Ασθένειες Πως αντιμετωπίζουμε το λίπος σε στήθος και κοιλιά καναρινιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dimnik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δυσκολα ενα πουλι θα κατσει να πεθανει για να μην παει στην ταιστρα,δεν εχω ακουσει ποτε κατι τετοιο προσωπικα!
 
Κοίτα, όλο αυτό το διάστημα του έχω ασπούρι και στην κρεμαστή και στην κανονική. Πριν το ασπούρι του είχα σπόρους και στις δύο. Λοιπόν, την κανονική δεν την άγγιξε ούτε μία φορά! Όταν, πριν του βάλω την κρεμαστή, διαπίστωσα ότι δεν τρώει, το κατάλαβα από το ότι οι σπόροι του ούτε λιγόστευαν, ούτε είχανε τσόφλια. Αυτό έγινε κατά την επιστροφή μου από επαγγελματικό ταξίδι όπου μου είπαν ότι δεν του έβαλαν καθόλου φαγητό τις 2-3 μέρες που έλειπα. Προσωπικά δεν το ρίσκαρα. Και να το ρισκάρω γιατί, για να το πείσω να φάει από την ταΐστρα που του είχα? Το ζητούμενο ήταν να φάει και μόνο. Οκ, η εσωτερική έχει μειονεκτήματα, το ξέρω, αφού όπως έγραψα και παραπάνω κάποιες φορές αφοδεύει μέσα... Κάθε πρόταση, αν έχω κάνει κάποιο λάθος, δεκτή. Αλλά το θέμα είναι αν μπορέσω να το συνεφέρω και όχι να του μάθω από που να τρώει. Αν συνέλθει θα φάει από εκεί που έτρωγε και παλαιότερα. Το πουλί προφανώς και έχει τα θέματά του και αυτά αν μπορούμε πρέπει να λύσουμε.
 
Ανέβασε μερικές φωτογραφίες που να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί και η διαρρύθμισή του για να δούμε μήπως μπορούμε να προτείνουμε κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν την κατάσταση.
 
Οκ. Σχετικά όμως με τη διατροφή του υπάρχει κάποια πρόταση?
[automerge]1625207002[/automerge]
Και σχετικά με το λίπος και το ποσοστό υποχώρησης, είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο ή πρέπει να συνεχίσουμε? Βιταμίνες?
 
Η βελτίωση στο λίπος είναι εμφανέστατη αλλά πρέπει να συνεχιστεί η ίδια διατροφή πιστεύω για ακόμα 15 ημέρες.
Τα προβλήματα του φτερώματος είναι επίσης εμφανή, ειδικά στην περιοχή του ματιού, πιστεύω πως πρέπει να το ενισχύσεις με βιταμίνη Α όπως BEAPHAR Βιταμίνη Α 20ml ή όποια άλλη βρείς (αρκεί να είναι βιταμίνη Α γιατί αν δεν έχουν θα προσπαθήσουν να σου δώσουν κάποια πολυβιταμίνη)
Επίσης το πάνω ράμφος δείχνει μακρύτερο από το κάτω και πιθανότατα να χρειάζεται κόψιμο (δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί τώρα με επιπλέον πιασίματα, όταν βελτιωθεί η κατάστασή του μπορείς να το περιποιηθείς)
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Η βιταμινη Α υπαρχει περιπτωση να βελτιωσει και τη γενικοτερη συμπεριφορα του Όπως κινητικότητα, κελάηδημα κλπ? Ρωτάω γιατί τα θέματα του είναι πολλά.
 
Η βιταμινη Α υπαρχει περιπτωση να βελτιωσει και τη γενικοτερη συμπεριφορα του
Θα βελτιώσει το φτέρωμα του.
Η γενικότερη συμπεριφορά του θα επανέλθει όταν βελτιωθεί η κατάσταση του, χρειάζεται προσοχή στην διατροφή του (μικρή ποσότητα σπόρων στην ταΐστρα, φύσημα καθημερινά τα τσόφλια και ανεφοδιασμός όταν έχουν φαγωθεί όλοι οι σπόροι), ενίσχυση με βιταμίνη Α (τα Λευκά έχουν ''θέμα''), λαχανικά τακτικά και φρούτα αραιά και φυσικά ευρύχωρο κλουβί για να γυμνάζεται.

Τα πιασίματα, η epithol, το υπερβολικό βάρος και οι θερμοκρασίες της εποχής είναι φυσιολογικό να το έχουν επηρεάσει, σιγά σιγά θα επανέλθει.
 
Θα έλεγα οτι η εικόνα του απο άποψη λίπους είναι καλή πλέον και στο στήθος.Μπορείς άνετα να πάς σε ένα μείγμα με ποσοστά 70% ασπούρι .Στο νερό μια πολυβιταμίνη κατάλληλη για πτερόρροια 2 φορές την εβδομάδα αν αρχίσει να μαδάει.
 
Μanitoba , Vadigran, και πολλές άλλες τις οποίες όμως δεν βρίσκεις εύκολα σε μικρές συσκευασίες . Α ! Τώρα που το θυμήθηκα.
Οταν κάνετε δίαιτες με ασπούρι ψάξτε για τον ΙΝΔΙΑΝΟ της ΜΑΝΙΤΟΒΑ , ακόμα κι' αν το βρείτε σε ανοικτό σακί χύμα ( αρκεί να γνωρίζεται το petshop και την σοβαρότητά του).
 

Συνημμένα

  • INDIAN-01[1]-500x500 (2).webp
    INDIAN-01[1]-500x500 (2).webp
    13,9 KB · Προβολές: 8
Ok, Ευχαριστώ! Θα συνεχίσω έτσι. Θα επανέλθω με φωτογραφία του κλουβιού σύντομα.
[automerge]1625214641[/automerge]
Αλήθεια, η Manitoba canary best premium, την οποία έχω διαθέσιμη, μας κάνει?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αλήθεια, η Manitoba canary best premium, την οποία έχω διαθέσιμη, μας κάνει?
Όχι, είναι ιδιαιτέρως πλούσια τροφή, αντίθετα η Manitoba T3 Platino είναι πολύ πιο λιτή.(υπάρχει σε συσκευασία 5kgr και 20kgr)
 
@Tony Forpus εμένα η γιατρός μου είπε να βάζω την επιθολ συνέχεια μέχρι να φτιάξουν τα πόδια του και ότι μόνο καλό του κάνει ,τώρα τα πόδια του είναι σε πολύ καλή κατάσταση αν και έχει λίγο ακομη
 
@Tony Forpus εμένα η γιατρός μου είπε να βάζω την επιθολ συνέχεια μέχρι να φτιάξουν τα πόδια του και ότι μόνο καλό του κάνει ,τώρα τα πόδια του είναι σε πολύ καλή κατάσταση αν και έχει λίγο ακομη

H Beaphar για να προτεινει χρηση 6 ημερων σιγουρα εχει καποιον καλο λογο να το κανει.
Τα "λεπια" απο τα ακαρεα θα συνεχισουν να πεφτουν και μετα την χρηση της κρεμας.
 
Back
Top