Γενικά Πρόβλημα με ρινκνεκ, μήπως να το αλλάξω με κάτι άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@meniam τέλος πάντων πιστεύω θα το κρατησω μιας και από κει που το πήρα δε το αλλάζουν με άλλο, να πάρω τα χρήματα πίσω και να αγοράσω από άλλο από αλλού δε νομίζω μιας και οι εκτροφείς είναι περιορισμένοι και σε άλλες πόλεις, ελπίζω με το καιρό να με διαψεύσει.
[automerge]1616577789[/automerge]
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην πάρεις τα χρήματά σου πίσω, εφόσον δεν είσαι ευχαριστημένος με το πουλί. Αφού σου δίνεται η ευκαιρία, γύρισέ το πίσω, διότι όπως καταλαβαίνω δεν είναι αυτό που αναζητάς. Για ποιον λοιπόν λόγο να παραμείνεις δυσαρεστημένος επί ενδεχομένως αρκετό καιρό, έχοντας να φροντίζεις ένα ζωντανό, ενώ θα μπορούσες να μην το έχεις, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κάποια ιδιαίτερη επίπτωση στο πουλί; Θέλω να πω ότι ανεξάρτητα των λόγων, στην περίπτωση που το πουλί είναι μια δυσκολία ή μια απογοήτευση για εσένα ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων, καλό θα ήταν να το δώσεις πίσω. Ίσως έτσι να πάει και κάπου αλλού που να το δέχονται με ευχαρίστηση.
Όσον αφορά στο ζήτημα του τι θα επιθυμούσες από ένα πετ, καλό πιστεύω θα ήταν να το σκεφτείς, και να το δεις μέσα σου, ώστε να επιλέξεις ένα κατάλληλο είδος συμβατό με τις συνθήκες διαβίωσής σου (π.χ. έναν παπαγάλο ήδη εξημερωμένο, ένα κουνελάκι, σκυλάκι, γάτα κλπ), ώστε να ικανοποιήσεις την ανάγκη / διάθεση αλληλεπίδρασης που έχεις.
 
@ianos δεν είναι τόσο το θέμα στα λεφτά και στο χρόνο που θα του αφιερώσω, αλλά το μόνο έμπιστο μέρος που μπορούσα να αγοράσω παπαγάλο ήταν αυτό όπου αρνήθηκαν να μου το αλλάξουν. Και να πάρω τα χρήματα πίσω δεν έχω από που αλλού να αγοράσω παπαγάλο μιας και οι εκτροφείς είναι περιορισμένοι και μακριά και τα πετ σοπ δεν είναι έμπιστα. Αφού ήρθαν έτσι οι καταστάσεις θα το κρατησω, ελπίζω να μου βγει σε καλό. Για άλλα ζώα δυστυχώς δεν συμφωνούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
 
@Kleos τα πετ σοπ σε γενικές γραμμές δεν έχουν ήμερα πουλιά, παρά μόνο αν κάνεις ειδική παραγγελία αρκετό καιρό πριν και ψάξουν να βρουν εκτροφέα. Ο συγκεριμενος τωρα που ανέφερες έχει τόση δουλειά με τα αγρια, που αμφιβάλλω αν μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες. Πολύ ευγενικό εκ μέρους του που σου δίνει πίσω τα χρήματα, για μένα αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν αδιαφορεί ούτε για την ευημερία του πουλιού, ούτε για τα αισθήματα του πελάτη.
Στη θέση σου θα έπαιρνα τα χρήματα και με αυτά θα αγόραζα ένα ήμερο κοκατίλ, να έχει παρεούλα και το άλλο σου. Όταν αρχίσει τα κρωξίματα το ρίγκνεκ, μπορεί να δεις την οικογένειά σου να πατάει πόδι και τότε θα βρεθείς σε πραγματικά δύσκολη θέση. Υπαρχουν πολλοί εκτροφείς κοκατίλ και θα βρεις εύκολα. Ακόμα και να χαρίζεται.
Αυτά από μένα με κάθε φιλική διάθεση.
 
