Ασθένειες Πρόβλημα στα πόδια και των δύο καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giospa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giospa

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2015
Μηνύματα
122
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας και πάλι. Θα ήθελα την γνώμη σας και τη βοήθεια σας.
Και το αρσενικό μου και το θηλυκό μου καναρινι έχουν π΄ροβλημα στα ποδαράκια τους. Ας αρχίσουμε πως μένουν σε διαφορετικό κλουβί και μακριά το ένα από το άλλο για να μην ακούγονται και βλέπονται.
Στο αρσενικό μου παρατήρησα κάτι σαν σκληρές πέτσες στο καλάμι του και σε κάποια δάχτυλα όπως επείσης πως πιάνετυε έντονα από τα κάγκελα πράγμα που δεν έκανε παλιά. Σας παραθέτω φωτογραφίες. Να σας ενημερώσω πως τους έχω από χτές βάλει epithol μία φορά και πώς άλλαξα τις πατήθρες τους την παρασκευή και τους έβαλα στογγυλές πλαστικές γιατί ξύλινες δεν έβρισκα πουθενα.
601836018460185


Το θηλυκό τώρα... υποθέτω μιάς και είναι λίγο ατσούμπαλη και πηδάει από εδώ και από εκεί σαν τρελή πως κάπου χτύπησε το ποδαράκι της. Το έχει από την Κυριακή το απόγευμα μαζεμμένο το πατάει που και που αλλά πρέπει να πονάει. Να και οι φωτογραφίες της.
601876018860186

Τί να κάνω στο ένα και τί στο άλλο;
Σας ευχαριστώ για α΄λλη μια φορά.
 
Και στα δύο μια επάλειψη με epithol ώστε το μεν αρσενικό (κάθε μέρα) να καταπολεμήσει τις πολλές "λεπιδώσεις" που έχει στο καλάμι του από τα ακάρεα που τρέφονται από το δέρμα του στο δε θηλυκό προληπτικά μια και είναι πανεύκολο να βρεθεί άμεσα στην ίδια κατάσταση.
Απλά η δοσολογία για την κοπελιά ας περιοριστεί σε 2-3 φορές τη βδομάδα...
Για το χτύπημα στο θηλυκό δεν πιστεύω πως πρέπει να κάνεις κάτι περισσότερο εκτός κι αν επιμένει να πατά στο ένα πόδι για πολλές μέρες.
 
Στο αρσενικό να βάζω 1 φορά την ημέρα ή 2 φορές epithol; Επίσης από τι προέρχονται τα ακάρεα αυτά; Να τονίσω πως μια φορά την εβδομάδα κάνω γενική στα κλουβιά με αρεωμενη χλωρίνη στο νερό και καθημερινά με πράσινο σαπούνι τις πατηθρες. Στον πάτο του κλουβιου βάζω αμμο. Πως μπορώ να κάνω τα πάντα για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο;
Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
 
Μι αφορά τη μέρα με σωστό τρόπο καλύπτει όλες τις καταστάσεις.
Μια ποσότητα στα δάχτυλα... απαλό μασάζ στο πόδι να πάει (να εισχωρήσει) παντού και όσο το δυνατόν χωρίς πίεση.
Όλα τα παραπάνω αν τα κάνεις σε σκοτεινό χώρο το πουλί δεν θα καταλάβει τίποτε και δεν θα στρεσαριστεί...
 
Epithol καλύτερα να βάζεις λίγο πριν πέσει ο ήλιος ετσι ώστε να ειναι στο κλαράκι τους και να μην κολλάνε αμμο απο τον πάτο, εγω προσωπικά έχω σχάρα στον πάτο του κλουβιού έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με οτι πέφτει κάτω.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σταμάτη νομίζω το απόγευμα είναι η λάθος ώρα.
Πρώτον γιατί το πουλί γλιστράει και δεν θα μπορέσει να ησυχάσει και να κοιμηθεί το βράδυ στην πατήθρα του και δεύτερον αν καταφέρει και κοιμηθεί τότε σίγουρα θα λερώσει τα φτερά του μια και μαζεύει τα πόδια του όταν κοιμάται.
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να μπαίνει όσο πιο νωρίς γίνεται...
 
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να μπαίνει όσο πιο νωρίς γίνεται

Aυτή η οδηγία μου έχει δοθεί και από πτηνίατρο σχετικά με την χρήση της epithol.
 
Προσωπικά δεν είχα κάποιο πρόβλημα που την έβαζα απόγευμα προς βράδυ βέβαια η ποσότητα ήταν τέτοια ώστε με ένα καλό μασάζ στο πόδι του πουλιού (αντίθετα με την φορά των φολίδων για να εισχωρήσει μέσα) να έχει σχεδόν απορροφηθεί.
 
Επανέρχομαι και πάλι. Το θηλυκό μου είναι μια χαρά.
Το αρσενικό με την epithol έχουν μαλακώσει αρκετά τα πόδια του αλλά ακόμα δεν έχουν φύγει οι λεπιδωσεις. Είναι λίγο καλύτερα όπως το βλέπω αλλά ακόμα είναι εκεί. Έχει περάσει μια εβδομάδα. Είναι φυσιολογικό ή κάτι δεν κάνω εγώ καλά; Πήγα σήμερα στο pet shop για φαγητό και ζήτησα και μια καινούργια epithol αλλά δεν είχαν. Με ρώτησαν το πρόβλημα και μου πρότειναν το podagrine solution της tafarm. Δεν το πήρα γτ έχω ακόμα epithol και δεν ήξερα αυτό αν κάνει και αν βοηθάει περισσότερο. Το έχετε δοκιμάσει; Πως να συνεχίσω με τον μικρό μου κύριο;
 
