Ασθένειες Ζεμπράκι με πρόβλημα στα φτερά και τον λαιμό του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mavreta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν μπόρεσα να τον βρω τώρα, θα προσπαθήσω πάλι σε λίγο. Προς το παρόν μπορώ να σας πω αυτά που μου είπε όταν είδε τις φωτογραφίες και του εξήγησα πως συμπεριφέρεται το πουλί. Το αίμα που έβγαλε χθες στα φτερά ήταν επειδή τα τσιμπάει με το ράμφος του, αυτό στο λαιμό είναι ερεθισμός, το ανησυχητικό είναι το φούσκωμα. Σε περίπτωση που έχει παράσιτα ή σκουλήκια θα τα αντιμετωπίσουμε με το πρώτο φάρμακο, μετά θα του δώσουμε το δεύτερο, το οποίο είναι συμπλήρωμα διατροφής μήπως και πάρει τα πάνω του και αν όχι τότε θα του δώσουμε αντιβιοτικά.
Επίσης να σας ενημερώσω ότι με ρώτησε αν έχει διάρροια. (Απ'όσο μπορώ να δω δεν έχει )
 
Σας ευχαριστώ πολύ και τους τρεις σας για το ενδιαφέρον, η βοήθεια σας και οι πληροφορίες σας ήταν σημαντικές!
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσω. Καλό σας μεσημέρι!
 
Εγώ το "μην το φερεις απο εδω γιατι θα ταλαιπωρηθει" δεν το δεχομαι απο γιατρο

Από απόσταση διάγνωση δεν γίνεται.
Αγωγή για παράσιτα χωρίς να δει κουτσουλια στο μικροσκόπιο ισούται με λαχείο.

Το πρόβλημα με τα φτερακια είναι το μικρότερο που υπάρχει αυτή την στιγμή.
Πρέπει γίνει έλεγχος στην κοιλιά του επίσης.

Σημάδι που μπορεί υποδηλώνει και πρόβλημα στο συκώτι είναι και η δυσαναλογία του πάνω μέρους του ραμφους με το κάτω ως προς την ανάπτυξη του. Γι αυτό και η εξέταση της κοιλιάς κρίνεται επιβεβλημένη.

Τα
 
Καλησπέρα σας κ.Αντώνη,
Κατανοώ πλήρως αυτά που λέτε και εννοείτε πιστεύω ότι έχετε δίκιο. Το πρόβλημα όμως είναι (πέρα του γεγονότος ότι εγώ είμαι άμαθη και δεν μπόρεσα να αντιληφθώ νωρίτερα το πρόβλημα) ότι ζω στην Λευκάδα, επαρχιακό μέρος, με λίγους κτηνιάτρους και ειδικότερα κανέναν κτηνίατρο που να γνωρίζει (πέραν των βασικών) τα θέματα των πτηνών. Το απόγευμα θα πάω σε έναν ακόμα κτηνίατρο, μήπως με βοηθήσει λίγο περισσότερο. Βέβαια και αυτός μου είπε ότι δεν έχει προχωρημένες γνώσεις στα πτηνά, θα προσπαθήσει όμως μέχρι το απόγευμα να ψάξει και να διαβάσει περισσότερο έτσι ώστε να με βοηθήσει.
 
Καλησπέρα σας,

Έπειτα απο επίσκεψη στον δεύτερο κτηνίατρο ξεκινήσαμε να του δίνουμε απο χθες το απόγευμα αντιβίωση. Από το απόγευμα λοιπόν μέχρι αργά σήμερα το πρωί κοιμόταν με αποτέλεσμα να μην πιει καθόλου απο την ποτίστρα νερό (και κατ'επέκταση απο την αντιβίωση). Το μεσημεράκι όμως άρχισε να τρώει και να πίνει αρκετό νερό, γενικά ήταν υποτονικός (και ακόμα αρκετά φουσκωμένος) αλλά έκανε που και που καμιά βόλτα στο κλουβί. Πριν κάνα μισάωρο ξύπνησε και τον έπιασε μια έκρηξη ενέργειας, τριγυρνάει όλο το κλουβί, τρώει, πίνει νερό και μας κελαηδάει (πολύ λίγο βέβαια, αλλά είχαμε να τον ακούσουμε απο την Δευτέρα, επίσης συνεχίζει να είναι φουσκωμένος). Δεν ξέρω αν πρέπει να έχω ελπίδες ή αν συμβαίνει κάτι άλλο και δεν καλυτερεύει τελικά. Η εικόνα του τώρα είναι η εξής :

256.webp
 
Ευχόμαστε να γίνει σύντομα καλά. Τι αντιβίωση του δίνετε; Για πόσον καιρό; Για ποια ασθένεια;
Μαυρέτα, αν αύριο δεις ότι δεν πίνει νερό θα πρέπει να δεις αν μπορεί το πουλί να πάρει αντιβίωση στο στόμα.
 
