Ασθένειες Πρόβλημα στο ράμφος του νέου μου budgie

Μίλησα και μου είπε να το επιστρέψω και θα μου στείλει άλλο, αλλά θα ήθελα να το κρατήσω αν υπάρχει λύση στο πρόβλημά του.
Τι ακριβώς λοιπόν σου απάντησε; Απο τι προέκυψε; Του δημιουργεί πρόβλημα στη σίτισή του ή όχι; Αν δεν γνωρίζει ο εκτροφέας που το μεγάλωσε και ήταν στην κατοχή του μέχρι χθες πως να γνωρίζουμε εμείς αν καταρχήν υπάρχει πρόβλημα και κατά δεύτερο αν μπορεί να αντιμετωπιστεί;
 
Μίλησα και μου είπε να το επιστρέψω και θα μου στείλει άλλο, αλλά θα ήθελα να το κρατήσω αν υπάρχει λύση στο πρόβλημά του.
Κοίταξε να δεις γενικά είμαι αρνητική στις επιστροφές των ζώων. Δεν είναι πήρα μια καφετιέρα μου βγήκε ελαττωματική και την επιστρέφω, πήρα μια μπλούζα δε μου κάνει την πάω πίσω. Είναι έμψυχο.
Βέβαια όταν κάποιος προβαίνει σε αγορά ενός ζώου και συγκεκριμένα στη δική σου περίπτωση ενός πτηνού θέλει να είναι υγιέστατο και αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα να το γνωρίζει από πριν. Να έχει ενημερωθεί για την κατάσταση. Δε γνωρίζω κατά πόσο το πρόβλημα του ράμφους του δημιουργεί πρόβλημα στη σίτισή του. Θα πρέπει να παρατηρήσεις ότι σπάει σπόρους και τρέφεται κανονικά.
Αν όχι, θα σκεφτόμουν σοβαρά την επιστροφή του και αντικατάστασή του, διότι δε θα άντεχα να το χάσω από ασιτία.
 
Για όσο το παρατήρησα δε μπορεί να σπάσει τους σπόρους. Παρολα αυτά προσπαθεί και πηγαίνει στην ταΐστρα από μόνο του. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν υπάρχει κάποια μαλακή τροφή ώστε να μπορεί να τρώει παρά το πρόβλημά του.
 
Προς το παρόν, επειδή αύριο λογικά θα είναι κλειστά τα μαγαζιά και φαίνεται να μην μπορεί να φάει σπόρους τι να του δώσω μέχρι να αγοράσω μιλλετ και αυγοτροφη; Ευχαριστώ!
 
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν υπάρχει κάποια μαλακή τροφή ώστε να μπορεί να τρώει παρά το πρόβλημά του.
Η βασική τροφή του είναι οι σπόροι. Ίσως μπορείς να καταφύγεις στη λύση των πελετ. Το ταΐζεις ακόμα κρέμα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Η βασική τροφή του είναι οι σπόροι. Ίσως μπορείς να καταφύγεις στη λύση των πελετ. Το ταΐζεις ακόμα κρέμα;
Όχι, ο εκτροφεας μου είπε ότι είναι έτοιμο για σπόρους. Δεν έχω καμία εμπειρία με κρέμα.
 
Γιώργο βρασε ένα αυγό για 15 λεπτά κοψτο στη μέση και δώσ'το μαζί με το τσόφλι. (οταν κρυωσει)
Κρέμασε αν έχεις στο κλουβί άνηθο, η μαϊντανό, η σπανάκι η οτιδήποτε έχεις στο σπίτι που να επιτρέπεται να φάει δες εδώ η κανένα μαλακό φρούτο.
Το πρωί βράσε με σκέτο νερό αν έχεις φασόλια η φακές η ρυζακι. Γιατί αύριο ολα θα είναι κλειστά και πρέπει κάτι να φάει..
 