@Georgianna ναι δεν αντιλέγω, φέρθηκε εντάξει ο εκτροφέας. Για κονιουρο σκέφτομαι και όταν είχα πει στον εκτροφέα για να το αλλάξω, κονιουρο θα έπαιρνα. Είναι πολύ καλά πουλιά λίγο πιο ακριβά αλλά νομίζω πως ένα συγκεκριμένο είδος κονιουρου maroon bellied λεγεται είναι πιο οικονομικό, στην ίδια τιμή με το ρινκνεκ. Αλλά και πάλι που μπορώ να βρω κάποιον έμπιστο και κοντά; Δε χρειάζεται να είναι ήμερο γιατί έχω ακούσει τόσο καλά σχόλια για το συγκεκριμένο είδος που σε 2-3 βδομάδες θα έχουμε γίνει φιλαράκια.
 
@Kleos θεωρώ ότι ξεκινάς από λάθος βάση και σου το λέω με τις καλύτερες των προθέσεων. Κανένα μα κανένα είδος ζώου δε σου εγγυάται ότι θα γίνει φιλαράκι σου σε 2-3 βδομάδες, πολύ περισσότερο πτηνό κι ακόμη περισσότερο πτηνό άγριο κι ενήλικο. 🙂

Καταρχάς, αν επιτρεπεις, μια ερώτηση: έχεις ασχοληθεί με την εκπαίδευση του κοκατίλ σου; Είναι διαδραστική η σχέση σας;
 
@Georgianna δεν το έχω εκπαιδεύσει, δυστυχώς φοβάται το χέρι ακομα. Όταν πάω να το χαιδεψω το άτιμο δε με αφήνει και το γυρνάει σε παιχνίδι, μετακινείται γρήγορα δεξιά αριστερά. Παρόλα αυτά όμως έχει εκφράσει την αγάπη του χαίρεται όταν επιστρέφω σπίτι, κελαηδαει πάρα πολύ με διαφορετικούς ήχους, του μιλάς σε κοιτάει στα μάτια και κουνάει το κεφάλι και προσαρμόστηκε σχετικά γρήγορα. Συμφωνώ σε αυτά που είπες αλλά όπως και να χει έχει να κάνει και το είδος είτε άγριο είτε ήμερο.
 
@Kleos τα άγρια ριγκνεκ θεωρώ πως είμαι σχεδον ακατόρθωτο να τα εξημερώσεις. Εγω στην θέση σου θα το επέστρεφα και θα αγοραζα απο έναν καλό εκτροφεα ενα ημερο ταισμενο στο χέρι
 
@Giopant Δεν ειναι ακατόρθωτο...Η @christina07 ειχε βρει μια πανεμορφη κοπελα ringneck εδω το θεμα της: https://community.petbirds.gr/threa...-φτερωτό-μου-φίλο-ringneck.37928/post-2471364
Που η ringneck της ηταν αγρια και απο πετ και εχει φτασει σε ενα καταπληκτικο σταδιο.

Στην συγκεκριμένη περιπτωση(Χωρίς να θελω να σε προσβάλω) θεωρω δεν υπαρχει θεληση και δεν εχεις ασχοληθει σχετικα με την εκπαιδευση.Φυσικα αν δεν εισαι ευχαριστημενος το δινεις πισω και παιρνεις αυτο που θες αλλα το γεγονος οτι λες σε 2 βδομαδες θα ειστε κολληταρια νε το νεο δεν ισχυει με την καμια,2 βδομαδες ειναι η φαση που εξοικειωνεται με το περιβάλλον το χωρο του,το κλουβι και με εσενα μετα ειναι η φαση της εκπαιδευσης.🙂
 
