Ασθένειες Πρόβλημα στα πόδια και των δύο καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giospa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Με μπατονετα την απλώνω στα πόδια του μια φορά την εβδομάδα και τώρα είναι η τρίτη εβδομάδα. Να του βάλω στο σβέρκο λόγω της τωρινής κατάστασης;
 
Κάθεται ναι μεν στο πάνω κλαδί αλλά βαριανασαινει
Ας πάρουμε αρχικά την "καλή" εκδοχή πως φταίει το μεγάλο στρες.
Αν όμως συνεχιστεί και αύριο αυτή η κατάσταση θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το τι θα κάνουμε.
 
Τον παρακολουθώ στενά μέχρι αύριο και σας ενημερώνω. Πάντως τρώει κανονικά και εκτός αυτού έβαλα στα άλλα μήλο πριν λίγο και λυσαξε και αυτός και του έβαλα λίγο και όρμησε όπως την καλή εποχή.
Ευελπιστώ απλά να είναι στρες. Είναι η αδυναμία μου είναι ο μπαμπάς των υπολοίπων μικρών. Αγχώνομαι πολύ μην πάθει κάτι ο χαζούλης... Του έχω τρελή αδυναμία.
 
Η σταγόνα του Scatt μπαίνει στο σβέρκο μόνο στην περίπτωση ακάρεων της τραχείας. Το πουλάκι είχε ακάρεα στα ποδαράκια του. Γιώτα, παρακολούθησε το και ενημέρωσε μας.. Ίσως να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα ίσως και όχι..
 
Με μπατονετα την απλώνω στα πόδια του μια φορά την εβδομάδα και τώρα είναι η τρίτη εβδομάδα
@giospa έχεις δώσει υπερβολική ποσότητα φαρμάκου στο πουλάκι.
Στους συνδέσμους που παρέθεσε ο @Σταμάτης αναφέρει πως βάζεις μία σταγόνα στο πόδι και επαναλαμβάνεις μετά απο 21 ημέρες και έως 3 φορές.
Με μπατονετα την απλώνω στα πόδια του
Βάζεις φάρμακο και στα δυο πόδια;
 
Καλημέρα. Ο μικρός μου σήμερα είναι άλλο πουλί ναι μεν υπάρχει ακόμα η αστάθεια - δυσκολία στην κίνηση αλλά τρώει και από το φαγητό του και από το μηλο του και τραγούδησε μόλις είδε τα άλλα να βγαίνουν στον ήλιο. Χθες έκανα την Τετάρτη εφαρμογή scatt με μπατονέτα και στα δύο τα ποδαράκια. Οι λεπιδωσεις καλά κρατούν αλλά η όρεξη υπάρχει. το μόνο που παρατήρησα, αν και το έχω ξαναδεί και παλαιότερα, είναι πως ανοιγοκλείνει το στόμα του χωρίς να έχει τσιμπήσει εκείνη την ώρα φαγητό κουνάει τη γλωσσίτσα του και κάποια στιγμή μου φάνηκε σαν να άκουσα σαν να κάνει πως πάει σπόρια.
 
Βασικά έχεις δώσει πάρα πολύ φάρμακο και με λάθος τρόπο (δες το βιντεο πως το βάζει), όταν είμαστε αγχωμένοι τις περισσότερες φορές ανακαλύπτουμε προβλήματα - αρρώστιες σε υγιή πτηνά.
 
Καλησπέρα και πάλι. Χτες πηγαμε από τον πτηνιατρο. Ακάρεα μου είπε και αυτή όπως και εσείς. Της είπα τι έχω βάλει και συμφωνισε με το scatt. Του έβαλε και αυτή ένα φάρμακο με την ίδια δραστική ουσία στο λαιμό εξωτερικά. Μου είπε να των παρακολουθήσω και να την ενημερώσω την Παρασκευή. Την δυσκολία στην κίνηση την αιτιολόγησε με τα ακάρεα στα ποδαράκια. Μου είπε να συνεχίσω και το scatt και βλέπουμε. Σήμερα είναι λίγο υποτονικός. Χτες ήταν καλύτερα.
Αν έχω κάτι νεότερο θα σας ενημερώσω.
 
Back
Top