Ασθένειες Πρόβλημα με το καναρινάκι μου!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης voula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

voula

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2006
Μηνύματα
12
Πόλη
Καλάβρυτα
😡 Καλό απόγευμα, σε όλους!
Εχω ενα καναρινάκι 3 ετών, κόκκινο.
Πριν δύο μήνες ξεκίνησε να εχει πρόβλημα με τα ποδαράκια του.
Ξεκίνησε να κρατάει το πόδι του και μετά πρήστηκε και ο κτηνίατρος είπε οτι εχει διάστρεμμα και με ξεκούραση θα περάσει.Αντι να περάσει ομως, έβγαλε ενα σπυράκι στο ένα πόδι του και κατόπιν στο άλλο και άρχισαν να πέφτουν τα πουπουλά του.
Ετσι το πήγα σε διάφορους κτηνίατρους και μου εδωσαν διαφορετικές θεραπείες ο καθένας!
Αρχισα με Betadine και Fucidin αντιβιοτική αλοιφή, είδα μια μικρή βελτίωση
Μετά ο δεύτερος κτηνίατρος μου έδωσε Valaneq και του έβαλα μια σταγόνα στο σβέρκο και μετα απο 15 μέρες του έβαλα πάλι, αλλά καμμία βελτίωση!
Τρίτος κτηνίατρος μου έδωσε Βaytril αντιβίωση,Τabernil αλοιφή να βάζω στα πόδια του και σταγόνες Bainine για να βάζω στο μπάνιο του. Πέρασε μια εβδομάδα και καμμία βελτίωση!
Τέταρτος κτηνίατρος μου λέει οτι εχει ψωρίαση γι΄αυτό να συνεχείσω την Βaytril για να συμπληρώσει 15 μέρες και να του δώσω και θυροξίνη (την οποία δεν εχω βρεί πουθενά σε όλη την Ελλάδα που τηλεφώνησα!).
Συνεχίζω την αντιβίωση (σήμερα κλείνει 10 μέρες)αλλά εκει που ειχε σπυράκια τώρα πρήστηκαν τα ποδια τουκαι κρύβει το κεφαλάκι του στα φτερά του το μεσημέρι και κοιμάται κατι που δεν έκανε προηγουμένως!
Τρώει κανονικά, αλλά δεν εχει πολύ όρεξη για παιχνίδια, αφου ειναι ήμερος και ερχεται στα χερια μου!
Μετά απο όλα αυτά δεν ξέρω τι να κάνω!
Αν ξέρετε τι να κάνω θα το εκτιμούσα πολύ αν μου το λέγατε!
Σας ευχαριστώ εκ΄των προτέρων!
Βούλα
 
Βούλα καλησπέρα.
Κατ' αρχήν αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία των ποδιών για να δούμε και (εμπειρικά) να εκτιμήσουμε.
Το Baytril βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο έδωσε. Είναι αντιβίωση.
Δώσε του παρ' όλα αυτά πολυβιταμίνες και προβιοτικά στο νερό του, γιατί μπορεί να του προκάλεσες μεγαλύτερο κακό με την πολυφαρμακεία.
Επίσης ανάφερε μας άν έχει βελτιωθεί ή χειροτέρεψε η κατάστασή του.
Τέλος ψάξε στα θέματα για τις ασθένειες και τα συμπτώματά τους, θα βοηθηθείς.
Φιλικά,
 
Βούλα γειά σου, οι κουτσουλιές πώς είναι, τι χρώμα έχουν.
Το έχεις παρατηρήσει να τεντώνει συχνά τα φτεράκια του,τα φτέρα του ή το ένα φτερό σου φαίνεται σαν να το σέρνει δηλαδή να μην μπορεί να το κράτησει κολλημένο πάνω στο σώμα του.
 
Βούλα γειά σου, οι κουτσουλιές πώς είναι, τι χρώμα έχουν.
Το έχεις παρατηρήσει να τεντώνει συχνά τα φτεράκια του,τα φτέρα του ή το ένα φτερό σου φαίνεται σαν να το σέρνει δηλαδή να μην μπορεί να το κράτησει κολλημένο πάνω στο σώμα του.
H κουτσυλιές εχουν πράσινο χρωμα, και δεν φαίνεται να έχει προβλημα με τα φτερά του!
 
