Ασθένειες Πρόβλημα στα φτερά του Ζακό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kokisbox
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kokisbox

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2016
Μηνύματα
26
Πόλη
Καστοριά
Καλησπέρα,
αυτός ο Ζακό είναι αρσενικός ενός έτους τον είχε κάποιος ο ο οποίος μάλλον δεν τον πρόσεχε καθόλου... Τον πήρε φίλος μου χθές και θα τον παραλάβω σε 2 ημερες.
Στις φωτογραφίες φαίνεται πολύ "μαδημένος" ο προηγούμενος αναφέρει ότι μάλλον φταίει η τροφή του..
Βοηθήστε μας οσοι γνωρίζετε τι πρέπει να κάνουμε
 

Συνημμένα

  • παρ1.webp
    παρ1.webp
    52,3 KB · Προβολές: 68
  • παρ2.webp
    παρ2.webp
    47,3 KB · Προβολές: 68
  • παρ3.webp
    παρ3.webp
    52,4 KB · Προβολές: 71
Να σου ζήσει!
Τι υπέροχο πουλί, κρίμα αλλά μην στέκεσαι εκεί.
Το πρόβλημα ίσως λυθεί, ίσως μειωθεί, ίσως και παραμείνει. Μην σε πτοεί το γεγονός.
Όχι, σπάνιο έως απίθανο να φταίει η τροφή χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει επιπτώσεις η κακή διατροφή στην υγεία των πουλιών.
Διάβασε τα θέματα που αφορούν την πτεροφαγία, γιατί προφανώς το πουλί μαδιέται μόνο του λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, κακού μεγαλώματος, απότομου απογαλακτισμού ή κάτι άλλο που δεν μπορούμε να ξέρουμε.
https://community.petbirds.gr/threads/Μάδημα-φάγωμα-φτερώματος-παπαγάλων.5333/
https://community.petbirds.gr/threads/Ο-Αρθούρος-ο-african-grey-μου.1859/
https://community.petbirds.gr/threads/Πτεροφαγία-parrotlet-κόβει-τα-φτερά-πτήσης-του.20395/
Διάβασε και όσα περισσότερα μπορείς από τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων, περίμενε να γίνει συζήτηση για τον φίλο σου και για όσα θέλεις να μάθεις, μην διστάζεις να ρωτάς. :)
 
Δηλαδη μπορει να πραμεινει ετσι; Ουφ...
Καποια ασθενεια μπορει να ειναι;
 
Καποια ασθενεια μπορει να ειναι;
Ασθένεια είναι αυτό που σου είπα αλλά ψυχολογικής προέλευσης. Μεταδοτική όχι.
Να έχει ψείρες; Θα ήταν εμφανέστατο αν είχε φτάσει σ' αυτό το σημείο.
Μην αγχώνεσαι, διάβασε τα τρία πρώτα θέματα που σου έβαλα, όσοι το παλεύουν είναι σε σχετικά καλή κατάσταση τα πουλάκια τους.
 
Παντως απο εκει που το πηραμε (pet) μας ειπαν οτι ο ιδιοκτήτης του το ταιζε τροφή για κότες..
Νομιζω οτι ειναι βλακεις όμως όλα αυτα
 
Δύσκολο το βλέπω αλλά και τίποτα δεν αποκλείεται. Τα έχουμε δει όλα...
Από αλυσίδα τον πήρατε; Γιατί έχει γίνει μεγάλη συζήτηση κάποτε στο διαδίκτυο για έναν γκρίζο που μαδιόταν σ' ένα petshop της Λ. Μεσογείων.
 
Ποια τροφή pellet είναι πολύ καλή; και τι ποσότητα χρειάζεται καθημερινά;
 
Κρίμα, τέτοιο όμορφο πουλί, να του φέρονται ετσι... Πιστεύω με πολύ φροντίδα να επανέλθει. 🙂
 
Oι γκρίζοι είναι απο τα πιο ευαίσθητα πουλιά στο μάδημα των φτερών. Όπως σου είπε κι η Μαρία σπάνια θα βρεις πουλί που να είναι έτσι μόνο λόγω κακής τροφής και μάλιστα ενός έτους. Άλλαξε του τα πάντα κι επειδή είναι μικρός ίσως έχει περισσότερες πιθανότητες να στρώσει. Αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι πολύ πιθανό να μείνει έτσι.