Το τρίβω ελαφρά πάνω στο πόδι του από κάτω Μπος τα πάνω. Απλά μόλις τον βάλω στο κλουβί κρύβει τα πόδια του μέσα του και έχει πασαλειψει τα πούπουλα του όλα. Πως πρέπει να του το βάζω;
 
Σωστός είναι ο τρόπος που την βάζεις. Πτηνιατρος μου είπε για μια εβδομάδα μια φορά κάθε πρωί.. Και εάν χρειαστεί επανάληψη για άλλη μια εβδομάδα μέρα πάρα μέρα.
Το ότι κρύβει τα ποδιά είναι σχεδόν αναπόφευκτο.. Το μασάζ πρέπει να είναι πραγματικά απαλό άλλα όπως και να έχει τα ποδαράκια τους καταπονούνται από αυτή την διαδικασία.. Το ότι τα φτερά θα λερωθούν επίσης είναι αναπόφευκτο.. Τουλάχιστον αυτά μπορώ να σου μεταφέρω από τα όσα έχω δει εγώ μέχρι τώρα με δυο απο τα δικα μου που είχαν θέμα.. Ωστόσο πέρα από το πασάλειμμα δεν είδα κάποιο άλλο πρόβλημα στα φτερά τους.. Και μιλώ για τα φτερά που είναι χαμηλά κοντά στα πόδια.. Όταν θα σταματήσει η θεραπεία και μετά από καιρό θα φύγουν τα οποία υπολείμματα.

Προσωπικά βρήκα την epithol σχετικά αποδοτική.. Αλλά την διαδικασία εξαιρετικά στρεσογόνο για τα πουλιά! Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις που ήταν επίμονο το πρόβλημα. Μεγάλη ταλαιπωρία που πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα..

Με αυτά και με αυτά προμηθεύτηκα το Scatt που το παράγγειλα από Αυστραλία.

->https://community.petbirds.gr/threads/Προσφορά-Φαρμακευτικού-Σκευάσματος-scatt.33881/

Δυο επαλείψεις με διάφορα μια εβδομάδας με μια μπατονέτα στα πόδια και τέλος τα ενοχλητικά ακάρεα Knemidokoptes . Ούτε ταλαιπωρία για τα πουλιά ούτε τίποτα.

Αν θέλεις μπορώ με κάποιο τρόπο να κανονίσουμε να σου δώσω μια επαρκή ποσότητα..,
 
Καλησπέρα σας μετά από καιρό. Οφείλω να ενημερώσω πως η θεραπεία με το SCATT έχει αποτελέσματα. Ο μικρός μου από ότι φαίνεται έχει σταματήσει να έχει το "μικρόβιο" επάνω του. Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον @GreekMan72 που με προμήθευσε άμεσα με το φάρμακο και όλους εσάς για τις συμβουλές σας.
Το μόνο που έχει μείνει πάνω του είναι ακόμα κάποιες "λεπιδώσεις" στο καλάμι του και στο ένα δάχτυλο. Η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγαμε και πολύ καλά με την epithol. Μάλλον του έβαζα πάρα πολύ και είχαν γίνει χάλια τα φτερά του. τώρα μετά από 15 μέρες και χωρίς epithol σείχνει καλύθτερα. Οι "λεπιδώσεις" που έχουν παραμείνει είναι ξερές και σίγουρα δεν έχουν προεκταθεί. Να ξαναρχίσω να του βάζω epithol; Φοβάμαι πως θα τον κάνω πάλι σαν λαδωμένο ποντικό και δεν θα μπορεί να πετάξει; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να φύγουν οι λεπιδώσει;. Δεν είναι μόνο το θέμα της καλαισθησίας που δεν είναι για εμένα το κύριο μέλημα, το θέμα είναι πως τον βλέπω λίγο πιο δυσκίνητο και θέλω να του δώσω μια όσο πιο ποιοτική ζωή μπορώ.
 
Τις προάλλες σκεφτόμουν το θέμα σου Γιώτα..Αναρωτιόμουν τι έγινε.. Χαίρομαι για την θετική εξέλιξη!
SCATT εφάρμοζες και σε αυτή την περιοχή; Εαν οχι.. Μπορείς να εφαρμόσεις και εκεί. Μπορείς να συνεχίσεις την εβδομαδιαία χορηγία του φαρμάκου.

Στην θέση σου, δεν θα γύρναγα στην epithol..
 
Λαμπρά! Πολύ καθησυχαστικά και αισιόδοξα τα νέα σου! Μπράβο σου! Εύχομαι να θεραπευτούν ολοκληρωτικά τα πόδια του!

Θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη για την πάντοτε πρόθυμη και αγαθή βοήθεια του σε οτιδήποτε!
 
Μπορείς να κάνεις ελαφρύ μασάζ στα πόδια του με χλιαρό νερό και σαπούνι (με κινήσεις προς τα πάνω ώστε να εισχωρήσει στις φολίδες και να τις μαλακώσει και με τον καιρό να πέσουν)
 
Τον ματιασα μάλλον. Πραγματικά. Γύρισα από το γραφείο και δεν είναι πολύ καλά...
Κάθεται ναι μεν στο πάνω κλαδί αλλά βαριανασαινει κάθεται στη γωνία του κλαδιού σαν να θέλει να στηριχθεί και δεν κάνει τίποτα άλλο έχει φάει βέβαια από την τροφή του και οι κουτσουλιές του είναι ενταξει. Τι κάνω τώρα;
 
Back
Top