Ασθένειες Πρόβλημα με το ματάκι του καναρινούλι

Nyxtopouli

PB New Member
Εγγραφή
11 Σεπ 2009
Μηνύματα
1
Πόλη
Λαμία
Παιδιά σας καλημερίζω,

σας γράφω, γιατί το μικρό καναρινάκι μου έχει παρουσιάσει ένα πρόβλημα γύρω από το ματάκι του. Έχει πρηστεί αρκετά στη κάτω πλευρά του ματιού και το τρίχωμα σε αυτή τη περιοχή έχει πέσει☹ Οπως το βλέπω όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να επιδεινώνεται η κατάστασή του. Μπορείτε να βοηθήσετε; Για τί πρόκειτε; υπάρχει κάποια θεραπεία; Μπορεί να είναι κάποια ασθένεια κολιτική για τον άνθρωπο; Σας επισυνάπτω και μερικές φωτογραφίες που τράβηξα σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 

Συνημμένα

  • kanarinaki.webp
    kanarinaki.webp
    51,2 KB · Προβολές: 180
Ευλογια

Μπορει και να ειναι αλλα μπορει και οχι. Αν θες φυσικα μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις στο ματι λιγη αλοιφη Dobratex για 3 ημερες.

Ειμαι σιγουρος οτι θα δεις μεγαλη διαφορα. Αν δεν ειναι ευλογια τοτε ολα ειναι μια χαρα αλλα και ευλογια να ειναι και σε πτηνιατρο να το πας, δεν υπαρχει καθολου λυση.

Αρα μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.
 
ειναι ευλογια σιγουρα και υπαρχει μολυνση και στο ματι.στο ποδι επαλειψεις με ενα πινελακι ιωδιουχο γλυκερινη(δυαλυμα 1 προς 10 στο φαρμακειο) πρωι και πριν τον υπνο. Αλοιφη tobrex για το ματι μεχρι να υποχωρησει. Αυτα σιγουρα.

τωρα λογω του οτι το πουλακι ειναι σε ασχημη κατασταση λογω του ματιου νομιζω οτι καλο ειναι να δοθει (στην προληπτικη της δοσολογια για να μην υπαρξουν δευτερογενεις λοιμωξεις -αναγραφεται σχετικα στο εσωτερικο η δοση) αντιβιωση aviomysin. Μονο για την αντιβιωση καλα ηταν να δινοταν με συμφωνη γνωμη γιατρου

καλη διατροφη, απολυμανση του κλουβιου και απομακρυνση αλλων υγειων μεχρι στιγμης πουλιων που πιθανος να ηταν μαζι

δεν ειναι κολλητικη η ευλογια των πουλιων στον ανθρωπο. Αν δεν παρει την υγρη μορφη της (προσβολη εσωτερικων βλενογονων και δημιουργια ογκιδιων που εμποδιζουν την εισοδο της τροφης στο πουλι τοτε ειναι ιασιμη αρκει να αποφευχθουν οι δευτερογενεις λοιμωξεις
 
Back
Top