Μα το κάτω ράμφος δεν είναι ολοκληρωμένο, είναι κενό στη μέση;
Δες πως είναι το κάτω ράμφος, κάπως σαν κούπα, είναι έτσι το δικό σου; Νομίζω είναι κομμένο στα δύο
images
 
Σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν καταλαβαίνω κάτι, αυτός την μία μέρα το τάϊζε κρέμα και την άλλη το πούλησε σ' εσένα να το ταΐσεις σπόρους; Γιατί κάπως τράφηκε και μεγάλωσε το πουλί αυτό Είναι μικρό αλλά σίγουρα κοντά τριών μηνών.
Το θέμα είναι πως αν το γυρίσεις πίσω θα είναι καταδικασμένο. Επίσης το θέμα είναι πως εξαπατήθηκες. Θα πρέπει να σου δώσει άλλο πουλί και να σου επιτρέψει να κρατήσεις και αυτό να το παλέψεις και μόνος σου και μαζί μας, να επιβιώσει.
 
Ο άνθρωπος προθυμοποιηθηκε να μου το αλλάξει, καλώς ή κακώς δε μπορώ να απαιτήσω να κρατήσω και αυτό. Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να το κρατήσω και ας έχει πρόβλημα. Το θέμα είναι να μάθω να το φροντίζω και να το ταΐζω.
 
Μπράβο σου βρε Γιώργο, είσαι καλή ψυχή. Να το κρατήσεις, μέχρι να ψαχτούμε όλοι, δίνε μαλακές τροφές, αυγοτροφή συσκευασμένη, αυγό βρασμένο για 15 λεπτά, κεχρί μίλλετ, δίνε και σπόρια βόρι πάλι συσκευασμένα για να προσπαθεί, ίσως με τη γλώσσα και το πάνω ράμφος βρει κι αυτό τον τρόπο του.
Επειδή μπορεί να καταπίνει πολλά αμάσητα, έχε πάντα στο σπίτι ζεόλιθο και καρβουνάκι για δυσπεψίες.
Δώσε του και μήλο μαλακό κομμένο σε λεπτή φέτα και θα ψάξουμε και θα επανέλθουμε.
Α τα καταστήματα λειτουργούν αύριο, δεν είναι εμπορική αργία.
 
Μπράβο σου που το έχεις αναλάβει και είσαι έτοιμος να το φροντίσεις όσο γίνεται.
Μήπως να μας έλεγες το όνομα του εκτροφέα, να ξέρουμε από που να μην πάρουμε πουλί;
 
Γιώργο δεν έχω λόγια που αρνήθηκες να το δώσεις... Τάσσομαι υπέρ με κλειστά μάτια.. Καπως μεγάλωσε αυτό αγορινι! Προφανως και ήξερε τι σου έδινε.. Εσυ δεν ήξερες..σου λέει κ να του πεθανει σιγά..συνηθως δεν περιμένουμε να ζήσει ένα τέτοιο πουλάκι.. Πολλά μπατζι στα δυο χρόνια το πολύ πεθαίνουν ενώ αυτα τα υπεροχα πλάσματα έχουν προσδόκιμο πάνω από 10 χρόνια.. Εγώ θα προτινα πάλι να βρασεις βρώμη να προσθέσεις και κανελα και μελακι να είναι δυναμωτικό και μπορείς να προσθέσεις και σουσάμι που είναι παχυντικο και δυναμωτικό και δεν θελει καθάρισμα.. Νομίζω πως είναι ατελές το κάτω ραμφος..όχι απλα σπασμένο.. Αναπλάθεται όμως συνηθως στα σπασίματα οποτε μπορουμε να ελπίζουμε σε ανάπλαση καθώς θ μεγαλώνει έστω πρόχειρα.. Κρίνοντας από ένα παπαγαλάκι που ειχα με σπασμένο το πάνω ραμφος στην ακρη που μετά από κανα μήνα του σχηματίστηκε πάλι..
Να είσαι θρασύς και αν ξανά μιλήσετε με τον εκτροφέα απαίτησε να το κρατήσεις και να σου δώσει ένα ακόμα αν όντως θες ένα ακόμα αλλά υγιές.. Μη δεχτείς να δώσεις το μωράκι πίσω. Βεβαια καταλαβαίνω και από την άλλη εσένα που πηγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος.. Εγώ πριν λίγο καιρό αγόρασα με τη βοήθεια των παιδιών έδω μέσα δυο άρρωστα και παραμορφωμένα ενήλικα μπατζι τα οποία το πιθανότερο ήταν να πεθάνουν από ακαρεα παρά να βρουν σπίτι..όχι απλα επανήλθαν.. Με πολλή αγάπη και πολύ κόπο... Πλέον είναι σε ένα σπίτι που τα αγαπούν όπως τους πρέπει. Γνώμη μου ταπεινή είναι να τον κρατήσεις και να το παλεψετε μαζί..όπου πάει.. Οσο πάει.. Καμία φορά τα ζωάκια με ιδιαιτερότητες βγαίνουν μακραν καλύτερα και από τα πιο αρτιμελή.. Και επισης εχε κατά νου πως θα αντιμετωπιστεί σαν ελαττωματικό προϊόν με ότι αυτό συνεπάγεται...χίλιες φορές να ζήσει ευτυχισμένα οσο γίνεται μαζί σου παρά να πάει πίσω στον εκτροφέα..

