Αναπαραγωγή Πρώτο αυγό στην φωλιά

Περα του κινδυνου αν δεν τα χωρισεις να λερωθουν/σπασουν, αλλαζεις τα αυγα ωστε να εκκολαφθουν ολοι οι νεοσσοι σε 1-2 μερες και να εχουν ιδιες πιθανοτητες επιβιωσης.
Και να μην το κανεις αυτη τη στιγμη απλα αφηνεις την τυχη τους στην καναρα 😉
 
Αν ο Στέλιος δεν είχε την τύχη να έχει κάνει στο παρελθόν αναπαραγωγή, γνώμη μου είναι να μην πειράξει τίποτα.
Για κάποιον που το'χει κάνει είναι παιχνιδάκι, για κάποιον που το κάνει για 1η φορά, φαντάζει δύσκολο.. Δεν θέλει πολύ να γίνει η στραβή.
 
Και εγω ειμαι της γνωμης απλα να χωρισει το μικρο απο τη μανα του (ειναι κ η γιορτη της μητερας και εμεις τα χωριζουμε 😉 ) και να τα αφησει τα αυγα οπως ειναι. Απλα οφειλα να ρωτησω αν μπορει να το αλλαξει ετσι ωστε να μην κινδυνευσουν τα αυγα. Αφου δεν εχει πλαστικα, τα χωριζει κ τα αφηνει οπως ειναι.
 
Δεν έχει απογαλακτηστει ακόμα πλήρως; (είναι 24 ημερών)

Πλήρως απογαλακτισμένα θεωρώ πως θα είναι στις 30 μέρες. Μέχρι την 25η μέρα έβλεπα τα μικρά μόνο στις ταίστρες με την αυγοτροφή ή το αυγό. Την 30η μέρα είδα να σπάνε σπόρους οπότε τα χώρισα.
 
Το ταίζουν το μικρό και οι 2 γονείς; Το μικράκι τρώει αυγό ή αυγοτροφή; Τσιμπάει καθόλου μόνο του;
 
Το ταίζουν το μικρό και οι 2 γονείς; Το μικράκι τρώει αυγό ή αυγοτροφή; Τσιμπάει καθόλου μόνο του;
Εγώ έχω δει να το ταιζει μόνο η μητέρα του... Ο νεοσσός τσιμπάει λίγο μήλο...
Εγώ τελικά τα άφησα όλα μαζί...
 
Εγώ τελικά τα άφησα όλα μαζί...
Προσπαθούμε να βρούμε ή να προτείνουμε αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό κι εσύ με τη σειρά σου κρίνεις και αποφασίζεις τι τελικά θα πράξεις...
Η δική μου θέση είναι να μην αλλάξεις - βγάλεις - αντικαταστήσεις τα αυγά... με τέτοιες θερμοκρασίες δύσκολα μπορούν να παραμείνουν "ζωντανά" χωρίς τη μητέρα τους.
Ο μικρός πρέπει να μπει μόνος από τη μια μεριά της ζευγαρώστρας και οι γονείς από την άλλη... Και στις δύο μεριές θα έχεις την τροφή που χρειάζεται... έτσι και το μικρό θα χαζοτρώει.. και οι γονείς (κυρίως ο πατέρας) θα συνεχίσει να το ταΐζει.
 
Back
Top