Αναπαραγωγή Πρώτος νεοσσός budgie τι πρέπει να κάνω;

Aggeliki Mpeniou

PB New Member
Εγγραφή
12 Απρ 2015
Μηνύματα
14
Πόλη
Καβάλα
Χριστός Ανέστη με υγεια! Σήμερα το πρωί ξεπετάχτηκε απο το αυγό του το πρώτο από τα 4 αυγά. Μπορώ να κάνω κάτι για να το βοηθήσω να ζήσει;Η μητέρα του το βάζει και αυτο μαζί με τα υπόλοιπα αυγά απο κάτω της είναι φυσιολογικο; Ευχαρίστω!
 
Αληθώς!
Να σου ζήσει, γερό και καλότυχο.
Καλά το βάζει η μητέρα του μαζί με τα αυγά γιατί έχει ανάγκη από ζεστασιά. Μην ανησυχείς, ξέρει από ένστικτο τι πρέπει να κάνει.
Σήμερα το πιθανότερο δεν θα το ταίσει, γιατί ήδη έχει την τροφή του αυγού να καταναλώσει. Ωστόσο εσύ από σήμερα κιόλας και καθημερινά να της έχεις διαθέσιμο αυγό ή αυγοτροφή σε ξεχωριστό μπωλάκι από τους σπόρους και σχετικά κοντά στην φωλιά της.
Αν της βάζεις αυγό, θα το βράζεις 15΄και θα το κόβεις στην μέση και θα το δίνεις μαζί με το τσόφλι του.
Επίσης μην παραμελείς να υπάρχει σουπιοκόκκαλο στο κλουβί για την αναπλήρωση του ασβεστίου της μητέρας.
Έχεις δώσει καθόλου υγρό ασβέστιο τις προηγούμενες μέρες; Βάζε της και λίγο ωμό σουσάμι στην ταίστρα με τους σπόρους της.
Ό,τι άλλη απορία έχεις μην διστάσεις. Ο πατέρας βοηθάει;
 
Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου! Δεν έχω δώσει καθόλου υγρό ασβέστιο μόνο η πέτρα ασβεστίου που είχα στο κλουβί. Ο πατέρας από τότε που γεννήθηκαν τα αυγά είναι συχνά μέσα στη φωλιά, την ταίζει κιόλας... Πρέπει να αγοράσω κάτι παραπάνω;
 
μόνο η πέτρα ασβεστίου
Για να το αναφέρεις ως πέτρα, προφανώς δεν είναι το σουπιοκόκκαλο που γνωρίζουμε την περιεκτικότητά του σε ασβέστιο και που είναι αυτό:
upload_2015-4-12_11-39-10.webp
Πρέπει να το προμηθευτείς οπωσδήποτε, γιατί το θηλυκό καταναλώνει πολλά από τα διαθέσιμα σε ασβέστιο για την δημιουργία των αυγών και πρέπει να αναπληρωθούν. Αφού υποθέτουμε ότι δεν έχει λάβει καθόλου βοήθεια, θα έλεγα αν μπορείς να δώσεις και για 5-6 μέρες υγρό ασβέστιο στο νερό, από ένα σκεύασμα όπως το Calci-lux Orlux . Σουσάμι ωμό όπως σου είπα και επίσης πες μου αν τα βλέπει καθόλου ο ήλιος στο μέρος που τα έχεις.
Ωραία αφού βοηθάει ο αρσενικός. Εννοείται δεν μετακινείς καθόλου το κλουβί μέχρι να απογαλακτιστούν οι νεοσσοί. Μετά από 5-6 μέρες μπορείς να δώσεις και μήλο να προσφέρουν οι γονείς στους νεοσσούς.
 
Και πάλι σε ευχαριστώ είναι κοντά στην μπαλκονόπορτα αλλά δεν το βλέπει ο ήλιος.
 
Εντάξει, προς το παρόν αυτά που είπαμε, παρακολουθείς διακριτικά και δεν τα ενοχλείς καθόλου. Με το καλό και τα επόμενα, να μας ενημερώνεις και ό,τι θέλεις, να ρωτάς ελεύθερα :)
 
Eυχαριστώ και συγχαρητήρια για το πολύ ενημερωμένο σάιτ.
Έχουν φροντίσει πολλοί γι' αυτό...
Κάθε μέλος προσφέρει όσα μπορεί..
Κάθε άποψη σεβαστή...
Κι αυτό είναι το όμορφο... Το ωραίο...
Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
 
Σήμερα γεννήθηκε και το τέταρτο παπαγαλάκι μας. Τέσσερα στα τέσσερα νοιώθουμε όλη η οικογένεια υπέροχα γιατι μέχρι τώρα δείχνουν όλα να πηγαίνουν καλά. Ακολούθησα και τις συμβουλές σου έβαλα και βιταμίνες στο νερό τους και αυγό και ελπίζω να μεγαλώσουν και τα τέσσερα. Συμμετέχουν βέβαια παρα πολύ και η μαμά και μπαμπάς...
 
Με το καλό να μεγαλώσουν και ανέβασε καλέ καμιά φώτο να τα καμαρώσουμε!
 
Φτου φτου φτου, να σου ζήσουν !
Κρίμα για το 4ο αλλά αυτά συμβαίνουν. Πόσων ημερών "χάθηκε";
 
Πέντε ημερών το καημένο μάλλον δε τρεφόταν καλά αλλά η μαμά τους τρέχει και δεν προλαβαίνει ελπίζω από και πέρα όλα να πάνε καλά.
 
Μεγάλωσαν τα μωρά παπαγαλάκια μας είναι περίπου 30 ημερών και έτοιμα να βγουν απο τη φωλια!
 

Συνημμένα

  • 12.webp
    12.webp
    10,8 KB · Προβολές: 96
  • 1.webp
    1.webp
    48,1 KB · Προβολές: 103
  • 2.webp
    2.webp
    19,8 KB · Προβολές: 99
Back
Top