Ασθένειες Πρόβλημα στο ράμφος του μπατζι μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rafaelaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα τώρα μόλις παρατήρησα ότι το ράμφος του παπαγάλου μου (ράτσα budgi) βγάζει ένα μαύρο υγρό. Δεν ξέρω τι είναι, ίσως αίμα. Νομίζω ότι το έπαθε όσο πετούσε ελεύθερος στο δωμάτιο. Προς το παρόν φαίνεται καλά, είναι ζωηρός και πετάει. Επίσης το συγκεκριμένο πουλί έχει ποδάγρα. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση αυτό. Ορίστε μερικες φωτογραφίες:
1000002539.webp

1000002543.webp
1000002542.webp

Συνημμένα

• 1000002543.webp
    1000002543.webp
    283 KB · Προβολές: 6
Μηπως χτυπησε καπου ενω πετουσε και εβγαλε αιμα?, το εβλεπες να πεταει και ξαφνικα αρχισε να βγαζει αιμα η δεν ησουν μπροστα και το ειδες αργοτερα? Δεν ειμαι σιγουρος τι ειναι θα σου προτεινα να το πας σε κτηνιατρο που ξερει

Μηπως χτυπησε καπου ενω πετουσε και εβγαλε αιμα?, το εβλεπες να πεταει και ξαφνικα αρχισε να βγαζει αιμα η δεν ησουν μπροστα και το ειδες αργοτερα? Δεν ειμαι σιγουρος τι ειναι θα σου προτεινα να το πας σε κτηνιατρο που ξερει
Τον είχα δει που ήταν καλά, έφυγα από το δωμάτιο και επέστρεψα 10 λεπτά αργότερα και τον είδα έτσι

Δηλαδή την μια στιγμή δεν το είχε, αλλά μετά από δέκα λεπτά τον βρήκες έτσι; Το ότι έχει ποδάγρα πως βγήκε; Τον πήγες σε γιατρό;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Δηλαδή την μια στιγμή δεν το είχε, αλλά μετά από δέκα λεπτά τον βρήκες έτσι; Το ότι έχει ποδάγρα πως βγήκε; Τον πήγες σε γιατρό;
Ναι ήταν καλά και ξαφνικά των βρήκα έτσι. Ποδάγρα έχει το έψαξα από φωτό στο ίντερνετ, και εδώ και λίγο καιρό του βάζω ένα συγκεκριμένο φάρμακο και φαίνεται καλύτερα. Δεν νομίζω να φταίει αυτό, απλά το ανέφερα σε περίπτωση που.

Ναι ήταν καλά και ξαφνικά των βρήκα έτσι. Ποδάγρα έχει το έψαξα από φωτό στο ίντερνετ, και εδώ και λίγο καιρό του βάζω ένα συγκεκριμένο φάρμακο και φαίνεται καλύτερα. Δεν νομίζω να φταίει αυτό, απλά το ανέφερα σε περίπτωση που.
@Rafaelaa , το πήγες σε γιατρό; Πώς είναι το πουλάκι;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Αυτό?
Βάζεις μόνο στα πόδια ή και στο ράμφος?
Ο χαλινος είναι χάλια, θέλει και εκεί θεραπεία

Αυτό βάζω , και στα πόδια και στο ράμφος. Πρέπει να το βάζω και πάνω στον χαλινο η αρκει που αλείφω το ράμφος;

Αυτό βάζω , και στα πόδια και στο ράμφος. Πρέπει να το βάζω και πάνω στον χαλινο η αρκει που αλείφω το ράμφος;
Αρχικα απομακρυνε το απο αλλα πουλια και απομονωσε το σε ενα αλλο κλουβι μεχρι να σιγουρευτεις πως εχει θεραπευτει πληρος

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Αρχικα απομακρυνε το απο αλλα πουλια και απομονωσε το σε ενα αλλο κλουβι μεχρι να σιγουρευτεις πως εχει θεραπευτει πληρος
Πρέπει να πλύνεις τα πάντα μέσα στο κλουβί.

Πρέπει να το βάζω και πάνω στον χαλινο η αρκει που αλείφω το ράμφος;
Πρέπει να μπαίνει στον χαλινό αλλά δε ξέρω αν κάνει το συγκεκριμένο φάρμακο να μπει πάνω σε "πληγές"

Δηλαδή μπορεί να κολλήσει την ποδάγρα και στο άλλο πουλί;

Δηλαδή μπορεί να κολλήσει την ποδάγρα και στο άλλο πουλί;
Εννοείται. Πρόκειται περί είδος ακάρεως που είναι μεταδοτικό.

Μήπως το φάρμακο το έβαλες και κοντά στα ρουθούνια του πουλιού; Πόσον καιρό του το βάζεις;

Εννοείται. Πρόκειται περί είδος ακάρεως που είναι μεταδοτικό.

Μήπως το φάρμακο το έβαλες και κοντά στα ρουθούνια του πουλιού; Πόσον καιρό του το βάζεις;
Το βάζω εδώ και 2 εβδομάδες, και η αλήθεια είναι ότι το έβαλα και δίπλα στα ρουθούνια του πουλιού.

Back