Ασθένειες Πρόβλημα στο ράμφος του νέου μου budgie

Πολύ όμορφο και γλυκό μωράκι, να σου ζήσει!
Αγοράκι σου είπαν;
Τι σε ανησυχεί; Έχει τραύμα στην άκρη το ράμφος ή το σκούρο χρώμα; Αν είναι απλά το χρώμα, είναι επειδή είναι πολύ μικρό ακόμα.
 
Ναι, αγοράκι μου είπαν. Δε με ανησυχεί το χρώμα, αλλά το ράμφος που φαίνεται σπασμένο όπως είπε και η Παναγιώτα. :/
 
αλλά το ράμφος που φαίνεται σπασμένο όπως είπε και η Παναγιώτα. :/
Φαίνεται ή είναι; Εσύ που το βλέπεις από κοντά ξέρεις σίγουρα. Και αν είναι σπασμένο πόσο είναι; Ενοχλεί στην διατροφή του;
Μπορείς να βάλεις πιο κοντινή και συγκεκριμένη φωτογραφία;
 
Kατα 99% ειναι... Πιο κοντινή δε γίνεται γτ θολώνει η εικόνα. Αν το επηρεάζει στη διατροφή δεν ξέρω, διότι ακόμη δεν έχει φάει ή πιει.
 
Πως γίνεται να μην είσαι σίγουρος αφού είναι ήμερο και το πιάνεις στο χέρι σου; Πάντως όσο ράμφος φαίνεται άρτιο στην φωτογραφία, είναι ικανοποιητικό για να τραφεί. Σήμερα το πήρες;
 
Ναι, σήμερα το πήραμε. Άφησα αυτό το 1% γτ δεν ήξερα αν είναι σπασμένο ή αν ετσι είναι σε όλα τα μικρα. Δλδ δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο και στο μέλλον θα κλείσει
 
Δεν νομίζω πως είναι κάποιου είδους αναπηρία αλλά ακόμα και έτσι, μέχρι εκεί που φαίνεται το ράμφος είναι εντάξει. Παρακολούθησε μόνο μήπως έχει κάποια εστία μόλυνσης στο σημείο.
Επίσης επειδή είναι μωρό, να του δίνεις κεχρί μίλλετ που είναι μαλακός σπόρος και συσκευασμένη αυγοτροφή να τρώει, καθώς και μήλο.
Τροφή πήρες συσκευασμένη; Φυσικά και αυτήν θα έχεις στην ταΐστρα.
 
Στην ταΐστρα έχω κοινή τροφή των 2€ από τα πετσοπς... Αυγοτροφη και μιλλετ δεν εχω, αλλά θα αγοράσω αύριο.
 
Αύριο Κυριακή δεν ξέρω αν βρεις ανοιχτό petshop, πάντως τροφή διάλεξε μία συσκευασμένη να του δίνεις έστω και την φθηνότερη, δεν ανεβάζει πολύ το κόστος, επίσης μπορείς να βράσεις ένα αυγό για 15 λεπτά και να δώσεις το μισό με το τσόφλι του. Λόγω ζέστης, να το αφήσεις το πολύ 4 ώρες στο κλουβί, μην το πιάσουν εντερικά ή στομαχικά. Οι λόγοι για την συσκευασμένη τροφή εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
Διάλεξε ένα ήσυχο μέρος για το κλουβί και τις πρώτες μέρες δώσε το περιθώριο στο πουλάκι να ξεπεράσει το στρες της μεταφοράς του, δεδομένου ότι είναι και μόλις απογαλακτισμένο https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/, δηλαδή δύο αλλαγές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
 
Προσπαθησε το πρωι να βγαλεις μια φωτο το ραμφος του να δουμε τι γινεται.
Η τροφή είναι συσκευασμένη, όχι χύμα απλα φθηνή
αν η συσκευασια που λες ειναι διαφανης να ξερεις πως προερχεται απο χυμα..
οταν λεμε συσκευασμενη εννοουμε καποια μάρκα πχ versela laga η manitoba κλπ.
Αυγοτροφη και μιλλετ δεν εχω, αλλά θα αγοράσω αύριο.
Αυγοτροφη να παρεις συσκευασμενη αυτες στα σακουλακια τα απλα οπως και τις τροφες να τις αποφευγεις και μιλλετ το ιδιο και οχι χυμα.
Να σου ζησει 🙂
 
Υπέροχος ο μικρός σου.. Είναι σίγουρα αγορι! Ειναι περίπου 2 μηνών αν κρίνω από τον χαλινο και τις γραμμές.. Τροφή Γιώργο όπως σου είπαν τα κοριτσια πιο πάνω και επειδή αγόρασα ένα ίδιο θηλυκό από εκτροφέα μη το εχεις πολλές ώρες εκτος κλουβιού τώρα που είναι μωρό γιατί έχει αναγκη από συχνό φαγητό και ύπνο..sprayed millet σίγουρα.. Αυγοτροφη οπωσδήποτε και προσπάθησε τώρα που είναι μωρό να βάζεις κάποια λαχανικά Για να μάθει από μικρός.. Τώρα το Ράμφος του όντως είναι ένα θέμα.. Αν εχεις την καλοσύνη να βγάλεις πιο κοντινή φωτογραφία θα ήταν αρκετά χρήσιμο.
 
Τελικά το κάτω ράμφος είναι ατελές; Έτσι μοιάζει τώρα. Έφαγε σήμερα;
 
Όταν τρώει, μετά απο λίγο του πέφτουν οι σπόροι και εκείνα τα πολυχρωμα απο το στόμα. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι είναι μικρό ή φταίει το ράμφος, μάλλον το δεύτερο ☹ Ευελπιστώ πως αμα του δίνουμε κάτι πιο μαλακό που απαιτεί λιγοτερη μασηση να μπορεί να τρώει...
 
Αν έχεις άτομο να σε βοηθήσει, άνοιξε το ράμφος του πουλιού με τα δυο σου χέρια και βγάλε φωτογραφία να φαίνονται καλά και το πάνω και το κάτω ράμφος.
 
Back
Top