Ασθένειες Πως αντιμετωπίζουμε τα κοκκίδια σε μεγάλο βαθμό;

ΛΑΚΗΣ ΚΟΥ

PB Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2009
Μηνύματα
140
Πόλη
Χαλκιδική
καλησπερα εαν τα κοκκιδια ειναι σε μεγαλο βαθμο και πολυ καιρο τι μπορουμε να κανουμε να τα αντιμετωπισουμε/
 
Στην αρχη γραφεις το καναρινι μου τριζει το ραμφος και οτι εχει καναρινιασει. Σου απαντανε οτι μπορει να ειναι κοκκιδια και αμεσως δημιουργεις καινουριο ποστ για να σε βοηθησουμε πως να τα καταπολεμισεις. Δε μου αρεσει να σου πω δωσε στο πουλι αυτο το φαρμακο χωρις να ειναστε σιγουροι τι εχει.Βαλε ενα λευκο χαρτι στον πατο του κλουβιου και δειξε μας αυριο φοτο. Πηγαινε το δειγμα σε αξιοπιστο κτηνιατρο.
Αν δε κανω λαθος οταν ενα πουλι εχει κοκκιδια συνηθως υπαρχουν κοκκινιλες στις κουτσουλιες
Δε ξερω αν το καναρινακι σου τα καταφερει αλλα φροντυισε στα υπολοιπα να εμπλουτισεις τη διατροφη του με τον σπορο fonio
 
Θελω να τονισω οτι πρεπει να μαθουμε να ξεχωριζουμε τα συμπτωματα της κοκκιδιασης στο αρχικο σταδιο γιατι εχουμε πολλες ελπιδες να σωσουμε το πουλακι... Ειναι σωστο να παιρνουμε δηγμα των κοπρανων και να πηγαινουμε στον κτηνιατρο... Ομως θεωρω οτι χανουμε πολυτιμο χρονο...Εαν αντιληφθουμε το πουλακι να ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ αδικαιολογητα και να βαζει κεφαλι, να δειχνει νωχελικο κατα την διαρκεια της μερας, να καθεται στον πατο του κλουβιου και γενικα να μην εχει σωστη συμπεριφορα, πιαστε το ψηλαφιστε το για καρινα βαλτε το χωριστα απο τα υπολοιπα και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ την πορεια του... Εαν δεν παρουσιασει περαιτερω συμπτωματα το επαναφερουμε πισω με τα υπολοιπα, εαν ομως χειροτερεψει τοτε κτηνιατρο εαν δεν γνωριζουμε θεραπεια... Παρατηρηστε τα πουλια σας πινοντας τον καφε σας θα σας δωσουν πολλες απαντησεις... :)
 
Back
Top