Ασθένειες Πρόβλημα στο πόδι κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης IasonasΚ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

IasonasΚ

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2018
Μηνύματα
301
Πόλη
Αθήνα
Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Πριν από μια βδομάδα πήγα τα παιδιά στο γιατρό, τα εξέτασε, τα ζύγισε και είδαμε και τις κουτσουλιές χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ η μικρή έχει πετάξει και στα δύο πόδια στο μεγάλο δάχτυλο δύο γρομπαλακια με μυτουλες εκεί που συναντάει το νύχι την σάρκα, της το έδειξα και μου είπε ότι μάλλον πάτησε κάποια κουτσουλιά κι ότι θα φύγει. Το θέμα είναι ότι τα έχει εδώ και ένα μήνα χωρίς ωστόσο να την πονάνε ή να την δυσκολεύουν κάπου.

Σήμερα ξαναεπικοινωνησα μαζί της μαζί με φώτογραφιες και μου είπε ότι είναι λογικά υπερκερατωση και δεν μοιάζει με μυκητιαση ή ψώρα αλλα περισσότερο με δερματική μορφή ευλογιάς ή με τον ιό Papilloma...

Το αποτέλεσμα ειναι να έχουμε ραντεβού μέσα στην εβδομάδα για μικροβιολογιακη εξέταση εάν πρόκειται για μύκητα ή παράσιτο αλλιώς βιοψία στο εξωτερικό και εγώ να κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα μιας κι αν ειναι ιός δεν υπάρχει θεραπεία.


Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις σας.
 

Συνημμένα

  • IMG_20190803_173202-744x992.webp
    IMG_20190803_173202-744x992.webp
    10,9 KB · Προβολές: 57
Ιάσονα ξέρω απο το rescue center εδώ οτι ο ιος των παπιλομάτων δεν επηρεάζει τα κοκατού κι υποθέτω και τα υπόλοιπα συγγενή τους είδη. Εμένα η υποψία μου είναι το ουρικό οξύ ή κάτι συναφές. Αν δεν κάνω λάθος δίνεις κι εσύ διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη, σωστά; Θα ξεκινούσα με μια εξέταση αίματος αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό και το εργαστήριο.
 
Περαστικά της μικρούλας να είναι Ιάσονα.. Να χαίρεσαι για πολλά πολλά χρόνια τα πουλάκια σου χαρούμενα και πάντα ι υγιή.. Είμαι σίγουρη πως ότι κι αν είναι.. Θα το ξεπεράσει γρήγορα. Γιατί έχει.. Τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου! 🙂
 
Εμένα πάλι μου θυμίζει ποδοδερματιτιδα...
 
Μακάρι να είναι κάτι το οποίο θεραπεύεται.

Επειδή όμως μάλλον δεν το κατάλαβα καλά, όταν λέει η γιατρός ότι οι ιοί δεν έχουν θεραπεία σημαίνει ότι το πουλάκι είναι καταδικασμένο ή όπως σε εμάς του ανθρώπους που απλά περιμένεις να κάνει τον κύκλο του και μετά αναρρώνεις;

Φοίβο ναι είναι υψηλή σε πρωτείνη, ποια θα ήταν μια εναλλακτική;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν γνωρίζω ποια τροφή δίνεις Ιάσονα, περιέχει πρωτεΐνη σε πέλλετς; ή σε τι μορφή;
Εάν πάντως δίνεις αυγό-αυγοτροφή ή άλλα ζωικής προέλευσης τρόφιμα (πχ τυρί-κοτόπουλο κτλ) θα πρέπει να τα διακόψεις... Σκέτα σπόρια, λαχανικά και λίγα φρούτα θα πρέπει να περιέχει η διατροφή του...
 
...

Επειδή όμως μάλλον δεν το κατάλαβα καλά, όταν λέει η γιατρός ότι οι ιοί δεν έχουν θεραπεία σημαίνει ότι το πουλάκι είναι καταδικασμένο ή όπως σε εμάς του ανθρώπους που απλά περιμένεις να κάνει τον κύκλο του και μετά αναρρώνεις;

Φοίβο ναι είναι υψηλή σε πρωτείνη, ποια θα ήταν μια εναλλακτική;

Για τον ιό των παπιλομάτων έχω μια εικόνα καθώς έχουν σχεδόν όλοι οι παπαγάλοι του νέου κόσμου (Αμερικής) που έχει το κέντρο διάσωσης εδώ. Τα πουλιά φέρουν τον ιό και έχουν κάποια κονδυλώματα σε μαλακά μόρια και ζουν όλοι τη ζωή τους κανονικά με αυτό. Το στρες είναι αυτό που προκαλεί έξαρση και μπορεί να εμφανίσουν περισσότερα. Το πρόβλημα ξεκινάει ότι αυτά εμφανίζονται εσωτερικά στην τραχεία κι ίσως δυσκολεύουν την αναπνοή. Επίσης πολλά καυτηριάζονται απο τον κτηνίατρο. Ξαναλέω, νομίζω πως τα κοκατίλ δεν το κολλάνε, ας μην προτρέχουμε. :)
 
Το ζήτημα για μένα είναι ότι ο ιός πρέπει να κολλήσει από κάπου πράγμα αδύνατο στην περίπτωση μας γιατί τα πουλιά δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τον έξω κόσμο και με πιθανές απειλές.
 