Pellets μπορείς να πάρεις τα Harrisons απο εδω και μάλιαστα High Potency που ειναι για μακαο και γκριζους εξαιρετικα. Αυτα ειναι για εμενα τα νο1 παγκοσμιως.
 
Pellets μπορείς να πάρεις τα Harrisons απο εδω και μάλιαστα High Potency που ειναι για μακαο και γκριζους εξαιρετικα. Αυτα ειναι για εμενα τα νο1 παγκοσμιως.
Σε περίμενα πως και πως γιατί δεν ξέρω μάρκες πέλετς :)
 
Τι να σας πω ρε παιδια; Δεν ξέρω.
Λέτε να δώσω και βιταμίνες για τα φτερά;
 
Παίρνοντας ένα τέτοιο πτηνό, πρώτα απ' όλα πρέπει να βρεις ένα καλό κτηνίατρο-πτηνίατρο. (Που βρίσκεσαι; ) Θα πρέπει να τον αναζητήσεις προσεκτικά γιατί θα είναι στενός σου συνεργάτης για πολλά χρόνια. Να έχει πρώτα γνώσεις και μετά να μπορείς να έχεις μαζί του μια σωστή συνεργασία.
Να κάνεις εξετάσεις στο πουλί.
Να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου, να μην έχεις άγχος, χαλαρά να μάθεις την ψυχολογία του πουλιού διαβάζοντας και παρατηρώντας το στην καθημερινότητα.
Να του φτιάξεις ένα ωραίο κλουβί με παιχνίδια αυτοσχέδια, που θα ανανεώνεις διαρκώς για να το κρατάς σε δραστηριότητα.
Διάβασε τα θέματα που σου έδωσα.
Μην το περιμένεις με στεναχώρια αλλά με αισιοδοξία. Είναι πουλί για σχέση ζωής.
Και θέματα να έχει, πάλι θα σου δώσει. Γνώσεις, εμπειρίες, ικανοποίηση με την πρόοδο, χαρά ότι βοήθησες ένα πλάσμα, ένα αξιόλογο πλάσμα. Δεν είναι τυχαίοι παπαγάλοι, όχι ότι υπάρχουν τυχαίες ζωές, αλλά είναι προικισμένο ζώο.
Ηρέμησε γιατί το άγχος μας, το ρουφάνε σαν σφουγγάρια.
Έπειτα έχεις κι εμάς, όλοι όσο μπορούμε θα σε στηρίξουμε.
Καλή επιτυχία!
 
Τι να σας πω ρε παιδια; Δεν ξέρω.
Λέτε να δώσω και βιταμίνες για τα φτερά;

Δεν έχει να κάνει ούτε με βιταμίνες ούτε με τίποτα ανάλογο. Σαφώς μια βόλτα σε ένα πτηνίατρο θα ήταν καλή αλλά η εικόνα του πουλιού (πολύ καλή αν εξαιρέσεις το φτέρωμα) για εμένα μαρτυράει έντονο στρες για 1002 λόγους τους οποίους δεν μπορούμε να υποθέσουμε ούτε να διορθώσουμε και μπορεί να ξεκινούν ακόμη κι απο τον πιθανό απότομο απογαλακτισμό του. Το πιθανότερο επίσης είναι να μην μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα γι'αυτό. Προσπάθησε σαφώς βελτιώνοντας τη διατροφή του, δίνοντάς πολλά φρέσκα κλαδιά να μασάει κάθε μέρα αν είναι δυνατόν (ελιάς, εσπεριδοειδών, φοίνικα αν μένεις σε περιοχή που δεν ψεκάζονται) και καρπούς που θέλουν δουλειά για να τους φάει όπως ραγισμένα καρύδια, αμύγδαλα με το κέλυφος, καρποί φοίνικα σε τσαμπί. Η φυσική δραστηριότητα είναι το νο1 για την καλή ψυχολογική υγεία. Το αυγό και γενικότερα η πρωτεινη θα βοηθήσει στο νέο φτέρωμα χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για την παραπέρα διατήρησή του. Επίσης τα καθημερινά μπάνια βοηθούν πολύ καθώς τα πουλιά τείνουν να μην τραβούν τα βρεγμένα φτερά, πρόσεχε όμως τα ρεύματα για να μην σου κρυώσει. Αν δεις ότι απεχθάνεται το νερό καθώς οι γκρίζοι συνήθως δεν το αγαπούν ιδιαίτερα μην τον πιέζεις.
 
