τουλάχιστον 3 μήνες όποτε δεν είναι λογικό να υπάρχει τέτοιο δίλλημα στις 2 εβδομάδες. Καλό θα ήταν να το αφήσεις στην ησυχία του για 1-2 εβδομάδες ακόμα, χέρια μέσα στο κλουβι μόνο για τα βασικά και να μην το μετακινείς. Φωτογραφίες θα βοηθούσαν και του πουλιού και του κλουβιου.
 
tropic island Καλλιθέα

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας της Αθήνας. Που τον είδες τον εκτροφέα? Τα πουλιά του είναι εισαγωγή απο άλλες χώρες και μόνο εξημερωμένα δεν είναι. Αρκεί μόνο να ρίξει κανείς μια ματιά τη σελίδα του στο FB για να το αντιληφθεί.
 
@christina07 δεν περιμένω να πηδάει και πάνω μου απο τώρα προς θεού αλλά να κάνει περισσότερα πράγματα περίμενα. Έχω διαβάσει σε παρόμοια φορουμς και ελληνικά και του εξωτερικού πράγματα που κάνανε τα ρινκνεκ και μου έκανε εντύπωση. Ενός τύπου απέδρασε από το κλουβί από τη δεύτερη κιόλας μερα, αλλά μιμούνταν ήχους από τη πρώτη εβδομάδα ενώ ο δικός μου το μόνο που κάνει είναι να κρεμιέται από τα σίδερα. Μίλησα και σήμερα το πρωί με τον εκτροφέα-εισαγωγεα και δυστυχώς δε μου το αλλάζει με άλλο ομως μπορεί να μου δώσει τα χρήματα πίσω. Δε ξέρω θα το σκεφτώ καλά θα του δώσω και λίγο χρόνο ακομα και αν συνεχίσει τα ίδια θα τον πάω πίσω. Αν το άλλαζα με κάτι άλλο θα ήταν η μόνκ η κονιουρος, άμα βρω κάποιον εκτροφέα που να έχει διαθέσιμα έχει καλώς.
 
Εγω προσωπικά θα εδινα αρκετο χρονο στο πουλακι ειναι κριμα να πηγαινει περα δοθε σαν παιχνιδι.Γενικα,πριν κανουμε οποιαδηποτε αγορα καλο ειναι να διαβασουμε για το ειδος να δουμε της ιδιαιτεροτητες και να καταληξουμε καπου.Μην περιμενεις οτι αν παρεις μονκ η κονουρα απο την 2 βδομαδα θα σου δινει φιλακια...Αν θες τετοιου ειδους συμπεριφορα πας σε εξημερωμενο και οχι αγριο,που θελει αφιερωση χρονου
 
@giannisvlg είχα διαβάσει πως είναι δύσκολα πουλιά, τσιριδες και με απότομη αλλαγή διάθεσης αλλά το πρόβλημα μου δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα μου με λίγα λόγια είναι πως το μόνο που κάνει είναι να κρεμιέται από τα πάνω σίδερα του κλουβιου. Ούτε με τα παιχνίδια του παίζει, φωνή δεν έχει βγάλει καθόλου, το σουπιοκοκκαλο δεν το έχει αγγίξει καν, φοβάται πάρα πολύ αν και αυτό το είχα διαβάσει αλλά δε περίμενα τόσο πολύ, πιο σβέλτο το περίμενα. Όσο για το να έπαιρνα εξημερωμένο δίκιο έχεις αλλά ο εισαγωγέας που το αγόρασα επειδη είναι κοντά είχε μόνο άγρια, οι εκτροφείς που έχω βρει και έχουν εξημερωμένα είναι όλοι τους εκτός Αθηνών, και αυτή η διαδικασία που κάνουν μερικοί εκτροφείς που σου το φέρνουν μεταφορικά κάτι που δεν έχεις δει καν είναι και λίγο ρίσκο, όσες κριτικές και να χει.
 
@Kleos νομίζω και οι υπόλοιποι σου εξήγησαν ότι μέσα σε δύο βδομάδες το πουλάκι δεν μπορεί να κάνει κόλπα... τώρα εντάξει δική σου επιλογή είναι το τι θα κάνεις αλλά μην περιμένεις και το επόμενο πουλάκι να κάνει κόλπα κατευθείαν... είναι ανάλογα το χαρακτήρα αλλά και ανάλογα πως μεγάλωσε, από εκεί και πέρα είναι θέμα δικής σου υπομονής και επιμονής να πετύχεις κάτι. Η γνώμη μου πάντα φιλικά είναι ότι δεν έχεις καταλάβει ακριβώς την σημασία ενός πουλιού αφού τα αλλάζεις σαν ελαττωματικά, οι παπαγάλοι μπορούν να είναι οι καλύτεροι σου φίλοι όχι οι ζογκλέρ σου
 
@meniam τέλος πάντων πιστεύω θα το κρατησω μιας και από κει που το πήρα δε το αλλάζουν με άλλο, να πάρω τα χρήματα πίσω και να αγοράσω από άλλο από αλλού δε νομίζω μιας και οι εκτροφείς είναι περιορισμένοι και σε άλλες πόλεις, ελπίζω με το καιρό να με διαψεύσει.
[automerge]1616577789[/automerge]
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Kleos Συγνώμη που συνεχίζω το θέμα ενώ δεν θες αλλά θέλω πρώτων να πω πως έχω το ringneck μου την Αλινα εδώ και 7 μήνες και παρόλο που της αφιερώνω καθημερινά αρκετό χρόνο δεν κάνει τα κόλπα που κάνουν τα παπαγαλάκια στα βιντεο όμως για εμένα αυτό δεν είναι θέμα διότι την αγαπάω και έχει εξημερωθεί αρκετα. Δεύτερον εσύ θες αυτό το παπαγαλάκι για να σου κάνει κόλπα και όχι για να το έχεις για συντροφιά και να το αγαπάς;
Και τρίτον μπορεί το κοκατίλ σου να εξημερώθηκε εύκολα και να κάνει ωραία κόλπα αλλά να ξέρεις όπως σου είπαν και πιο πάνω πως το κάθε παπαγαλάκι είναι διαφορετικό και όσο έξυπνο και να είναι θέλει αρκετό χρόνο από σένα γιά να σε αγαπήσει και τελικά να κάνει κόλπα. Γιατί για να γίνει αυτό πρέπει να σε έχει εμπιστευτεί
 
Back
Top