Ασθένειες Πως αντιμετωπίζουμε το λίπος σε στήθος και κοιλιά καναρινιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dimnik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dimnik

PB New Member
Εγγραφή
14 Φεβ 2021
Μηνύματα
134
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα στο forum!
Ένα λευκό αρσενικό καναρίνι που είχα δώσει σε φίλο πριν δύο περίπου μήνες, το είδα ξανά στο σπίτι του και αναγκάσηκα να το πάρω πίσω. Η εικόνα του δραματική, κάθεται ελαφρώς φουσκωμένος, με ταλαιπωρημένο πτέρωμα, δεν πετά στο κλουβί, τρώει σπόρους μόνο από κρεμμαστή εσωτερική ταΐστρα και όχι από κανονική, δεν κάνει μπάνιο, δεν τιμά ιδιαίτερα φρούτα και λαχανικά κλπ. Έχει πολλά ακάρεα στα πόδια τα οποία ήδη αντιμετωπίζω με Epithol. Αυτό όμως που με τρόμαξε είναι το λίπος που φαίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Συσσωρευμένη στο στήθος και λιγότερη χαμηλά στην κοιλιά. Καρίνα δεν είδα. Περιττώματα με φυσιολογική εικόνα. Η επαφή του χεριού μου με την περιοχή του λίπους και στα δύο σημεία, κατά το βρέξιμο του πτερώματος, πιθανόν του προκαλεί πολύ πόνο διότι χτυπιόταν και περιστρεφόταν μέσα στο χέρι μου. Η διατροφή του έως τώρα, ουσιαστικά αυτά που προτιμά να τρώει, είναι ως επί το πλείστον συσκευασμένοι επώνυμοι σπόροι (Prestige Premium Canaries) και ίσως λίγη αυγοτροφή (CeDe Premium Eggfood Allround). Αυτά του πρότεινα όταν το έδωσα, αφού αυτά δίνω και εγώ στα δικά μου. Πιθανόν η κατάσταση αυτή να έχει ξεκινήσει πολύ παλαιότερα, όταν, ακόμη και εγώ, λόγω λανθασμένης πληροφόρησης από τους διάφορους Petshopάδες και πριν ''ανακαλύψω'' το forum έπαιρνα κακής ποιότητας σπόρους κλπ.
Το θέμα είναι αν και πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση αυτή τώρα. Σίγουρα πρέπει να φύγουν από το καθημερινό του menu οι λιπαροί σπόροι και να αντικατασταθούν με άλλους που να βελτιώσουν τον μεταβολισμό του, αν αυτό είναι πλέον εφικτό, σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα. Πιστεύετε ότι έχει επηρεαστεί και το συκώτι του? Παρακαλώ για την άποψή σας. Ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • 20210612_103054.webp
    20210612_103054.webp
    96 KB · Προβολές: 52
Καλησπέρα! Εγώ θα αναφέρω την δική μου "περιπέτεια" με ένα αρσενικό μου.υστερα από ,ενδεχόμενος και δικού μου, λάθους εφτασε ένα από τα αρσενικά μου σε σημείο ελάχιστος καλύτερη κατάσταση από το δικό σας. Εγώ αυτό που έκανα είναι τα εξής:1ον τον έβαλα σε 90 ζευγαρωστρα έβαλα 3 κλαράκια (στις κλασικές θέσεις δύο απάνω στα άκρα και ένα στο κέντρο κατω)2ον μια ταιστρα σπορακια(τα οποία αραιωσα με κεχρί σε αναλογία 1 κεχρι προς 3 σπορακια ) τα οποία φύσαγα κάθε Τετάρτη και ανανεωνα κάθε Κυριακή.3ον φρούτα και λαχανικά κάθε 3 μέρες εναλαξ .αυγό ΜΟΝΟ το ασπράδι κάθε 10 μέρες και πολυβιταμίνες κάθε 15 μέρες στο νερό. Το αποτέλεσμα :μετά από ενάμιση μήνα είναι σχεδόν στο φυσιολογικό (θεωρώ ότι σε 10-15 μέρες θα είναι όπως πρέπει)
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Εκ των πραγμάτων, λόγω σαββατοκύριακου, κεχρί θα προμηθευτώ την Δευτέρα. Πειτε μου, pls, το πρήξιμο στο συκώτι που φαινεται? Δεν αμφισβητώ, απλά για να ξέρω για τα υπόλοιπα καναρινια μου.
 
Εννοείς το σκούρο μέρος στη μέση του σώματος, ανάμεσα στα λιπώδη τμήματα? Επίσης, για πόσο καιρό εκτιμάς ότι πρέπει να δίνω αποκλειστικά κεχρι? (ελπίζω να το τρώει.). Όσον αφορά το σκεύασμα με προστατευτική ηπατική δράση, κάποια πρόταση?
 
@Dimnik

Ναι δεν θα επρεπε να υπαρχει αυτο το μελανο μερος εκει.
Θα το φαει αναγκαστικα το κεχρι.

Μια περιπτωση ειναι το Ηepato chol αλλα δεν σε συμφερει λογω τιμης/ποσοτητας.
Εναλλακτικα πας στο Landmark liver aid ή στο Colina Ca-P της Avizoon ή στο HepAid της Evia Parrots
 
Οκ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δευτέρα πρωί θα δω τι θα βρω από τα σκευάσματα που προτείνατε παραπάνω και θα ξεκινήσω την θεραπεία. Ελπίζω να τη σκαπουλάρει. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη, σίγουρα θα προκύψουν και επιπλέον απορίες.
 