Φιλε μου επεσες στα βαθια! Αν δεν εχεις εμπειρια απο παπαγαλους πρεπει να αρχισεις το διαβασμα απο "χτες". Οπωσδηποτε επισκεψη σε πτηνιατρο η κτηνιατρο. Βρες ατομα απο το φορουμ , απο το facebook απο οπου μπορεις που να εχουν εμπειρια απο Ζακο, να σου πουν εμπειριες και να σου δωσουν συμβουλες για την καθημερινοτητα με τετοια πουλια, αμεσα. Ξερω στα λεω λιγο ωμα αλλα πτεροφαγεια και απειρος ιδιοκτητης ειναι καταστροφη για το πουλι. Θα εισαι πολυ τυχερος αν οφειλεται σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο στρες.Αυτο που πρεπει να κανεις αμεσα ειναι να τηρεις 12ωρο υπνου για το πουλι σε ησυχο περιβαλλον. Η ελλειψη επαρκους και ποιοτικου υπνου ειναι αιτια πτεροφαγειας που πολλοι την αγνοουν. Ειναι μια καλη αρχη, ολα τα αλλα (σωστη διατροφη, ενασχοληση κλπ) πρεπει να διαβασεις πολυ αλλα κυριως θελει πολυ υπομονη.
 
Να μην απογοητεύεσαι! Όταν πήρα τον πρώτο μου αμαζόνιο τον πήρα για να τον σώσω. Μαδιόταν κι ήταν σχεδον γυμνος στην κοιλιά, στην πλάτη και στα μπούτια. Έφτιαξε με τον καιρό και σε μερικά χρόνια το σταμάτησε και δεν φαινόταν τίποτα. Ευτυχώς δεν είχε ΄χαλάσει τους πόρους των φτερών και μάλλον ούτε κι ο δικός σου αφού λες πως είναι μόνο ενος έτους. Σποραδικά μαδούσε μερικά φτερά μια στο τόσο χωρις λόγο (προφανή για εμένα) αλλα ποτέ δεν φάνηκε άδειο σημείο πάνω του. Αυτό δεν είναι ο κανόνας όμως. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να σου δώσουμε ψεύτικες ελπίδες. Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείς το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μείνει έτσι τόσο πιο γρήγορα θα τον αγαπήσεις γι'αυτό που είναι. Εσύ προσπάθησε να κάνεις το καλύτερο κι ότι βγει. :)
 
δεν στα εγραψα αυτα για να σε απογοητευσω, Στα εγραψα για να καταλαβεις ποσο σοβαρη ειναι η μαχη που πρεπει να δωσεις, να μην χανεις χρονο οσον αφορα την ενημερωση. Οπλισου με υπομονη και περαν του διαβασματος να εχεις και τα αυτια σου ανοιχτα. Ελα σε επαφη με αλλους κατοχους ζακο, ακου και μαθε απο τις εμπειριες τους. Θα γλιτωσεις πολυ χρονο, χρονο που ειναι πολυτιμος για σενα και το πουλι που ειναι νεαρο και το προβλημα ειναι στην αρχη.
 
Μια ακομη ερωτηση. Φαινεται οτι αυτες τις πρωτες ημερες το πουλι πηγαινει στις γυναικες του σπιτιου αλλα εμεν με δαγκωνει και δεν θελει πολλα. Του δινω λιχουδιες αλλα παλι μολις τις παρει δαγκωνει, στους αλλους καθεται και το χαιδευουν...
 
Back
Top