Το ζήτημα για μένα είναι ότι ο ιός πρέπει να κολλήσει από κάπου πράγμα αδύνατο στην περίπτωση μας γιατί τα πουλιά δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τον έξω κόσμο και με πιθανές απειλές.
Αν ήταν ιός δεν θα είχε κολλήσει και ο Ιγκόρ, εφόσον λες ότι τα έχει εδώ και έναν μήνα;
 
Αυτό ακριβώς Ζωή, επίσης το θέμα είναι ότι έχει ακριβώς το ίδιο και στο άλλο πόδι. Δεν ξέρω μήπως είναι απλά κάλλος μιας και τόσο καιρό ούτε φολίδες να ανασηκώνονται έχω δει.
 
'Οταν πήγατε στο γιατρό τα είχε ή παρουσιάστηκαν μετά;
Το μπετατιν στο είπε να το βάλεις ο γιατρος μετά που είδε τις φώτο; Απευθείας στο σημείο ή σου είπε να κάνεις κάποια αραίωση ;
Επίσης μου κάνει εντυπωση που σε δυσκόλεψε για να της βάλεις μπετατιν, αφου στη φωτο είναι πάνω στο χέρι σου, με το άλλο χέρι απλά της κάνεις επάλληψη με μπατονέτα ή βαμβάκι, ευκολα πιστεύω.
 
Τα είχε, της τα έδειξα και μου είπε ότι μάλλον πάτησε κάποια κουτσουλιά κι ότι θα φύγει. Απλά επειδή εμένα κάτι δεν μου καθόταν καλά ξαναεπικοινώνησα μαζί της.
Το μπεταντιν η γιατρός το πρότεινε, αραιωμένο. Με δυσκολεύει να της το βάλω όταν κάθεται γιατί τραβάει το ποδαράκι της μόλις το ακουμπήσω (όπως και ο Ιγκόρ) κι όταν με γρήγορες κινήσεις κατάφερα και της έβαλα λίγο ήταν μόνο στο πάνω μέρος του δαχτύλου.

Εσένα Βαγγέλη ποια η άποψη σου;
 
Εφόσον το έδειξες και υπέθεσε οτι είναι κουτσουλια, θα επρεπε να με κάποιο τρόπο να την απομακρύνει(με ένα βρεγμένο πανάκι ή βρεγμένο χαρτι) ωστε να είναι σωστος στη υπόθεση που έκανε εκείνη τη στιγμη. Επίσης αφου το έδειξες το σημείο και δήλωσες την ανησυχία σου θα έπρεπε να ψαχτει αμέσως το σημειο, αλλιως ποιος ο λόγος της επίσκεψης σε γιατρο και της εξέτασης από αυτόν. (είναι απορίες που μου δημιουργούνται χωρίς να είναι μομφή για το γιατρό που πήγες)
Δεν μπορω να καταλάβω από τη φωτο τι μπορεί να είναι... Εγω σαν πρωτη εικόνα θα πίστευα οτι είναι δερματάκι που έχει ξεφλουδίσει από πιθανή τριβή, μάγκωμα ή ακόμα και πείραγμα του Ιγκορ . Το παραπάνω που σου λέω μου έχει συμβει σε πουλακι μου και επανήλθε μόνο του. Τωρα για ιο ή οτηδήποτε άλλο δε μπορω να σου πω εγω... Πάντως τα αδέλφια της μικρή που έχω σπίτι μου δεν έχουν παρουσιάσει τιποτα στα ποδαράκια τους.
 
Ίσως όντως Βαγγέλη δεν είναι τίποτα και γι αυτό το έμπειρο μάτι της γιατρού όταν εξέτασε τα πόδια τους δεν παρατήρησε κάτι. Ίσως να είναι απλά η δική μου ανησυχία το θέμα μιας και αυτό που δεν μου κολλάει είναι το πως γίνεται να έχει τα ίδια καρουμπαλακια στο ίδιο ακριβωε σημείο και στα δύο πόδια και πουθενά αλλού.
 
Επίσης να αναφέρω ότι αυτά τα εξογκώματα δεν είναι σκληρά αλλά μαλακά όπως το υπόλοιπο του ποδιού.
Καλή επιβεβαίωση Ιάσονα, είναι κάτι που γίνεται ''ορατό''-αντιληπτό από την ήδη υπάρχουσα φωτογραφία...
IMG_20190803_173202-744x992.webp
 
Back
Top