Σαν να έχει λαγωχειλο είναι, αλλά θέλω να πιστεύω πως θα σχηματιστεί στην πορεια.
 
Ιανε, δε θα ήθελα να πω το όνομα καθως δεν είμαι σίγουρος αν με εξαπάτησε. Επίσης μου πρότεινε άμεσα αντικατάσταση, οπότε ήταν τουλάχιστον σωστός ως προς αυτό. Άλκηστις, αυτό που πρότεινες πρέπει να του το δινω καθε μέρα εγώ, σωστά; Θέλω να πω δε μπαίνει σε ταΐστρα. Το μιλλετ και την αυγοτροφή πιστεύεις θα μπορεί να το τρώει από μόνο του;
 
Ιανε, δε θα ήθελα να πω το όνομα καθως δεν είμαι σίγουρος αν με εξαπάτησε. Επίσης μου πρότεινε άμεσα αντικατάσταση, οπότε ήταν τουλάχιστον σωστός ως προς αυτό. Άλκηστις, αυτό που πρότεινες πρέπει να του το δινω καθε μέρα εγώ, σωστά; Θέλω να πω δε μπαίνει σε ταΐστρα. Το μιλλετ και την αυγοτροφή πιστεύεις θα μπορεί να το τρώει από μόνο του;
Λοιπόν... Το μιλετ θελει καθάρισμα αλλά δε χανεις κάτι να προσπαθήσεις να βάλεις ένα κλωναράκι να κρέμεται.. Θα δεις στον πάτο του κλουβιού αν μένουν τσόφλια η όλος ο σπόρος και θα κρίνεις. Έστω κ λίγο είναι κέρδος.. Την αυγοτροφη πιστεύω θα την φάει γιατί είναι πατε.. Το αυγο μπορείς να το ξύνεις λίγο από πάνω να μπορεί να τρωει ελαφρώς πολτοποιημενο, μη κόβει με το πάνω ραμφος και με το κάτω δε μπορεί να καταπιεί.. Τη βρώμη μπορείς να τη βάζεις σε θήκη αυγοτροφης.. Αν την εχεις μαλακώσει με ζεστό νεράκι και μέλι (λίγο προσοχή με το μέλι μη κολλάει το μίγμα) και της προσθέσεις κανέλα. Γίνεται σαν κρεμα για τα μωρά (βασικά και εγώ το τρώω για μενα αυτό τον χυλό. Παραλληλα μην κόψεις τα σπόρια.. Ισως κάποια μπορεί να τα φάει.. Βαλε άνηθο που τρώγεται εύκολα... Μαρουλάκι.. Δυόσμο χλωρό..ότι φάει από αυτα είναι κέρδος.. Και λίγο να τον παρατηρείς.

Φυσικά και Εννοειται ο χυλός να μην είναι ζεστός.. Και δες με το ματι ποσό κρεμώδες πρέπει να είναι για να μπορεί να το φάει.
 
Back
Top