Καλησπέρα και σε εσάς κ. misalouris ,
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι δεν γνωρίζει τις ασθένειες των πτηνών, διάβασε όμως κάποια πράγματα μέχρι να τον συναντήσω και αυτά που του είπα, σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες συμφωνούν με τα συμπτώματα σε περίπτωση ορνίθωσης. Μετα μου είπε κάτι επιστημονικές ορολογίες σχετικά με τις ενώσεις του φαρμάκου που μου πρότεινε (μου έδειξε και τα βιβλία του) και πήρα αυτό: Tabernil doxiciclina

33527161_10216814612063529_1181699043915464704_n.webp

Θα του δίνω 4-6 σταγόνες, διαλυμένο σε 30ml νερού με καθημερινή ανανέωση. Θα το συνεχίσω για τουλάχιστον 15 ημέρες.
 
😀!
Αν ζήσει.. όλοι θα πάρουμε μερίδιο και ποσοστό.
Και θα είναι πολλαπλάσια πολύτιμο από τα χρήματα.
Θα είναι η ικανοποίηση πως βοηθήσαμε και πως για άλλη μια φορά ο ρόλος μας ήταν ουσιαστικός...
 
Γεια σας,

Δυστυχώς πριν λίγο ο μικρούλης πέθανε. Το πάλεψε πολύ όλες αυτές τις μερες!
 
Δυστυχώς η κατάσταση του προφανώς ήταν πολύ προχωρημένη. Ίσως και να μην μπορούσε, λόγω εξάντλησης να πιει και όσο νερό χρειαζόταν για να παίρνει την κατάλληλη ποσότητα του φαρμάκου.
Μαρβετα λυπάμαι για την απώλεια σου, αλλά έχε το νου σου.. Ενδεχομένως αν δεν είχες καιρό το πουλάκι ίσως να είχε αυτήν την λοίμωξη από πριν, ίσως και να την κόλλησε από χύμα τροφές, από το κλουβί κλπ. Αυτά στα γράφω διότι αν σκέφτεσαι να πάρεις άλλο πουλάκι θα πρέπει να απολυμανθεί το κλουβί και ο,τι αυτό περιέχει και αν η τροφή είναι χύμα να την πετάξεις, κι επίσης καλό θα ήταν να απολυμανεις και τον χώρο γύρω από το κλουβί, πχ τοίχους κλπ
 
Ψυχούλα μου όμορφη. Ήταν μια κούκλα! Αλλά δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά. Εάν πάρεις άλλο θα ήταν προτιμότερο να επισκεφτείς αρκετά καταστήματα, με τη φίλη σου που γνωρίζει από αυτά, και να δεις πόσο καθαρά είναι και σε τι κατάσταση είναι τα πουλιά. Καμία φορά οι ασθένειες είναι εμφανείς είτε στο ίδιο το πουλάκι είτε σε κάποιο άλλο δίπλα του. Αν τα παρατηρήσεις αρκετή ώρα από μακριά, κάποια στιγμή τα άρρωστα θα φουσκώσουν και θα κοιμηθούν. Μέσα στο καλοκαίρι θα έρθω Ελλάδα. Εάν τύχει να πας καμιά βόλτα στη Θεσσαλονίκη να μου πεις και θα σου χαρίσω ένα ή περισσότερα από τα περσινά ή τα φετινά βλαστάρια μου!
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το ενδιαφέρον σας. Δεν το είχα πολύ καιρό αλλά δέθηκα συναισθηματικά μαζί του (αν και δεν το περίμενα καθόλου) και στεναχωρήθηκα αρκετά.
Οι πληροφορίες σας είναι σημαντικές και ελπίζω την επόμενη φορά που θα με βοηθήσετε να είναι για κάτι πιο ευχάριστο!

Καλό σας βράδυ!
 
Back
Top