ΠΩΛΗΘΗΚΕ Πωλείται καναρίνι Αχάτης με κλουβί και έξτρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasos91
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Και μια φωτογραφία με το κλουβάκι του
Καλησπέρα @tasos91. Στη θέση σου θα έβαζα αγγελία για χάρισμα και όχι για πώληση, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που θα ήθελαν να υιοθετήσουν ένα καναρινάκι, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσουν.
Eπίσης το καναρινάκι από την φώτο που παρατήρησα καλύτερα(ελαφρώς κόκκινο γύρω από το μάτι του), μου φαίνεται μωσαικού τύπου θηλυκό.
1676139795654.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα @tasos91 έχεις κάθε δικαίωμα να ζητάς ότι πιστευεις οτι ειναι καλυτερο για σένα. Αλλά...
Στην προκειμένη περίπτωση έβαλες μια αγγελία για ένα καναρίνι(πολυ πιθανόν θηλυκό) σε μια τιμή που μπορεί κάποιος να αγοράσει κλουβί και πουλι καλής γραμμής (όταν προκειται για πουλια μορφολογίας-χρωματος) στα λεφτά που εσυ πουλας κάτι μεταχειρισμένο. Επίσης από τις φωτογραφίες που έχεις βάλει το πουλι δεν φενεται και πολυ στα καλά του.
Τα αρσενικά με τα θηλυκά καναρίνια έχουν μια πολυ απλή διαφορά που ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει με ευκολία χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις. Την φωνή.
Όποτε ξεκινά να βάζεις κάποιο βίντεο με το Κελαηδισμα του για να σιγουρεψεις τον μελλοντικό αγοραστή ότι μιλάμε για αρσενικό.
Όσο θα το έχεις στην κατοχή σου αφαίρεσε όλα τα έξτρα αξεσουάρ και άσε μόνο 2 πατηθρες σε διαγώνιο σχήμα. Ασε τις αυγοτροφες και όλα τα υπόλοιπα και δώσε μόνο ένα ωραίο συσκευασμένο μίγμα μαζί με το φρέσκο νερό που θα δίνεις κάθε μέρα.
Ασε τις μπανιέρες και τα συναφή για άλλη εποχή. Επικεντρωσου στο μίγμα τροφής που θεωρείς εσυ ότι είναι σωστό και απλά άλλαξε το νεράκι του κάθε μέρα. Οι πτησεις στο σπίτι δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνουν γιατί μόνο σε μπελάδες θα οδηγήσουν.
Βρες ένα ωραίο σημείο βάλε ένα καρφάκι και μην ξανμετακινήσεις ποτε το κλουβί από εκει. Ακολουθώντας αυτή τη ρουτίνα θα καταλάβεις και εσυ ότι μόνο ελάχιστα λεπτά τη μέρα αρκούν για να είναι ο φίλος σου ευτυχισμένος. Μέχρι να βρεθεί ο αγοραστής ρωτα ότι απορία έχεις σε ένα άλλο θέμα.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μπορεί να κλειδώσει το θέμα.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μπορεί να κλειδώσει το θέμα.
Γιατί θέλεις να κλειδώσει το θέμα; Βρήκες αποδέκτη για το πουλάκι ή αποφάσισες να το κρατήσεις;
 
@ianos Το καναρινάκι έχει τελικα δύσπνοια (Τραχειίτιδα), το πήγα στο 2Vets4Pets και μου έγραψε Baytril 0,5% η κτηνίατρος το οποίο και δίνω 3 μέρες τώρα και παει καλύτερα οπότε θα το κρατήσω (αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτή την ασθένεια ας μου γράψει στο ποστ). Το ράμφος του είναι εντάξει πλέον γιατί χρησιμοποίησε επιτέλους το σουπιοκόκαλο. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Για κάποιους που αναφέρθηκαν σε τιμή να πω πως το κόστος ήταν 50€ για το καναρίνι και 50€ για το κλουβί, από αρσενικό μας βγήκε θηλυκό και άρρωστο, δεν μπορώ να καταλάβω δεν υπάρχει έλεγχος στα pet store; Ήταν βέβαια και ένας λόγος που το πήρα μιας και το είδα φουσκωμένο και καθώταν σε μία γωνία στο κλουβάκι του, μπας και μπορέσω να το συνεφέρω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
(αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτή την ασθένεια ας μου γράψει στο ποστ)
Τάσο αν χρειαστείς βοήθεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος του πουλιού, άνοιξε ένα θέμα εδώ https://community.petbirds.gr/forums/canaries/?prefix_id=87 για να σου πούνε τη γνώμη τους όσοι γνωρίζουν.
 
