Ασθένειες Πρόβλημα στα φτερά του καναρινιού μου

Καλησπέρα,παιδιά.Ενα από τα φετινά καναρίνια μου άρχισε πριν λίγες μέρες να εμφανίζει προβληματική εικόνα στα φτερά του και στην ουρά .Τα φτερά του κυρτωνουν και έχουν χάσει το πτέρωμα τους .Είναι πολύ αδύνατο ,φουσκωμένο και κάθεται συνεχώς στον πάτο του κλουβιου.Τρωει και πίνει νερό .Οι κουτσουλιες του είναι φυσιολογικές.Το πουλάκι ήταν έξω ,προστατευμένο από ρεύματα και αρπακτικά,σε 90άρα ζευγαρωστρα μαζί με άλλα οχτώ πουλάκια ,όλα φετινα.Απο εχθές το έχω μέσα.
Σήμερα,καθώς φρόντιζα τα υπόλοιπα πουλάκια μου,πρόσεξα ότι η ουρά και τα φτερά ενός περσινού καναρινιου μου,αρσενικού,αρχίζουν να εμφανίζουν την ίδια εικόνα.Αυτο βέβαια είναι ζωηρό.Ταιζει τη θηλυκιά του και τα μικρά του και κανένα από αυτά δεν έχει κάποιο θέμα με τω φτέρωμα του.
Να διευκρινίσω ότι τα δύο πουλάκια είναι αδέρφια,από το ίδιο ζευγάρι γονέων,απλά το πρώτο είναι φετινό και το δεύτερο περσινό.
Στις πρώτες φωτογραφίες είναι το πρώτο πουλάκι,ενώ στις δύο τελευταίες είναι το δεύτερο.
Έχετε καμμιά ιδέα,για το τι μπορεί να είναι και τι πρέπει να κάνω άμεσα μέχρι την Τρίτη που θα μπορέσω να το πάω στο γιατρό;
1000001335.webp1000001333.webp1000001331.webp1000001338.webp1000001337.webp

@kostasba19 ποια είναι η διατροφή τους; Είναι χύμα ή συσκευασμένη; Ακολουθούν το πρόγραμμα δύσης κ Ανατολής; Δηλαδή μπορεί να το ή να τα έχεις έξω πχ στο μπαλκόνι αλλά εκεί υπάρχει φως που τα ενοχλεί να κοιμηθούν; Έχεις δει να ξύνονται;
Το καλύτερο είναι που κανόνισες να τα δει πτηνίατρος.

Η τροφή τους είναι η versele laga prestige canaries.Δεν υπάρχει φως το βράδυ έξω.Φροντίζουμε να μην ανάβουμε τα φώτα και ,επειδή είμαστε σε χωριό ,δεν υπάρχει καθόλου φως.Δεν ξυνονται.Απο τη μία μέρα στην άλλη ,ειδικά στο δεύτερο πουλάκι, εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα.Μαλιστα ,για το πρώτο σκέφτηκα ότι ίσως δεν έτρωγε καλά λόγω ανταγωνισμού στο κλουβί Όμως αν και το έβαλα σε άλλο κλουβί,μόνο του, επιδεινώθηκε.

@kostasba19 Μου φαίνεται παθολογική πτερόροια η οποία μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Άλλαξε κάτι; Μπορεί να δέχτηκαν επίθεση;

Δεν μπορεί να δέχτηκαν επίθεση .Τα κλουβιά τους είναι μέσα σε ειδική κατασκευή από κουνελοσυρμα και η απόσταση απο αυτό είναι πάνω από 20 εκατοστά.
Πριν από λίγο το βρήκα κάτω στο κλουβί και μου φαίνεται ότι "φεύγει" το πουλάκι.

@kostasba19 δώστου για ενέργεια almora plus από το φαρμακείο ή αν δεν έχεις, λίγη ζάχαρη σε νερό κ έχετο σε ζεστό μέρος. Μακάρι να πάνε καλά.
Αυτή είναι η λίστα πτηνιατρων

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλησπέρα.Τελικα το πουλάκι δεν τα κατάφερε.Ο κτηνίατρος που πήγα το δεύτερο είπε ότι μάλλον είναι παθολογική πτερορροια.Του έδωσε πολυβιταμινες και θα το ξαναπάω την επόμενη εβδομάδα.
Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι το πουλάκι που έφυγε ήταν πολύ αδύνατο.Στο τελος δεν έτρωγε καθόλου.

• Sad
Αντιδράσεις: MARY58
@kostasba19 σου είπε τι είχε; Η παθολογική πτερόροια είναι το αποτέλεσμα. Η αιτία ποια ήταν; Λυπάμαι για το μικρούλη.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλησπέρα.
Κάνε το τεστ με την βρεγμένη χαρτοπετσέτα για να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχουν ψείρες στα κλουβιά.

Το παρέλειψα αυτό.Θα το κάνω σίγουρα και θα επανέλθω
Δε μου είπε για την αιτία .Την επόμενη εβδομάδα που θα ξαναπάω,θα τον ρωτήσω .Η ουρά του δεύτερου πουλιού τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση.Ειδομεν..

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back