Αναπαραγωγή Πως βγάζουμε άσπρα Τιμπράντο;

93 αλλα δεν λεει κατι απο μονο του αυτο γενικα τα λευκα μπορει να δωσουν εξισου δυνατα αιματα απλα θελει πολυ δουλεια απο μερος του εκτροφεα και μεγαλη προσοχη στα ζευγαρια αυτα πολυ γενικα
ο διαγωνισμος θα γινει 8-11 ιανουαριου 2014
 
πάντως εγώ να πω από την πρόσφατη εμπειρία μου στο ταξίδι που έκανα στη Μαδρίτη φέτος όπου παρακολούθησα το διαγωνισμό του Villaverde με πάνω από 650 timbrados και απο διάφορους κορυφαίους εκτροφείς, δεν πρέπει να υπήρχαν πάνω από 3-4 τετράδες με ασπρογρί και νομίζω μόνο μια τετράδα ή δύο λευκά αν είδα καλά όπου τα πουλια συμπτωματικά ήταν no canto.
Γενικά και οι Ισπανοί λένε πράσινο και πάλι πράσινο 😀 χωρις όμως να λείπουν τα παρδαλά και τα κίτρινα 😉
Τα δικά μου φετινά γκρι πάντως δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλαναν... έφερα όμως δυο αστέρια γκρι με διακρίσεις 😉
φάσκω και αντιφάσκω αλλά ετσι κάπως είναι τα πράγματα νομίζω
 
Κίτρινο Χ Άσπρο

Varigated (Κίτρινοπρασινο) Χ blue (γκρι)
Άσπρο Χ Φορέα Άσπρου (από πρασινοxγκρί)
Άσπρο Χ Άσπρο (υπολειπόμενα ή με μικρό σκούρο σημάδι οπουδήποτε, οπότε "μετράει" για χρώμα).
 
καλησπερα παιδια σισεχιζω επι του ιδιου θεματος.σημερα αγορασα ενα ασπρο τιμπραντο κοριτσακικαι σκεφτομαο να το ζευγαρωσω με ενα κιτρινι που εχει λιγο ασπρο στα φτερα του. Θα μου δωσουν ασπρα τιμπραντο; Ο εκτροφεας μου ειπε οτι ειναι τα χειροτερα πουλια απο αποψης φωνης προφανως. Τοτε γιατι ειναι ποιο ακριβα απο τα αλλα; Μου ειπε οτι ενα ασπρο τιμπραντο μπορει να εχει και 1οο ευρω.
 
Γιατι Νικο ειναι δυσευρετα, εγω τοσα χρονια τελειος ασπρο δεν εχω δει ακομη, μονο σε φωτο και στο youtoybe
 
ναι σταυρο τιμπραντο ειναι. Το αγορασα σημερα. Αλλα και για σιγουρια θα το παω προσεχως σε φιλο που αγορασα και τα αλλα πουλια μου να μου πει. Δεν νομιζω ομως να μην ειναι γιατι στην αιγινα ζουμε. Καταλαβαινεις.
 
@αιγινα, για το αρσενικό ρώτησα Νίκο.
 
σταυρο, καλησπερα και ευχωμαι καλη χρονια με υγεια. Ναι μιλαω παντα για τιμπραντο. Εχω αλλα δυο ζευγαρια κοινα καναρινιακαι τωρα θα χαρισω το ενα. Το αλλο θα το κρατησω γιατι ειναι τα πρωτα πουλακια που μου χαρισαν και δεν θελω να τα δωσω. Παντως μιλαω μονο για τιμπραντο,ως προς το προηγουμενο θεμα του ζευγαρωματος.
 
Νικο αν σε ενδιαφερει πραγματικα η ρατσα και δεν θελεις να χασεις απο φωνες και ρεπερτοριο τιμπραντο τοτε πρεπει να δωσεις οτι αλλο εχεις γιατι τα τιμπραντο πανε μονο με τιπμραντο
 
καλησπερα φιλε μου και καλη χρονια. Οπως προαναφερα, τιμπραντο με τιμπραντο. Εχω και δυο ζευγαρια κοινα καναρινακια σε ξεχωριστο μερος,θα χαρισω το ενα και θα κρατησω το αλλο. Οσο για το ζευγαρωμε θα βαλω ασπρο θυληκο με κιτρινο το οποιο εχει λιγο ασπρο στα φτερα του, μηπως παρω καποιο ασπρο τιμπραντο, η ισως τις επομενες γενειες.
 
Back
Top