Ασθένειες Πρόβλημα στο πτέρωμα Ζάκο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ivan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το τελευταίο που έχω να σου πω είναι επειδή σε παρέπεμψε ο Πτηνιατρος να μειώσεις την ημέρα και να αυξήσεις τον ύπνο… ρώτησε τον πότε είναι η αναπαραγωγική περίοδος ( όπου και οι ορμόνες είναι σε έξαρση) εκεί θα έχεις μια καλύτερη εικόνα αν μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει…

@Ιβαν οτι θελεις σε προσωπικό μήνυμα στείλε μου. Δε ξαναγράφω εδώ δημόσια. Είναι μάταιο🙂

Εύχομαι να πάνε όλα καλά :)

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
Δε χρειάζονται ούτε χαρακτηρισμοι, ούτε προσβλητικά μηνύματα.
Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και όχι για να τρωγομαστε μεταξύ μας.
Πόσο συμφωνώ κ αυτό αφορά όλους μας, πόσο μάλλον έμπειρα μέλη που βοηθούν κ έχουν βοηθήσει με ευγένεια κ σεβασμό προς τον συνομιλητή τους όπως ο Βάιος @Vada.

@thunderfck
Αυτά που γράφεις για μένα, είναι άστοχα και επιεικώς απαράδεκτα.
Έχω χρόνια στο Pet Birds και πιστεύω ότι με τις απαντήσεις μου έχω βοηθήσει αρκετά μέλη.
Δεν χρειάζεται να με βοηθήσεις φίλε μου σε κάτι ευχαριστώ πολύ.
Πέντε χρόνια τώρα το ζακό μου δεν έχει μαδήσει ούτε ένα πούπουλο.
Ζήτω συγγνώμη για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί! Οι συμβουλές σου πάντα μου είναι πολύ χρήσιμες,σε καμία περίπτωση δεν θεωρω ότι μου είπες κάτι λάθος!απο την αρχή που βρέθηκα στο φόρουμ λαμβάνω υπόψην την γνώμη σου και περιμένω πάντα απάντηση σου σε ποστ μου γιατί σε θεωρω ενημερωμένο και έμπειρο!

Το τελευταίο που έχω να σου πω είναι επειδή σε παρέπεμψε ο Πτηνιατρος να μειώσεις την ημέρα και να αυξήσεις τον ύπνο… ρώτησε τον πότε είναι η αναπαραγωγική περίοδος ( όπου και οι ορμόνες είναι σε έξαρση) εκεί θα έχεις μια καλύτερη εικόνα αν μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει…

@Ιβαν οτι θελεις σε προσωπικό μήνυμα στείλε μου. Δε ξαναγράφω εδώ δημόσια. Είναι μάταιο🙂

Εύχομαι να πάνε όλα καλά :)
Μπορείς να γράφεις αλλά όχι να απορρίπτεις επιστημονικά δεδομένα. 🙂

Καλημέρα σας,βγήκαν τα αποτελέσματα των κουτσουλιών του! Μας έδειξαν ανεβασμένα κοκκιδια κ ecoli! Θυμήθηκα ότι το 2023 που πάλι παρουσίασε ένα θέμα στην ουρά του είχαμε κάνει θεραπεία για κοκκιδια κ το ξεπέρασε! Μου έδωσαν και το ψεκαστικό για πτεροφαγια κ βιταμίνες της nekton! Συνεχίζω να μην βρίσκω φτερά κ πουπουλα τραβηγμένα η μασημένα και την περιοχή φαίνεται σαν να μην την έχει ξανά πειράξει!Του άλλαξα διαρρύθμιση στο κλουβί,του δίνω μόνο πελλετ Psittacus κ Tops(σε λίγες μέρες θα του ξανά βάλω λιγα λαχανικά) και τον κάνω μπάνιο με τα άλατα της orοpharma και αλόη αραιωμένη με νερό !

Καλημερα παιδιά, εχθες καθώς τον έλεγχα για τυχόν προβληματικες περιοχες παρατήρησα ότι το σημείο που είχε κάνει το κενό έχει ξανά βγάλει πουπουλα!ειναι δυνατον η τόσο γρήγορη επούλωση ;η έχει να κάνει με τις ορμόνες του ;

Συνημμένα

• 2187F696-CFF8-4ACC-A274-C74BE22D1FAF.webp
    2187F696-CFF8-4ACC-A274-C74BE22D1FAF.webp
    92,6 KB · Προβολές: 10
Βλέπεις νέα καρφάκια; (η φωτογραφία είναι λίγο θολή). Αυτό συμβαίνει σε περίοδο πτερόροιας.

@Ιβαν έχει να κάνει με το κάθε πουλί. Αλλά πουλάκια βγάζουν πιο γρήγορα τα νέα τους πούπουλα και άλλα πιο αργά.

• Like
Αντιδράσεις: Ivan
Καλησπέρα σε όλους!ο ιβαν ακολούθησε αγωγή για E. coli και κοκκιδια!όσο έκανε την αγωγή δεν πείραζε το σημείο!ουτε και εκδήλωνε ορμονικές συμπεριφορές!σήμερα ξανά μάτωσε το ίδιο σημείο!😔

@Ιβαν μήπως είναι κάποιο δερματολογικο? Ορμονικο ίσως? Κάπου είχα ακούσει ότι μπορεί να είναι και θυρεοειδής ή νευρολογικά δε ξέρω κατά πόσο ισχύει και δε θα ήθελα να φέρω παραπάνω ανησυχία.

• Like
@mouloudaki ορμονικό μου είπαν! Κάνω κατά γράμμα τις οδηγίες και θεωρητικά δεν θα έπρεπε να το συνεχίσει!και εγώ διάβασα για θυρεοειδή,αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να του κάνουν αιματολογικές εξετάσεις που νομίζω στην Ελλάδα δεν κάνουν καν!ίσως να κάνει ή γκρευ στην Αθήνα!σε ξένα σάιτ έχω διαβάσει ότι χρησιμοποιούν αναστολείς ορμονών δεν μπορώ να βρω όμως παραπάνω πληροφορίες

@Ιβαν απ όσο ξέρω είναι η ουσία λεουπρολιδη ,έτσι λέγεται νομίζω. Κάπου είχα διαβάσει επίσης ότι η έλλειψη θερμίδων και προτεινων μπορεί να μείοσουν τις ορμονικές συμπεριφορές, κατά πόσο δε ξέρω. Αλλα σίγουρα αν είναι να χρησιμοποιήσεις αναστολείς, συμβουλέψου κτηνίατρο για τυχων παρενέργειες

+++ αυτές οι ουσίες θέλουν συνταγή κτηνιατρου

• Like
@mouloudaki έχω διαβάσει και εγώ για την Λευπρορελίνη! Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρω πτηνιατρο που να γνωρίζει 100% τι πρέπει να γίνει ή από που προέρχεται οπότε το πηγαίνω λίγο πειραματικά μονή μου!

Back