Ασθένειες Πρόβλημα στο πτέρωμα Ζάκο

Πόλη
θεσσαλονικη
Καλησπέρα,έχω παρατηρήσει ένα περίεργο κενό κοντά στην αμαρα του ιβαν!επισης εχει ξεκινήσει πτερορροια και τα φτερά στην ουρά του δεν μου φαίνονται κ τόσο υγιή!πως σας φαίνεται;

Συνημμένα

• 3F1DE58C-420C-4731-ABD6-93FB483D8980.webp
    3F1DE58C-420C-4731-ABD6-93FB483D8980.webp
    146,6 KB · Προβολές: 20
  • 6D8A14B2-1796-4ECA-8685-C10D346C2172.webp
    6D8A14B2-1796-4ECA-8685-C10D346C2172.webp
    110,6 KB · Προβολές: 19
Καλησπέρα,έχω παρατηρήσει ένα περίεργο κενό κοντά στην αμαρα του ιβαν!επισης εχει ξεκινήσει πτερορροια και τα φτερά στην ουρά του δεν μου φαίνονται κ τόσο υγιή!πως σας φαίνεται;
Από τα λίγα που ξέρω για παπαγάλους δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην συμπεριφορά του;

Από τα λίγα που ξέρω για παπαγάλους δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην συμπεριφορά του;
Όχι τίποτα! Είναι όλα φυσιολογικά απλά δεν το είχε και μου κάνει εντύπωση που εμφανίστηκε ξαφνικά

• Like
Αντιδράσεις: dfg
Καί εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί συνήθως η πτεροροια αρχίζει από την πτώση των οδηγών φτερών. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάποιο θέμα αφού η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει. Εξωπαράσιτα δεν υπάρχουν έτσι; Δεν έχεις παρατηρήσει κάτι.

Κ σε εμένα Μαράκι, μια χαρά φαίνεται. Τα φτερά που έχουν φύγει δεν είναι κομμένα, είναι από την ρίζα, σωστά; Δεν τα τραβάει;
@thunderfck λίγη βοήθεια. Τι νομίζετε εσείς;

Κυρίως τα θηλυκά τραβάνε τα φτερά τους ως εκδήλωση αναπαραγωγικής συμπεριφοράς. Εκτός αν το αρσενικό κάνει πτεροφαγία.

@Ιβαν Καλησπερα

Αν ο παπαγαλοι σου με τα επιπεδα διατροφης , φροντιδας,διαμονης και καθημερινοτητας που εχουν , αναπτυξουν πτεροφαγια
η παθολογικη εν γενει συμπεριφορα θα μου προκαλεσει τεραστια εκπληξη. Εκτος αν αλλαξε κατι δραστικα σε αυτους τους παραγοντες που δεν το υποθετω
Το πιθανοτερο οπως και στην αρχη αγχωνεσαι λιγο παραπανω.αρχες φλεβαρη ειχε μπει σε πτερορροια αν δεν κανω λαθος.
τα μελη που ασχολουνται με τους συγκεκριμενους παπαγαλους και εχουν εμπειρια ετων για το ειδος θα σου πουν καλυτερα

Μαρία μην ανησυχείς, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Να ελέγχεις καθημερινά τα περιττώματα του.
Και η δικιά μου βρίσκεται σε φάση πτερόρριας εδώ και δύο εβδομάδες.
Βάλε λίγοι βιταμίνη Α στο νερό του, δύο- τρεις φορές την εβδομάδα για 15-20 ημέρες, ή κάποιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα.
συνήθως η πτεροροια αρχίζει από την πτώση των οδηγών φτερών.
Στους African grey δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Η πτερόρριας τους ξεκινά από τα μικρότερα πούπουλα και ολοκληρώνεται με τα μεγαλύτερα φτερά.

Βάλε λίγοι βιταμίνη Α στο νερό του, δύο- τρεις φορές την εβδομάδα για 15-20 ημέρες, ή κάποιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα.

Η πτερόρριας τους ξεκινά από τα μικρότερα πούπουλα και ολοκληρώνεται με τα μεγαλύτερα φτερά.
Από εμπειρία μιλάω πάντα. Και επειδή είχα πολλά είδη πτηνών γενικά πάντα από τους οδηγούς άρχιζε. Άμα δεν ισχύει τι να πω κάτι λάθος γίνεται.

@Ιβαν Καλησπερα

Αν ο παπαγαλοι σου με τα επιπεδα διατροφης , φροντιδας,διαμονης και καθημερινοτητας που εχουν , αναπτυξουν πτεροφαγια
η παθολογικη εν γενει συμπεριφορα θα μου προκαλεσει τεραστια εκπληξη. Εκτος αν αλλαξε κατι δραστικα σε αυτους τους παραγοντες που δεν το υποθετω
Το πιθανοτερο οπως και στην αρχη αγχωνεσαι λιγο παραπανω.αρχες φλεβαρη ειχε μπει σε πτερορροια αν δεν κανω λαθος.
τα μελη που ασχολουνται με τους συγκεκριμενους παπαγαλους και εχουν εμπειρια ετων για το ειδος θα σου πουν καλυτερα
Δεν έχει αλλάξει τίποτα ούτε στην διατροφή,ούτε στην καθημερινότητα μας!επισης δεν έχει δώσει σημάδια πτεροφαγιας και το σημείο που φαίνεται το δέρμα του δεν δείχνει να είχε κάποιο φτερό το οποίο τραβήχτηκε για αυτό και μου εκανε μεγαλη εντυπωση!περισσοτερο με ανησύχησε μήπως είναι δείγμα ασθένειας!

