Φροντίδα Πρώτη επίσκεψη σε κτηνίατρο/πτηνίατρο

seemsfunny

PB Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
1.113
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα στην παρέα. Αν και άργησα πολύ νομίζω ήρθε η ώρα για να πάω την Λινκ σε κτηνίατρο/πτηνίατρο.

Έχω λοιπόν τρεις απορίες:

1) Τι θα πρέπει ο γιατρός να κοιτάξει στην Λινκ;

2) Εγώ θα πρέπει να είμαι στον ίδιο χώρο ή να βγω ώστε να μην με βλέπει και το συνδιάσει αρνητικά;

3) Η επίσκεψη πόσο περίπου κοστίζει;

Ρωτάω γιατί ακόμη και έξω από το κλουβί αν την δει και μου πει 50€ θα σκεφτώ ότι αυτή είναι η εξέταση και θα φύγω.
 
Ωραιο θεμα και γω εχω αυτες τις απορειες. Σιγουρα ομως θα ειμαι μαζι μεσα καθως εγω ξερω να τον χειριζομαι. Δηλαδη πως να τον βγαλω και τον βαλω μεσα στο κλουβι αφου δεν ειναι ημερος και πιστευω θα εχει λιγοτερο στερς το πουλι αμα ειναι και ο "γονιος" του. 2 φορες τον εχω παει σε κτηνιατρο και δεν μου κρατησε μουτρα. Την 2η μαλιστα τον ψηλαφιζε και ανοιξε και το ραμφος. Ηταν θυμωμενος/σοκαρισμενος μονο για κανα 10λεπτο
 
Το να βγάλω και να βάλω την Λινκ από το κλουβί πλέον είναι πιο εύκολο από το να της δώσω να φάει. Βέβαια παρά το ότι είναι κολλημένη πάνω μου δεν με έχει αφήσει να την χαϊδέψω ούτε μια φορά. Αυτό είναι κάτι που με φοβίζει στην επίσκεψη γιατί λογικά θα χρειαστεί να την πιάσω ή να την πιάσει και δεν θέλω να χαλάσω την σχέση μου μαζί της
 
Ακριβως ετσι ειναι και ο Μαικλ χαιδεμα πιασημο ουτε λογος. Εχω αναγκαστει μερικες φορες να τον πιασω. Ειτε να του βγαλω ενα πουπουλο απο το χαλινο που εχει κολλησει, ειτε να τον κανω μπανιο αναγκαστικα γιατι δεν ηταν καλα. Λιγο φωναζει μονο. μετα ειναι οπως ειναι καμια αλλαγη στην συμπεριφορα.
 
1. Ο γιατρός ξέρει τα βασικά που πρέπει να κοιτάξει, συν όποιες απορίες έχεις εσύ και θα πρέπει να τις συγκεντρώσεις απο πριν για να τον ρωτήσεις
2. Εξαρτάται απ' το γιατρό και την περίσταση. Στη δρ. Γκρει είμαστε μέσα στην αίθουσα εκτός από μία που μας έβγαλε έξω για να τον εξετάσει με την ησυχία της (ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε)
3. Και πάλι εξαρτάται. Εμείς έχουμε πληρώσει 50 (με αγορά τροφων), 20 (απλή εξέταση) και 5 ευρώ (επίσης απλή εξέταση, τυπική)
 
1) Τι θα πρέπει ο γιατρός να κοιτάξει στην Λινκ;

Εφόσον πρόκειται για προληπτικό έλεγχο και όχι να βγάλει διάγνωση για κάποια ασθένεια... Θα κοιτάξει τη γενική της εικόνα... Καλό είναι να την ακροασθεί... Να πάρει δείγμα από κουτσουλιές και να τις ελέγξει...όπως επίσης και σάλιο για εξέταση μπορεί να πάρει, από τη στοματική κοιλότητα.
Το θέμα είναι αν ξέρει... Μπορεί και έχει τα μέσα να κάνει τα παραπάνω ο γιατρός που θα πας... Και φυσικά εσύ να διαθέτεις τα χρήματα για τις εργαστηριακές εξετάσεις που θα χρειαστούν.

2) Εγώ θα πρέπει να είμαι στον ίδιο χώρο ή να βγω ώστε να μην με βλέπει και το συνδιάσει αρνητικά;
Εγώ όταν ταξίδεψα πριν μερικά χρόνια με τη κονούρα μου στη Αθήνα για προληπτικό έλεγχο...ήμουν μέσα και συζητούσαμε με το γιατρο. Με ρωτούσε για τη διατροφή της,τις συνήθειες της, που ζει και πως συμπεριφέρεται.
Όπως επίσης μου εξηγούσε τι εξέταζε και τι να προσέχω πάνω στο πουλί ώστε να με ενεργοποιούν τυχόν αλλαγές,ώς ένδειξη ασθένειας.
Αν ο γιατρός γνωρίζει από παπαγάλους θα τη πιάσει με τρόπο τέτοιο ώστε να ακινητοποιηθεί το πουλί με το λιγότερο στρες για εκείνο... Με μια συγκεκριμένη λαβή (πιάσιμο) που θα πιάσουμε το παπαγάλο ακινητοποιείται και τον χειριζόμαστε με τη λιγότερη ταλαιπωρία γι αυτόν.
3) Η επίσκεψη πόσο περίπου κοστίζει;
Μια απλή επίσκεψη με μια επίσκεψη που θα συνδυαστεί με εργαστηριακές εξετάσεις(λήψη δείγματος, ανάλυση ή καλλιέργεια) διαφέρει...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πήρα τηλ και μου είπε 20€ οπότε φαντάζομαι την απλή εξέταση θα κάνουμε. Όταν είναι για τέτοια θέματα δεν έχω ποτέ πρόβλημα με τα χρήματα και τα δίνω απλόχερα αλλά καλό θα είναι να γνωρίζω ότι πρέπει να κοιτάξει 5 πραγματάκια και όχι ένα δύο.. Αυτά τα πέντε πραγματάκια όμως πια είναι που κοιτάνε; Αυτή είναι η βασική απορία
 