[automerge]1616794925[/automerge]
@Giopant
Το θέμα είναι όμως που να βρω καλό εκτροφέα. Ο πιο κοντινός που βρήκα είναι στην Παιανια. Δε νομίζω να δεχτούν οι δικοί μου να με πάνε μέχρι εκεί μόνο για αγορά παπαγάλου (εγώ δεν οδηγάω).
[automerge]1616795444[/automerge]
@giannisvlg Οχι φίλε μου δεν προσβάλεις. Τρόπος του λέγειν είπα 2 εβδομάδες. Για το θέμα εκπαίδευσης δε ξέρω, ακομα το βλέπω πάρα πολύ φοβισμένο που ακόμα και όταν περναω κοντά από το κλουβι του θα μετακινηθεί από την άλλη μεριά. Προσπαθώ να του δώσω χρόνο να προσαρμοστεί έστω λίγο αλλά άμα συνεχίσει έτσι δεν έχω άλλη επιλογή. Μετά όμως άμα το δώσω και αγοράσω άλλο, είναι λίγο δύσκολο με το θέμα εκτροφέα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Georgianna δεν το έχω εκπαιδεύσει, δυστυχώς φοβάται το χέρι ακομα. Όταν πάω να το χαιδεψω το άτιμο δε με αφήνει και το γυρνάει σε παιχνίδι, μετακινείται γρήγορα δεξιά αριστερά. Παρόλα αυτά όμως έχει εκφράσει την αγάπη του χαίρεται όταν επιστρέφω σπίτι, κελαηδαει πάρα πολύ με διαφορετικούς ήχους, του μιλάς σε κοιτάει στα μάτια και κουνάει το κεφάλι και προσαρμόστηκε σχετικά γρήγορα. Συμφωνώ σε αυτά που είπες αλλά όπως και να χει έχει να κάνει και το είδος είτε άγριο είτε ήμερο.
Bλέπεις λοιπόν ότι με το κοκατίλ σου, που το έχεις πολύ περισσότερο καιρό και που είναι και από τους πιο δεκτικούς σε διάδραση-εκπαίδευση παπαγάλους, δεν έχεις κάνει ιδιαίτερα βήματα προόδου. Ελπίζω να μην το παίρνεις στραβά, δε σου το γράφω για να σε προσβάλλω, για μένα είναι πάρα πολύ λίγοι οι άνθρωποι που μπορούν να ασχοληθούν αποτελεσματικά με αυτό και προσωπικά σίγουρα δε συγκαταλέγομαι ανάμεσά τους. 🙂

Το είδος σίγουρα παίζει ρόλο, πχ με μια ροζέλα το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι με ένα "εύκολο" είδος η επιτυχία είναι δεδομένη,τη στιγμή που κι εσύ ο ίδιος δεν το έχεις ξαναπετύχει στο παρελθόν.

Αν μου επιτρέπεις μια παρατήρηση: έχω την αίσθηση ότι αποζητάς γενικά ένα είδος διαδραστικότητας με το κατοικίδιό σου, που δε θα είναι εύκολο να το πετύχεις με οποιοδήποτε πτηνό. Θεωρώ ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν απείρως πιο εύκολα και θα ήσουν πολύ πιο ικανοποιημένος με ένα σκυλάκι. Κατανοώ ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους δικούς σου. Μήπως δεν τους έχεις πείσει ότι θα αναλάβεις αποκλειστικά μόνος σου τη φροντίδα του και φοβούνται ότι, αύριο μεθαύριο, θα το βαρεθείς και θα τους το "φορτώσεις"; Σου το λέω γιατί, παρόλο που είχα πάντα πουλιά σαν παιδί, έπρηζα τους δικούς μου για σκυλάκι, που δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν, επειδή μέναμε σε διαμέρισμα, αλλά τα κατάφερα στα 11 μου και ζήσαμε 15 πολύ ευτυχισμένα χρόνια με το σκυλάκι μας. Το είχα αναλάβει όμως αποκλειστικά, βόλτες, κτηνίατρο, καθάρισμα, τάισμα, τα πάντα όλα και τους το ζητούσα από τότε που μπορούσα να μιλήσω.
Στη θέση σου δλδ προκειμένου να ταλαιπωρούμαι με ημίμετρα, θα έθετα το στόχο που θα με κάλυπτε περισσότερο και θα επέμενα σε αυτόν.

Αν πάλι πέφτω έξω και πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι εξίσου χαρούμενος με έναν παπαγάλο, τότε, όπως είπαμε πολλές φορές, θα χρειαστεί να βρεις κάποιον εκτροφέα που θα σου δώσει ένα μωρό ταισμένο στο χέρι. Δεν είναι ανάγκη να το παραλάβεις προσωπικά, μπορούν να σου το στείλουν. Χρειάζεται ψάξιμο, αλλά υπάρχουν αρκετοί αξιόπιστοι.

Αυτά από μένα, καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις. 🙂
 
@Giopant ναι έχω διαβάσει καλά λόγια για τον συγκεκριμένο εκτροφέα. Μήπως γνωρίζεις άμα το φέρνει στον χώρο σου η πρέπει να πας στα ΚΤΕΛ για να το παραλάβεις;
 
Το ερωτημα που τίθεται πολύ συχνα ειναι ποιο ειδος πτηνου μας ταιριαζει αλλα το πρωτο ερώτημα θα πρεπει να ειναι το αν ταιριαζουμε εμεις στο ειδος των πτηνων.
 
Back
Top