Ασθένειες Πτερορροια στον λαιμο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης net
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

net

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα φίλοι. Έχω αυτήν την κοτουλα και τους τελευταίους μήνες ο λαιμός της έχει γίνει όπως της φωτογραφίας. Δεν έχω παρατηρήσει να την τσιμπάνε οι άλλες. Γνωρίζετε μήπως τι μπορεί να ειναι;

Επίσης ξέρει κανείς τι ράτσα ειναι; γενικά είναι η πιο έξυπνη και αεικίνητη κότα που έχω δει. Δεν εξημερώνεται σαν τις άλλες. Και η κινησιολογία της ειναι πολύ λεπτεπιλεπτη. Τα αυγα της ειναι καφε.20250310_094651.webp20250310_094641.webp

Καλησπέρα,
Αν μπορείς απάντησε λίγο στις παρακάτω ερωτήσεις για να δούμε τι είναι το πιθανότερο.
  1. Η κοτούλα έχει περάσει φέτος πτερορροια , δηλαδή ανανέωσε καθόλου το πτέρωμα της το φθινόπωρο η παρέμεινε όπως είναι?
  2. Η διατροφή της τι περιλαμβάνει ακριβώς?
  3. Υπάρχουν και άλλες κότες σε αυτή την κατάσταση?
  4. Έχεις τσεκάρει καθόλου για παράσιτα ψείρες ακαρεα πάνω στις κότες η στον χώρο τους?

Επίσης ξέρει κανείς τι ράτσα ειναι;
Μορφολογικά δεν θυμίζει κάποια γνωστή ράτσα. Γενικά γίνονται αρκετές προσμίξεις και αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά της ράτσας. Ο χρωματισμός αυτός λέγεται μπλε (blue) και γενικα εύκολα κληρονομείτε.

1. Θα έλεγα πως όχι. Νομίζω ότι από το φθινόπωρο άρχισε να γίνεται έτσι ο λαιμός της.
2.καλαμποκι, πίτουρα ρύζι και κριθάρι.
3. Όχι
4. Δεν έχω δει τίποτα επάνω τους. Ειδικά στις άλλες που είναι φιλικές και τις χαϊδεύω καθημερινά σχεδόν.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Θα έλεγα πως όχι. Νομίζω ότι από το φθινόπωρο άρχισε να γίνεται έτσι ο λαιμός της.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι η κοτούλα να μην έχει κάνει καθόλου παύση της αυγοπαραγωγής τής και για αυτό να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Γενικώς η πιο παραγωγικές κότες έχουν καθυστερημένη πτερόρροια λόγω της μη παύσης τους στην παραγωγή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα φτερά να αποδηναμώνονται και εν τέλη να σπάνε. Αν προσέξεις θα δεις ότι το καλάμι του φτερού δεν έχει πέσει ακόμη από την κότα. Αυτό είναι αποτέλεσμα αυτού που ανέφερα. Αντιθέτως, οι λιγότερες παραγωγικές κότες μαζί με τα κοκόρια έχει παρατηρηθεί ότι είναι από τα πρώτα που εισέρχονται στην φάση της πτερόρροιας. Επομένως η κοτούλα εφόσον βλέπεις ότι είναι και ζωηρή δεν έχει κάτι που να σε αγχώνει. Κάποια στιγμή θα ανανεώσει το πτέρωμα της και τότε θα την βλέπεις στα καλύτερα της.

Back