Το προηγούμενο σ/κ που έφυγα για Γιάννενα πήγα και αγόρασα το συγκεκριμένο κλουβί. Παρασκευή 9 το βράδυ πρόλαβα ίσα ίσα το πετ σοπ και το αγόρασα, Σάββατο 12 το πρωί έφτασε στα Γιάννενα και 12:50 είχε αποκτήσει και κάλυμμα από την γιαγιά.

Σε λίγο καιρό θα αγοράσω και έναν "σάκο" μεταφοράς που μου έδειξε η Βάσια.

rsz_1rsz_111i6io46.webp rsz_22230ubgx1.webp
 
Δες και αυτη τη λύση... Εγω τη καταβολευτηκα!
Η κονούρα μου (που ανέφερα παραπάνω) όταν ταξιδευαμε με το πλοίο για Αθηνα...

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Τι έγινε Αγγελε, τι είπε ο γιατρός; Η μικρή πως πήρε το "ταξίδι" και πως συμπεριφέρθηκε στο ιατρείο;
 
Όλα πήγανε μια χαρά. Ο γιατρός ήταν πολύ νορμάλ. Μου εξήγησε τα όσα πρέπει να κοιτάμε (ράμφος, πούπουλα, κουτσουλιές) αλλά δεν την βγάλαμε έξω από το κλουβί. Είδε επίσης κάποιες κουτσουλιές από το κλουβί και τα πόδια της και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αν βέβαια θέλω κάτι πιο ειδικευμένο για εξέταση μου είπε ότι μπορεί να μου προτείνει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη κάποιον πτηνίατρο.

Στην αρχή σκέφτηκε να μου γράψει σε ένα χαρτί ότι εξετάσθηκε και δεν υπάρχει πρόβλημα να ταξιδέψει αλλά τελικά μου έβγαλε ένα τυπικό βιβλιάριο υγείας. Οπότε για δύο χρόνια θα είμαι καλυμμένος.
Πριν σχολιαστεί ο συγκεκριμένος γιατρός όμως θα ήθελα να προσθέσω ότι πριν από 1.5 με δύο μήνες που πήγα για μια άλλη περίπτωση στο κτηνιατρείο του όταν τον ρώτησα αν ασχολείται με πτηνά μου απάντησε όχι πέρα από τις βασικές γνώσεις οπότε δικαιολογώ το ότι δεν έγινε εξέταση εκτός κλουβιού. (Με ρώτησε αν μπορώ να τον πιάσω ώστε να κοιτάξουμε τα φτερά και του απάντησα όχι).

Αυτό είναι και το βιβλιάριο υγείας της Λινκ.

tinypic-no-longer-available.jpg


Επιπλέον όταν μεταφέρω την Λινκ και είναι μέρα πάντα πριν γυρίσω σπίτι πηγαίνω και για έναν γρήγορο καφέ σε καφετέρια με λίγα άτομα όπου δεν καπνίζουν μέσα. Οπότε δεν γινόταν σήμερα με τόσο ωραία μέρα να την φέρω στο σπίτι.

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Μη ολοκληρωμένη εξέταση εφόσον μεσολαβούσαν τα κάγκελα... Και δικαιολογημένα εφόσον ξέρεις ότι δεν ασχολείται με πουλιά.
Την ίδια "εξέταση" θα μπορούσε να σου κάνει και η Βάσια που μένετε κοντά και έχει μεγαλύτερη επαφή με παπαγάλους, απλά παρατηρώντας τη μικρή σου.
Πάντως έκανε τη πρωτοτυπία ο γιατρός και τσίμπησες και το βιβλιάριο... Τυπικό βέβαια και στην ουσία χωρίς καμία ισχύ, αλλά δε θα σε μαρτυρήσουμε στα ΚΤΕΛ που θα το δείχνεις... 😀😛
 
Μη ολοκληρωμένη εξέταση εφόσον μεσολαβούσαν τα κάγκελα... Και δικαιολογημένα εφόσον ξέρεις ότι δεν ασχολείται με πουλιά.
Την ίδια "εξέταση" θα μπορούσε να σου κάνει και η Βάσια που μένετε κοντά και έχει μεγαλύτερη επαφή με παπαγάλους, απλά παρατηρώντας τη μικρή σου
Πάντως έκανε τη πρωτοτυπία ο γιατρός και τσίμπησες και το βιβλιάριο... Τυπικό βέβαια και στην ουσία χωρίς καμία ισχύ, αλλά δε θα σε μαρτυρήσουμε στα ΚΤΕΛ που θα το δείχνεις... 😀😛

Η αληθεια είναι ότι πρώτα την εξέτασε η Βασια πριν καιρό που την κρατησε για να ερθω γιαννενα. Από μια κολα α4 που έβγαλε στην αρχη ήταν οντως παράξενο για να το δείχνω στο κτελ οποτε μου το πρότεινε μόνος του ώστε να συμπληρώνω και οτιδήποτε βιταμίνες η φάρμακά χρειαστεί να της δώσω στο μέλλον.

Σε ποιον γιατρό πηγές φίλε Λευκάδα;

Στον κύριο Αραβανη πήγα. Το γράφει και στην σφραγίδα στην φωτογραφία
 
Back
Top