Ασθένειες Πτερόρροια σε μεγάλο βαθμό

JOANNA123

PB New Member
Εγγραφή
12 Απρ 2018
Μηνύματα
22
Πόλη
Καρδίτσα
Καλημέρα και από εμένα. Μετά από τις ψείρες που έπιασαν τα πουλιά μου και τα ψέκασα ο αρσενικός μου κοντεύει να μείνει φαλακρός. Έβαλα βιταμίνες δίνω και φρούτα αλλά αντί για καλύτερα πηγαίνει χειρότερα. Υπάρχει θέμα επειδή είναι 5 χρόνων να μάδησε έτσι; Ευχαριστώ πολύ.
 
ΔΕν είναι πτερόρροια αυτό. Πρόκειται για σύμπτωμα που προέρχεται απο κάποιου είδους στρές. Είτε είναι διατροφικό, που σημαίνει έλλειψη, πιθανότατα κάποιων βιταμινών είτε είναι κάποια γενικότερη στρεσογόνα κατάσταση που σχετίζεται με την διαβίωσή του. Χώρος,Καθαριότητα,Υπνος,Φοβία, Αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας κλπ. Πρώτα χρειάζεται να εξασφαλιστούν όλα αυτά (ευρύχωρο καθαρό κλουβί, ησυχία, σταθερός ύπνος, σταθερή θέση σε υπήνεμο και φωτεινό μέρος κλπ.) και μετά πολύ καλή και πλούσια διατροφή με βάση το καλό μείγμα σπόρων και το πάντα καθαρό νερό. Η αποκατάσταση δεν υπόθεση ημερών. Θέλει χρόνο και συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση. Πάντως υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής στο πρώτο 15νθήμερο.
 
Ευχαριστω πάρα πολύ θα το παρακολουθήσω αν και το κλουβί είναι πεντακάθαρο και συσκευασμένη τροφή τους δίνω και στο μπαλκόνι σε φωτεινό μέρος τα έχω.
 
Μάλλον σε αυτήν τη φάση θα ήταν καλό αν ενισχύεις την τροφή του με σπόρους όπως κανναβούρι, νίζερ, κία, καμελίνα, περιλα, λιναρόσπορο, κινόα και με αυγό τρεις φορές την εβδομάδα, με κάποιο πρόσθετο συμπλήρωμα διατροφής που να περιλαμβάνει σύμπλεγμα βιταμινών Β και με χορταρικά καθημερινά όπως γλιστρίδα, βότανα...
 
ο αρσενικός μου κοντεύει να μείνει φαλακρός
Υπάρχει η δυνατότητα να τον φωτογραφήσεις και να μας ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει;
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας προσπάθησα από το κινητό πριν να το φωτογραφήσεων αλλά μου έλεγε ότι είναι μεγάλο το αρχείο.Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σπίτι μόλις γυρίσω θα προσπαθήσω πάλι. Καλό μεσημέρι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
θα προσπαθήσω πάλι
Ίσως χρειαστείς τη βοήθεια που υπάρχει εδώ... petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-εικόνας-σε-μήνυμα.9996/
Στο τέλος μάλιστα μιλάει για το πως μπορεί να μικρύνει μια φωτογραφία.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ πριν λίγο γύρισα το πρωί με το κάλο θα βάλω φωτό. Καλό βράδυ.
 
rsz_1530451388430963107540.webp

Ο αρσενικός είναι αυτός αλλά και η θηλυκή τα ίδια είναι.

2.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μόλις τώρα τον έπιασα τον Μπίλλυ για τη φωτό και έμειναν δύο φτερά στα χέρια μου. Πάντως και γύρω από το λαιμό είναι καραφλός αλλά κεφάτος δεν μπορώ να πώ
 
Χωρίς να βλέπω τον Μπιλλυ, εικάζω ότι το πουλάκι έχει πρόβλημα υγείας. Δεν ειναι φυσιολογικό να ειναι καραφλό γύρω από τον λαιμό και να μην αντιμετωπίζει ζήτημα υγείας.
Υπάρχει πτηνίατρος στην περιοχή σου;
 
Εντάξει μόλις πάω σπίτι θα το βγάλω το πουλί και θα τη στείλω. Σας ζάλισα αλλά θα τα καταφέρω που θα πάει.

Υπάρχει πτηνίατρος στην περιοχή σου;
Δυστυχώς όχι εδώ στην Καρδίτσα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΟΚ, τότε προσπάθησε να εμπλουτισεις τη διατροφή του με σπόρους όπως κανναβούρι, νίζερ, καμελίνα, κία, λιναρόσπορο, καθημερινά χορταρικά και κηπευτικά, ρίγανη και αβγό τρεις φορές την εβδομάδα.
Επίσης κόκκαλο σουπιάς έχει το κλουβί του;
 
Επίσης κόκκαλο σουπιάς έχει το κλουβί του;

Βέβαια του έχω και σουπιοκόκκαλο και ασβέστιο και τροφές παίρνω συσκευασμένη την Deli nature. Ρίγανη φρέσκια η αποξηραμένη;
 
Α σας ευχαριστώ πάρα πολύ θα τον πάω αύριο κιόλας.

Τον ξέρω σαν κτηνίατρο αλλά δεν ήξερα ότι ασχολείται και με πουλιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να σου πω την αλήθεια, εννοείται ότι δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με το πουλάκι και έχει χάσει πούπουλα από τον λαιμό, αλλά αφού το πας στον γιατρό και αν άκρη δεν βγαίνει, στη θέση σου θα του έδινα τρόφιμα που περιέχουν Ιώδιο, όπως το συμπλήρωμα miral. Κάπου, κάποτε στο παρελθόν που είχα αντιμετωπίσει ένα ανάλογο ζήτημα με θηλυκό καναρίνι, διαβάζοντας και δοκιμάζοντας είχα σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι και λόγω κάποιας δυσλειτουργίας του θυρεοειδή αδένα και παρείχα το ίδιο σκεύασμα κι άρχισαν να βγαίνουν καρφάκια (νέα φτερά). Όμως τη δεδομένη στιγμή δεν θα μπορούσα να γνωρίζω τι συμβαίνει στο δικό σου πουλάκι.
 
Back
Top