Βούλα καλησπέρα.
Κατ' αρχήν αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία των ποδιών για να δούμε και (εμπειρικά) να εκτιμήσουμε.
Το Baytril βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο έδωσε. Είναι αντιβίωση.
Δώσε του παρ' όλα αυτά πολυβιταμίνες και προβιοτικά στο νερό του, γιατί μπορεί να του προκάλεσες μεγαλύτερο κακό με την πολυφαρμακεία.
Επίσης ανάφερε μας άν έχει βελτιωθεί ή χειροτέρεψε η κατάστασή του.
Τέλος ψάξε στα θέματα για τις ασθένειες και τα συμπτώματά τους, θα βοηθηθείς.
Φιλικά,
Αύριο θα βάλω φωτογραφίες του για να δείτε την κατασταση του.
Την αντιβίωση δεν μου είπε γιατί να του την δωσω!
Προς το παρόν η καταστασή του παραμένει η ίδια!
 
Το Baytril ειναι αντιμικροβιακο της ομαδας τον κινολονον δραστικη ουσια ενροφλοξακινη ειναι πολυ ισχυρο και χορηγητε ως εσχατη λυση συνηθως η θεραπεια διαρκει 5 ημερες παραληλα δινουμε βιταμινες η δοσολογια ειναι 1ml στα 2 λιτρα νερου ειναι πολυ πικρο στη γευση και καλο ειναι να προσθετουμε λιγη φρουκτοζη στο νερο γιατι υπαρχει κυνδινος να μην το πινει
Η γνωμη μου ειναι να σταματησεις το Baytril εφοσον μετα απο 10 μερες! Δεν δειχνη βελτιωση βαλε το πουλακι σε ζεστο μερος 28-30 βαθμους μια θερμαντικη λαμπα ειναι οτι πρεπει στο νερο του βιταμινες και προβιοτικα και ενα ενεργειακο συμπληρωμα με ηλεκτρολυτες θα του δωσει αμεσα ενεργεια! Η διατροφη του μονο σποροι με αυξηση της αναλογιας σε κεχρι
το πρασινο χρωμα στα περιτωματα δεν ειναι καλο σημαδι εκτος και του δινεις πρασινα λαχανικα κατι το οποιο πρεπει να διακοψης
η θυροξινη (thyroxine) ειναι ορμονη που παραγει ο θυρεοειδης αδενας η δοσολογια της στα πτηνα ειναι 1mg/kg σωματικου βαρους πιθανον να την βρεις σε φαρμακειο εναλακτηκα χορηγητε και λουγκολη ειναι διαλυμα ιωδιου και ιωδιουχου καλιου αλλα αυτο εξαρτατε απο την διαγνωση που θα κανει ο πτηνιατρος παντως η κατασταση του πτηνου οπως την περιγραφεις ειναι δυσκολη οτι αποφασησεις ως προς το θεραπευτικο σχημα που θα ακολουθησης να το κανεις αμεσα
 
Καλημέρα σας,
σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας!
Σας στέλνω φωτο μια με το σβέρκο του πουλιού και την αλλη με το πόδι του, για να έχετε καλύτερη άποψη.
http://my.imageshack.us/v_images.php
 
Βουλα εαν θελεις ανεβασε φωτογραφια εδω του αρρωστου πουλιου, για να την δουν τα παιδια κ να σε βοηθησουν.. Εαν δεν ξερεις πως να την ανεβασεις κοιτα εδω petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/

Γιατι τουλαχιστον εμενα αυτην που ανεβασες δεν μου την ανοιγει..
 
Οk, σας ανεβάζω τις φωτογράφιες που έβγαλα σήμερα το πρωί. Μέχρι τώρα η καταστασή του δεν εχει αλλάξει! Το καλό ειναι οτι τρώει!
 

