Ασθένειες Πρόβλημα με την ανάπτυξη ράμφους σε θηλυκό καναρίνι

Θα βοηθούσε πολύ μια καθαρή φωτογραφία, τι ηλικία έχει το πουλάκι; Το έχει από μωρό το πρόβλημα;
Για petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/ και αν χρειάζεται να κάνεις resize με σμίκρυνση της φωτογραφίας.
 
Του το έχεις ψαλιδίσει; Πάντα έτσι ήταν; Φυσικά χρειάζεται παρέμβαση από έμπειρο άτομο.
Περίμενε και γνώμες από έμπειρα μέλη μας γι αυτό.
 
Έχει μόνο δυο μέρες που είναι έτσι; Σίγουρα δεν το έχεις κόψει; Γιατί το ράμφος τους δε χρειάζεται να το κοβουμε εμείς... Ένα σουπιοκοκκαλο μόνιμα στο κλουβί αρκεί... Εμένα πάντως σαν κομμένο μου μοιάζει. Γιατί να ξέρεις... Αν δεν γνωρίζεις να το κόψεις σωστά μετά φυσικό είναι να αρχίσει να μεγαλώνει όπως να ναι... Το μαύρο χρώμα το έχει καιρό;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δυστυχώς δεν φαίνονται πολλά πράγματα στις φωτογραφίες.

Η διατροφή του πουλιού ποια είναι και επίσης τι ακριβώς έχει φάει τις δύο τελευταίες ημέρες;
 
Έφαγε αυγό ή μπρόκολο χθες ή σήμερα;
 
σημερα μπρόκολο χθες μηλο και λιγο τριμενο σπορο γαιδουραγκαθο. αυγό εφαγαν την κυριακη.
 
Καλησπερα το ιδιο προβλήμα όπως το βλέπω το είχα αντιμετώπισει πριν 5 χρόνια από καναρίνι που είχα αγοράσει. Δεν θα φτιάξει ποτέ, το πουλάκι θα είναι όμως μία χαρά και θα τρώει και τα πάντα φυσιολογικά, όταν μεγαλώσει το ράμφος κιαλο θα δεις ότι θα ξεθωριάσει. Εγώ το έκοψα με ψαλιδακι αλλά πάλι μεγαλοναι μετά από καιρό, καλό είναι να μη το βάλεις για ζευγάρωμα γιατί δεν μπορεί να ταισει και αν είναι κληρονομικό θα το βγάλουν και κάποιοι νεωσσοι όταν ενηλικιωθουν
 
Θα χρειαστεί οπωσδήποτε φωτογραφία της κοιλιάς, όμοια με αυτή που είδες στο παράδειγμα. Πρέπει να φαίνεται καθαρά όλη η επιφάνεια της κοιλιάς από ψηλά στο θώρακα μέχρι την αμάρα.

Το ράμφος δεν είναι φυσιολογικό προφανώς, αλλά το ανησυχητικό είναι η ραγδαία ανάπτυξη του τον τελευταίο καιρό. Είναι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στο συκώτι κάτι που δεν μπορεί να φανεί από αυτή τη φωτογραφία αλλά ούτε και από τις κουτσουλιές, που μπορεί να ξεγελούν επειδή έχει φάει μπρόκολο.

Για τις επόμενες 24 ώρες δώσε του μόνο σπόρους και νερό και προσπάθησε να βγάλεις καινούργιες φωτογραφίες, εάν είναι δυνατόν με φωτογραφική μηχανή ή με κάμερα υψηλότερης ανάλυσης και τη βοήθεια δεύτερου ατόμου αν χρειασθεί.

Μεθαύριο τα λέμε πάλι.
 
Είναι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στο συκώτι
Ναι συνηγορεί σ' αυτό και κάποιο κιτρινωπό χρώμα που φαίνεται στις κουτσουλιές.
Καλού-κακού (ποτέ δεν μπορεί να είναι για "κακού"), ξεκίνα του γαϊδουράγκαθο.
Για μεγάλο διάστημα άνω του μηνός, διάβασε κι εδώ https://community.petbirds.gr/threads/milk-thistle-χωρίς-αλκοόλ-γάλα-γαϊδουράγκαθου.29151/
 
Αν είναι το καναρίνι τριών χρονών και παρουσιάζει το πρόβλημα πρώτη φορά, τότε πολύ πιθανόν να υπάρχουν οργανικές υπολειτουργίες.
Ένα καλό μείγμα σπόρων και μια καλή αγωγή για το συκώτι θα δώσουν τη λύση σε βάθος χρόνου.
Άμεσα όμως θα πρέπει να απομακρυνθεί αυτή η υπερπλασία ώστε να επανέρθει η τριβή όλου του ράμφους στα φυσιολογικά και όχι "μονόπλευρα" με αυτά που βλέπω.
Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με κανένα κοπτικό εργαλείο όπως νυχοκόπτες ή ψαλιδάκια.
Με ελάχιστα ευρώ μπορείς να προμηθευτείς σβουράκι νυχιών (αυτό που περιποιούνται οι γυναίκες τα νύχια τους) και χρησιμοποιώντας το προσεκτικά να αφαιρέσεις το παραπάνω υλικό.
Θα πρέπει μάλιστα να κάνεις δοκιμές ώστε να κλείνει το ράμφος ομοιόμορφα.
Για να καταφέρεις αυτή την "επέμβαση" θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια μπατονέτα που θα κρατά και το ράμφος ανοιχτό αλλά και τη γλώσσα μακρυά από το σημείο κοπής.
Αν χρειάζεσαι περισσότερες λεπτομέρειες... απλά ρώτα.
 
Εμένα το μυαλό μου πάει σε θέμα με το συκώτι και αυτό από υπερβολική πρωτείνη και λιπαρά.. Θα σου πρότεινα για αρχή να κόψεις την πρωτείνη (αυγό/αυγοτροφή - ούτως ή άλλως αυτή την εποχή δε δίνουμε τόσο συχνά αυγό) και τα πολλά λιπαρά, και να ξεκινήσεις το γάλα γαιδουράγκαθου για 30 - 40 μέρες. Αλλά για σου πούμε με πιο σιγουριά θέλουμε καλύτερες φώτο κοιλιάς...
 
Back
Top