@tasos91 περαστικά του. Είμαι σίγουρη ότι κ θα επανέλθει κ ότι θα χαρείς που το κράτησες.
το κόστος ήταν 50€ για το καναρίνι και 50€ για το κλουβί,
Δεν στα πούλησαν, σε έγδαραν! Οι τιμές αυτές είναι εξωφρενικές.😳
 
Δυστυχώς ακόμα και σε γνωστή αλυσίδα που θα έπρεπε να είναι φερέγγυα όπως και σε πολλά άλλα πετ σοπ προσλαμβάνουν άτομα που δεν έχουν ιδέα όχι μόνο από πουλιά....αλλά δεν έχουν ιδέα γενικα.Οπως θα προσλάβει κάποιος έναν πολιτή για να πουλάει ρούχα έτσι αυτοί ψάχνουν κάποιον να πουλάει τα ζώα, τους λένε πέντε πράγματα "ημιμαθεστατα" θα έλεγα και αν και εσύ ο ίδιος δεν ξες την πάτησες
Πήγα πρόσφατα στο γνωστό πετ στην Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη) και το έπαιξα ανίδεος (ίσως δεν έπρεπε να μπω σε αυτή τη διαδικασία εξαρχής), το τι άκουσα και τι πήγαν να μου πουλήσουν ως καναρίνι φωνής δεν θα το συζητήσω....
Απλά έχουν σταθερά τα κλουβιά με ένα Ν ταμπελάκι πάνω και απλά αλλάζουν τα πουλιά μέσα σε αυτά ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙΑ τα οποία πουλιά ενδέχεται να μην είναι ούτε το φύλο ούτε η ράτσα που αναγράφει το ταμπελακι πάνω.
Γι'αυτό πάντα πρέπει να προτιμάμε εκτροφείς και όχι πετ σοπ.
 
@Akanthillis αστα να πανε...εγω οσες φορες το τελευταιο τριμηνο περασα απο το pet city στην Εθν. Αντιστασεως-Καλαμαρια, βλεπω πουλακια φουσκωμενα αδιαθετα ΜΑΖΙ με τα υπολοιπα-Πως να τολμησει να αγορασει κανεις που ξερει, εστω και καποιο απο τα υπολοιπα???? Ασε που σκεφτομαο οτι κινδυνευουμε να κολλησουμε καμμια ασθενεια, η' να την μεταφερουμε στα δικα μας πουλακια,οταν παμε σε τετοια πετσοπ...
 
προσλαμβάνουν άτομα που δεν έχουν ιδέα όχι μόνο από πουλιά....αλλά δεν έχουν ιδέα γενικα.
χαμηλόμισθα φυσικά, νεαρά άτομα συνήθως για να αντέχουν να κουβαλούν όλα αυτά τα τεράστια σακιά με τις τροφές κλπ
Απλά έχουν σταθερά τα κλουβιά με ένα Ν ταμπελάκι πάνω και απλά αλλάζουν τα πουλιά μέσα σε αυτά ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙΑ
ακόμα και το πουλί στο κλουβί να έχει πεθάνει, ποιος ξέρει από τι, δεν διστάζουν να βάλουν το επόμενο, συχνά, όχι χωρίς να απολυμάνουν (αυτό δεν παίζει), αλλά ούτε και να καθαρίσουν το κλουβί.
@tasos91 πολύ χαίρομαι που το ανέλαβες, τυχερό το πουλάκι στην ατυχία του, και που επίσης λειτουργείς έτσι όπως λειτουργείς, πηγαίνοντάς το στον γιατρό, δίνοντας τη θεραπεία του...και ειλικρινά ελπίζω να αποθεραπευτεί και να γίνει περδίκι.
 
χαμηλόμισθα φυσικά, νεαρά άτομα συνήθως για να αντέχουν να κουβαλούν όλα αυτά τα τεράστια σακιά με τις τροφές κλπ

ακόμα και το πουλί στο κλουβί να έχει πεθάνει, ποιος ξέρει από τι, δεν διστάζουν να βάλουν το επόμενο, συχνά, όχι χωρίς να απολυμάνουν (αυτό δεν παίζει), αλλά ούτε και να καθαρίσουν το κλουβί.
@tasos91 πολύ χαίρομαι που το ανέλαβες, τυχερό το πουλάκι στην ατυχία του, και που επίσης λειτουργείς έτσι όπως λειτουργείς, πηγαίνοντάς το στον γιατρό, δίνοντας τη θεραπεία του...και ειλικρινά ελπίζω να αποθεραπευτεί και να γίνει περδίκι.
και εγω ενω ειμαι γνωστης απο πουλια ...αλλα προσφατα σε ενα pet shop στο περιστερι οπου μενω .. πηγα για να παρω ενα καναρινι αρσενικο για εναν γνωστο μου και ο τυπος να μου λεει τα πανω ειναι αρσενικα τα κατω θηλυκα και την πατησα ...διοτι σε ενα αλλο μαγαζι που ειδαν το πουλακι μετα απο καποιον καιρο μου ειπαν πως ειναι κοριτσι ....Με νευρα εγω και ο γνωστος μου ..το παμε στο pet shop και του λεμε η μας το αλλαζεις και μας δινεις αρσενικο η τα 35 ευρω πισω...και ετσι μας το αλλαξε και μας εδωσε αρσενικο !
 
Το καναρινάκι τελείωσε την θεραπεία με την αντιβίωση και πλέον δεν έχει δύσπνοια, είναι πιο ευδιάθετο και δεν φουσκώνει, επίσης τρώει περισσότερο, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για την βοήθεια!
 
@tasos91 Πολύ ευχάριστα νέα! Δηλαδή το καναρινάκι θα το κρατήσεις;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@tasos91 που καλέ; 🧐. Όπως κ ναχει χαίρομαι κ για την θεραπεία του κ για το ότι θα το κρατήσεις. Είναι γλύκα! 😊
[automerge]1677760377[/automerge]
@tasos91 το βρήκα που τοχες πει. Με συγχωρείς! 🤗.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top