Ελπίζω να τη σκαπουλάρει.
Eχω την γνώμη οτι η υπερβολική ανησυχία δεν είναι δικαιολογημένη. Εξηγούμαι... Αν μπορώ να υπολογίσω σωστά απο την φωτό, το σκουρόχρωμο μέρος δεν έχει σχέση με το συκώτι αλλά με το στήθος του πουλιού. Τό λίπος είναι περιορισμένο στο άνω μέρος του στήθους και στην κοιλιά. Θα έλεγα οτι η Prestige είναι ούτως ή άλλως μια "βαριά" τροφή. Το λίπος της κοιλιάς είναι σε ανεκτά επίπεδα, γι' αυτό είναι και σε άλλη απόχρωση (λευκό-κρέμ). Το λίπος του στήθους θα έπρεπε να είναι λιγότερο και μια δίαιτα με σκέτο ασπούρι ,θα βοηθήσει σίγουρα. Το AVIANVET HEPATIC LIQUIDO είναι μια χαρά. Πρόκειται για ένα προϊόν που μπορεί να δίδεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα , αν η εικόνα δεν αλλάζει εύκολα ( η συσκευασία επιτρέπει την παροχή σε σταγονίδια) . Ενα μεγάλο κλουβί και μια εξέταση κάθε 15 μέρες θα δώσει την εικόνα προόδου.
 
@mgerom Κύριε Μάκη ευχαριστώ για την απάντηση.
Θα έλεγα οτι η Prestige είναι ούτως ή άλλως μια "βαριά" τροφή.
Σχετικά όμως με την Prestige, την οποία δίνω και στα υπόλοιπα πουλιά, ποια προτείνετε ως περισσότερο κατάλληλη για αυτή την εποχή?
 
Καλημέρα. Σήμερα του άλλαξα τη διατροφή με ασπούρι. Μεχρι τωρα το πετά δεξιά αριστερά προφανώς ψάχνοντας μήπως από κάτω έχει κάτι άλλο. Δοκίμασε ένα μόνο και τέλος. Ούτε ασχολείται, σα να μην υπάρχει και μέχρι τώρα έμεινε νηστικός. Να περιμένω μέχρι το απόγευμα που θα πεινάσει πολύ μήπως και φάει? Εναλλακτικά μπορώ να δοκιμάσω κάτι άλλο?
 
Καλησπέρα στην παρέα!
Επανέρχομαι μετά από 18 μέρες αυστηρής δίαιτας. Τα αποτελέσματα όσον αφορά το λίπος είναι εμφανή. Η συμπεριφορά του όμως παραμένει νωχελική. Έδωσα AVIANVET HEPATIC LIQUIDO για επτά ημέρες. Εφαρμογή Epithol μέρα παρά μέρα για δέκα μέρες. Πολλά ακάρεα καθάρισαν, όμως υπάρχουν και άλλα σαν καρούμπαλα που επιμένουν. Πάντως η Epithol μάλλον του ερέθισε τα πόδια γιατί πολλές φορές καθόταν με το ένα μαζεμένο. Το πτέρωμά του παραμένει σε άσχημη κατάσταση, αρκετά βρόμικο και ατημέλητο, αραιό στο σβέρκο, κρεμασμένο στη κοιλιά και με φρέσκο αραίωμα επάνω από το δεξί μάτι. Δεν κάνει μπάνιο, όλη τη μέρα παραμένει στην εσωτερική κρεμαστή ταΐστρα και πολλές φορές αφοδεύει μέσα. Σα να μην μπορεί να βολευτεί αλλού, πιθανόν λόγω του ερεθισμού ή αισθάνεται πολύ αδύναμο και εκεί είναι περισσότερο ξεκούραστα και σίγουρα για αυτό.
Τώρα, όσον αφορά τη διατροφή του τι κάνουμε? Συνεχίζω μόνο με ασπούρι και για πόσο? Του δίνω σπόρους και ποιο σκεύασμα προτείνετε? Βιταμίνες?
Για τα υπόλοιπα?
Ευχαριστώ
 

Συνημμένα

  • Πριν.webp
    Πριν.webp
    65,9 KB · Προβολές: 34
  • Μετά.webp
    Μετά.webp
    51,7 KB · Προβολές: 34
  • Μάτι.webp
    Μάτι.webp
    41,5 KB · Προβολές: 34
H Εpithol θελει καθημερινη εφαρμογη για 6 ημερες και σε αυτες τις 6 ημερες θα πρεπει να αλλαζονται ή να καθαριζονται καθημερινα οι πατηθρες.
Το αφηνεις να ξεκουραστουν τα ποδια για 10-12 ημερες και εφαρμοζεις σωστα την epithol.

Σε τι χωρο το εχεις και η ταιστρα ειναι κρεμαστη?
Ηλιος το βλεπει?
 
Σε απλό κλουβί Του έβαλα κρεμαστή ταΐστρα γιατί στην άλλη δεν πλησίαζε. Να φανταστείς έμεινε νηστικό για περισσότερο από μια ημέρα.
 
Back
Top