Συνημμένα

  • 20080517_094839.webp
    20080517_094839.webp
    11,4 KB · Προβολές: 145
  • 20080517_094908.webp
    20080517_094908.webp
    12,1 KB · Προβολές: 157
  • 20080517_095015.webp
    20080517_095015.webp
    18 KB · Προβολές: 152
για ευλογια μου μοιαζει εμενα απιδια, κα ιστα ποδια κα ιστο κεφαλι, κα ιδεν νομιζω να εχει σωτηρια
 
Λευτέρη θα άντεχε όμως τόσες μέρες; Και εμένα για τέτοιο μου κάνει αλλά χρονικά όμως;
 
με τοσα φαρμακα που πηρε γρηγορη εκανε ανακαμψεις, ασε που δεν ψοφανε ολα, εγω που επαθα ευλογια πριν 3 χροναιο στο κουμασι μου δεν ψοφησαν ολα, εγω τα ψοφησα τα πιο πολλα, απλα εινα ισυνεχως αρρωστα οσα επιζησουν τελικως, αυτο λεει το δικο μου παθημα
 
Δίκιο έχεις δεν αποκλείεται, μακάρι να μην είναι κάτι τέτοιο όμως.
Φιλικά
 
Καλησπέρα.
Είναι κατά 99%, γιατί κτηνίατρος δεν είμαι, από όσα έχω δεί και έχω διαβάσει όμως, δερματική ευλογιά. Συμφωνώ δηλαδή με τους προλαλλήσαντες.
Έχω μια υπόνοια πως αν έχει και ρηνικές εκκρίσεις ή δυσκολίες στην αναπνοή και την κατάποση, να είναι η μικτή μορφή της. Καί δερματική, (πόδια), και διφθερίτιδα, (προσβάλει την στοματική βλενογόνο και μπορεί να φτάσει μέχρι τους βρόγχους, δημιουργώντας μεμβράνες που μπορούν να φράξουν την αναπνευστική οδό).
Θεραπεία δεν υπάρχει, απλά καταπολεμούνται οι δευτερογενείς λοιμώξεις με αντιβιοτικά για 5-7 ημέρες, μετά 5-7 ημέρες πολυβιταμίνες και προβιοτικά, και επανάληψη μετά την παύση μιάς εβδομάδας. Στα σπυριά και στις πληγές αντισηπτικό.
Συνήθως τα πουλιά καταλήγουν. Αν επιβιώσουν όμως παραμένουν φορείς του ιού, (Kikkuth), και μπορούν να το μεταφέρουν στα υπόλοιπα πουλιά.

Το παράδοξο όπως πολλά άλλα που συμβαίνουν στην χώρα μας είναι ότι ενώ στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ευρέως το εμβόλιο της ευλογιάς, εδώ δεν κυκλοφορεί, παρά μόνο με παράνομη εισαγωγή από το εξωτερικό, λόγω μη έγκρισης από τον Ε. Ο.Φ.

Πηγές ενημέρωσης.
1) Ερρίκος Δασκαλάκης. Κτηνίατρος, μου και κουμπάρος μου, πλέον.

Dr Κωνσταντίνος Ι. Τατσιράμος
Εκδόσεις : Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις ΜΕΠΕ

ISBN: 960-8071-42-9
 
  • Like
Αντιδράσεις: RED
Ego to blepo san o Giorgios

Emblogie, typus Emblogie tou dermatos
Farmaka den iparxei, giati einai IO. Kai den iparxei farmako gia kanena Io sta poulia. Stin emblogia typos dermatos pethenoune 1 apo 3. Ta ala episoune kai exoune to IO sto aima. Simenei an ton tsipaei to kounoupi kai tsipaei meta alo ena Kanarini ta kolai.


Alexandros
 
Γιώργο για ρώτα τον κουμπάρο σου το nobilis ovo-diphtherin τι είναι;
Σήμερα που σου γράφω είναι δευτέρα απόγευμα και ο κτηνίατρος που ξέρω δουλεύει σε μαγαζί με κτηνιατρικά είδη και είναι κλειστά, αύριο θα προσπαθήσω να τον βρώ, γιατί μου φαίνεται λίγο παράξενο να υπάρχει εμβόλιο για κότες, περιστέρια και να μην υπάρχει για καναρίνια.
Υ. Γ. Εμβόλια που τα πουλάνε σε κτηνιατρικά είδη και δεν είναι δύσκολο να τα βρείς και νόμιμα.
 
Back
Top