Καί εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί συνήθως η πτεροροια αρχίζει από την πτώση των οδηγών φτερών. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάποιο θέμα αφού η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει. Εξωπαράσιτα δεν υπάρχουν έτσι; Δεν έχεις παρατηρήσει κάτι.
Όχι όχι!δεν υπάρχουν!

Κ σε εμένα Μαράκι, μια χαρά φαίνεται. Τα φτερά που έχουν φύγει δεν είναι κομμένα, είναι από την ρίζα, σωστά; Δεν τα τραβάει;
@thunderfck λίγη βοήθεια. Τι νομίζετε εσείς;
Από την ρίζα κανονικότατα δεν έχει σημάδια πτεροφαγιας!το μόνο που με ανησύχησε είναι μήπως αυτό το μικρό κενό είναι κάποιο σημάδι ασθένειες!

Σας ευχαριστώ!!! Δεν την είχα σκεφτεί την βιταμίνη Α!

!το μόνο που με ανησύχησε είναι μήπως αυτό το μικρό κενό είναι κάποιο σημάδι ασθένειες!
Σωστά το σκέφτηκες, και ανησυχείς γιατί φυσιολογικά δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο κενό χωρίς φτερά γύρω από την αμάρα.
Όταν υπάρχει συνήθως αλλάζει χρώμα η περιοχή, γίνεται πιο σκούρα, και δεν είναι θέμα πτερόρριας ή πτεροφαγίας, αλλά κάποιου προβλήματος στο πεπτικό του σύστημα.
Το παρακολουθείς και βλέπεις, πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχει κάτι.
Φιλάκια στον αγαπημένο μου γαμπρό.😊

Σημάδι πτεροροιας είναι από ότι φαίνεται. Το χρώμα είναι κανονικό. Πρόβλημα δεν υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση εφόσον το πουλί έχει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός υγιούς πτηνού. Να τον χαίρεσαι!

Σωστά το σκέφτηκες, και ανησυχείς γιατί φυσιολογικά δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο κενό χωρίς φτερά γύρω από την αμάρα.
Όταν υπάρχει συνήθως αλλάζει χρώμα η περιοχή, γίνεται πιο σκούρα, και δεν είναι θέμα πτερόρριας ή πτεροφαγίας, αλλά κάποιου προβλήματος στο πεπτικό του σύστημα.
Το παρακολουθείς και βλέπεις, πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχει κάτι.
Φιλάκια στον αγαπημένο μου γαμπρό.😊
Και αγαπημένος και κούκλος 😂😂 θα του δώσω και εσείς φιλία πολλά στην Λιλά ❤️

Καλησπέρα,δυστυχώς έχουμε πρόβλημα!μολις είδα σε μια από τις Πατηθρες του λίγο αίμα!στο σημείο εκεί που ξεκινούν τα φτερά της ουράς του υπάρχουν φτερα ουράς καινούργια «εγκλωβισμένα» τα δυο από αυτά τα έχει ματώσει του έβαλα λίγο από το αιμοστατικο που έχω!γνωριζεται τι άλλο πρέπει να κάνω ;;;; (Στο μεταξύ θυμήθηκα οτι μου είχε ξανά παρουσιάσει πρόβλημα με την ουρά του και ψάχνοντας στο φόρουμ πληροφορίες είδα οτι ήταν την ίδια περίοδο)

Τελευταία επεξεργασία:
Μιλάς για κύστη φτερών Μαράκι; Βγάλε μία φωτογραφία.

(Στο μεταξύ θυμήθηκα οτι μου είχε ξανά παρουσιάσει πρόβλημα με την ουρά του και ψάχνοντας στο φόρουμ πληροφορίες είδα οτι ήταν την ίδια περίοδο)
Τι είχες κάνει τότε;

Τι είχες κάνει τότε;
Όχι κύστη,κλειστό «καρφακι) προσπάθησα να βγάλω αλλά δεν διακρίνεται καλά και δεν με αφήνει να πλησιάσω την περιοχή φαίνεται ότι πονάει !Τότε θυμάμαι πως έσπαγαν τα φτερά του ,είχα αλλάξει διαρρύθμιση στο κλουβί και μετά από όσο θυμάμαι αλλάξα και κλουβί, του είχα δώσει και βιταμίνες για πτερορροια και palm oil!απλα σκέφτομαι μήπως συνδέονται λόγο πτερορροιας!μηπως δηλαδή τον δυσκολεύει και ασχολείται περισσότερο με εκείνη την περιοχή με αποτέλεσμα να την τραυματίζει!

Μιλάς για σπάσιμο φτερου ή για κύστη; Στείλε μία φώτο του σημείου
Δεν είναι ούτε σπάσιμο ούτε κύστη ,είναι καραφάκια με καινούργια φτερά τα οποία δεν έχει καταφέρει να ανοίξει και τα έχει ματώσει!δεν ξέρω αν διακρίνετε στην φωτογραφία

Συνημμένα

• B6E47DB7-CB92-45A1-A21C-062D22F89397.webp
    B6E47DB7-CB92-45A1-A21C-062D22F89397.webp
    130,9 KB · Προβολές: 10
,είναι καραφάκια με καινούργια φτερά τα οποία δεν έχει καταφέρει να ανοίξει
Καλημέρα Μαρία, πως είναι ο Ιβάν;
Είναι λογικό που δεν σε αφήνει να τον πλησιάζεις εκεί.
Μπορείς να τον ψεκάζεις με νερό σ'αυτό το σημείο αρκετές φορές την ημέρα έτσι ώστε να μαλακώσουν οι ράχες (καρφάκια) των φτερών, ίσως έτσι τις βοηθήσεις να ανοίξουν.
Δεν είναι κάτι σπάνιο συμβαίνει στα πτηνά την περίοδο της πτερόρριας.

Back