Ασθένειες Πτερρόροια ή αρρώστια;

Πόλη
Αθήνα
Προχτές πηγαίνοντας ν αγοράσω τροφή για το καναρίνι μου χάζεψα τα καναρίνια του pet shop γιατί είμαι στη σκέψη ν αγοράσω και δεύτερο και μάλιστα σκουφάτο. Ειχε λοιπόν μόνο σκουφάτα καναρίνια γύρω στα 6-7 και όλα μα όλα σχεδόν φαλακρά κατα το ήμισυ. Τον ρώτησα γιατι και μου πε πως έχουν πτερρόροια. Εμένα μου φάνηκε υποπτο γιατι δεν βλέπω το δικό μου να παρουσιάζει αυτή την εποχή πτερρόροια και όλα πια στο κεφάλι. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια αρρώστια που δεν θέλει να πεί και το κρύβει για να τα πουλήσει; 🙄Δεν ξέρω και αν τα σκουφάτα παρουσιάζουν τέτοια πτερρόροια που να τα καθιστά έτσι φαλακρά.☹

Mερικοι απο τους παράγοντες που συμβάλλουν στην Παθολογική πτερόρροια των πουλιών είναι οι παρακάτω:
Στις συνθήκες διαβίωσης του πτηνού
Σε ψυχολογικούς παράγοντες
Σε διατροφικούς παράγοντες
Σε παρασιτισμό
Σε Ορμονικές διαταραχές
Σε κύστεις
Σε ανικανότητα συντήρησης του πτερώματος
Σε μολύνσεις από βακτήρια ή μύκητες ή ιούς

οπως σου ειπε η τζωρτζινα πολλοι μπορει να ειναι οι παραγοντες. Θα ηθελα ομως, ασχετο λογο, να σε ρωτησω : το επομενο σκουφατο το θες για να ζευγαρωσουν; αν ναι δεν κανει γονιαδιακα να ειναι και τα δυο με σκουφι. Τι ακριβως εννοεις οταν λες σκουφατο; Γκλοστερ ή κοινο καναρινι με σκουφι μικρο;

Παιδιά δεν ρώτησα τιμές, αρσενικό η θηλυκό. Με το που τα είδα όλα έτσι μου κακοφάνηκε και απόρησα αν είναι δυνατόν να είναι όλα φαλακρά. Οχι δεν θέλω να τα ζευγαρώσω απλά θέλω άλλο ένα αρσενικό να χει παρέα ο Κίτσος μου γιατί τον νιωθω μόνο του και αναγκάζομαι να τον παίζω αρκετά κάθε μέρα. Εν τω μεταξύ όλο το τζάμι της μπαλκονόπορτας κοιτάει και περιμένει να βγω να του μιλήσω κι ετσι σκέφτηκα να πάρω σε άλλο κλουβί άλλο ένα να χει παρεούλα.Αυτό.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Προχτές πηγαίνοντας ν αγοράσω τροφή για το καναρίνι μου χάζεψα τα καναρίνια του pet shop γιατί είμαι στη σκέψη ν αγοράσω και δεύτερο και μάλιστα σκουφάτο. Ειχε λοιπόν μόνο σκουφάτα καναρίνια γύρω στα 6-7 και όλα μα όλα σχεδόν φαλακρά κατα το ήμισυ. Τον ρώτησα γιατι και μου πε πως έχουν πτερρόροια. Εμένα μου φάνηκε υποπτο γιατι δεν βλέπω το δικό μου να παρουσιάζει αυτή την εποχή πτερρόροια και όλα πια στο κεφάλι. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια αρρώστια που δεν θέλει να πεί και το κρύβει για να τα πουλήσει; 🙄Δεν ξέρω και αν τα σκουφάτα παρουσιάζουν τέτοια πτερρόροια που να τα καθιστά έτσι φαλακρά.☹
η φυσιολογικη πτερορροια σε κανενα υγειες καναρινι δεν παρουσιαζει τετοια φαινομενα σε οποιοδηποτε σημειο του σωματος του πτηνου

Το γεγονός ότι όλα παρουσιάζανε την ίδια πτερόρροια στο ίδιο σημείο μάλλον υποδεικνύει κάποιο ζωήφιο που κάνει πάρτυ εκεί μέσα. Δε το κατέχω πολύ το θέμα αλλά νομίζω ότι υπάρχουν ζωήφια-παράσιτα που καταστρέφουν το πτέρωμα. Τα περισσότερα κοινά παράσιτα φέρνουν φαγούρα αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και αυτά που "τρώνε" τα φτερά.

Σχετικά θέματα

Back