Γενικά Πως γίνεται να κάθονται καναρίνια στο χέρι του ιδιοκτήτη τους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης scarface
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

scarface

PB Member
Εγγραφή
14 Μαϊ 2008
Μηνύματα
126
Πόλη
Καβάλα
Επειδη εχω δει καποιες φωτογραφιες να καθονται καποια καναρινια στο χερι του ιδιοκτητη τους και να ειναι εξω απο το κλουβι θελω να ρωτησω πως γινεται. Ειναι θεμα εκπαιδευσης;Ειναι θεμα καναρινιου; Δεν θα επρεπε να πεταξουν και να φυγουν; 🙂
 
εινα ιθεμα εξοικιωσης με τον "χειριστη " οπως λεμε στην γλωσσα των ερπετων, αν σε μαθει απο μικρο την παρουσια ζσου δηλαδη την συνδεσει με καλα πραγματα ακ ιμονο τοτε εχεις πολλες πιθανοτητες να κανεις το ιδιο κι εσυ
 
Εκτος απο την εκπαιδευση εξαρταται και απο τον χαρακτηρα του πουλιου. Πριν απο καποια χρονια προσπαθησα
να εκπαιδευσω δυο καναρινια το ενα ηταν αρνητικο εντελως,το αλλο ερχονταν καθοταν στο χερι μου,το ταιζα,
το αφηνα και πετουσε μεσα στο σπιτι.
 
επεισης εκτος απο τα παραπανω που σου ειπαν οι φιλοι μας πιστευω οτι παιζει συμαντικο ρολο στην εκπαιδευση του καναρινιου το ταισμα του πουλιου απο οταν θα ειναι μωρο.
 
Εγώ έχω ένα καναρίνι μόλις ένα μήνα.. Το δαχτυλίδι γράφει 2007 πάνω, άρα είναι ενός έτους περίπου.. Τον καλοπιάνω με διάφορα καλούδια γιατί είναι πολύ λιχούδης. Έχουμε καταφέρει να τρώει από το χέρι μου. Γενικά είναι πολύ γλυκός και ήρεμος. Έχει εξοικοιωθεί με την παρουσία μου πλήρως και πιστεύω σε λίγο καιρό θα βγει να κάνει βόλτες..
Τσέκαρε τι αρέσει πολύ στο καναρίνι σου να τρώει και προσφερέ του το. Σιγά σιγά θα πλησιάσει.. Θέλει πολύ υπομονή όπως με όλα τα πουλιά..
 
αμα πας στα θεματα εκπαιδευση-διαγωνισμοι-κριτιρια θα βρεις πολλες πληροφοριες πανω στο θεμα που σε ενδιαφερει.
 
Ευχαριστω πολυ παιδια. Θα το προσπαθησω και εγω και ελπιζω να τα καταφερω. Ειναι πολυ ωραιο να υπαρχει μια τοσο στενη σχεση με τους μικρους μας φιλους. 🙂
 
Γεια σας παιδια. Ειμαι καινουργιος στο φορουμ και πιστευω οτι θα με βοηθησετε αρκετα πανω σε μερικα πραγματα που θελω. Πρωτα απ'ολα εχω ενα καναρινι περιπου 7 μηνων ειναι πολυ οικειο μαζι μου σε βαθμο αν λειπω απο το σπιτι να μην κελαιδαι καθολου! Οταν μπαινω στο σπιτι πηδαει στην απεναντι μερια και περιμενει να με δει και οταν το πλησιασω αρχιζει και βγαζει κατι περιεργες κραυγες λες και θελει να μου πει κατι.Βασικα εχω σκοπο να ερθω ακομα πιο κοντα μαζι του και να το μαθω να τρωει απο το χερι μου η ακομα και να το εχω ελευθερο!
Θα ηθελα να με βοηθησετε μεσα απο αυτα που σας ειπα η και αν θελετε να σας πω και αλλα στοιχεια του ρωτηστε με.
 
κ γω ειμαι νεος εδω:) κ η δικια μου ''πρωτη γευση'' με εκπαιδευση εγινε χθες με επιτυχια! Ετρωγε στην αρχη απο οδοντογλιφιδα(το χερι μου εξω απο το κλουβι)κ υστερα εβαζα την τροφη στο δαχτυλο μου κ ετρωγε κ παλι!
σημερα εβαλα το χερι μου μεσα στο κλουβι κ αφου μου εβγαλε την ψυχη :D περιμενοντας ξεθαρεψε κ ετρωγε πανω στην παλαμη μου, ομως παραπηρε αερα το ατιμο κ βγηκε παραεξω για ''εξερευνηση'' με αποτελεσμα να παραπατησει κ τρομαζοντας αρχισε να πεταει σαν τρελο μεσα στο δωματιο😱
ευτυχως εκανα πολυ ηρεμες κινησεις(σχεδον ακινητος)προσφεροντας του τροφη κ σιγα σιγα το καταφερα ΧΩΡΙΣ να το πιασω, να μπει παλι στο κλουβι!

στο μελλον θα του δωσω περισσοτερο χρονο εξοικιωσης!

αυτα απο εμενα ελπιζω να βοηθησα η καποιος να μου πει αν εκανα κατι λαθος...


υ. Γ το πουλι απ'οτι μου ειπε η κυρια που το πηρα(εκτροφεας) ειναι 25-30 ημερων.
 
Είναι πολύ μικρό και γιαυτό θα μάθει εύκολα. Μην το αφήσεις μόνο για μεγάλο διάστημα χωρίς εκπαίδευση γιατί ακόμη "ξεχνάει" εύκολα. Θέλει να ασχολείσαι καθημερινά. Μπράβο για την ψυχραιμία σου όταν πανικοβλήθηκε το πουλί, είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση σας να δείχνεις τέτοια ήρεμη συμπεριφορά σε δύσκολες στιγμές.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Βασιλη ευχαριστω για τις συμβουλες! Καθε μερα ειμαστε μαζι μετα την δουλεια:) απλα σε μιαμιση εβδομαδα θα φυγω για 5 ημερες ☹ ελπιζω να μην με ξεχασει τελειως! Θα το φροντιζει ο πατερας μου αλλα δεν νομιζω να το ''εκπαιδευσει'' οποτε θα δειξει. Μακαρι να πανε ολα καλα στο μελλον κ να πεταει ελευθερο μεσα στο δωματιο μου! Αν δεν με φοβαται κιολας κ ερχεται πανω μου, ακομα καλυτερα!

τωρα που γραφω με χαμηλο φωτισμο, αυτο εχει χωσει το κεφαλακι του στις φτερουγες κ κοιμαται... Ε σιγα θα μου πειτε κ τι εγινε! Ολα ετσι κοιμουνται, αμ δε! Αυτο κοιμαται κ κανει ασταματητα κουνια:D ουτε εκκρεμες να ηταν!
 
Μια κρισημη ερωτηση ειναι ποσο μνημη εχουν τα καναρινακια μας!
Εχουν μνημη η απλα λειτουργουν βαση ενστικτου οποτε και δεν θυμουνται κατι
αλλα το κανουν μετα μηχανικα;Εγω σημερα προσπαθησα να του δωσω να φαει απο το χερι μου "εξω απο το κλουβι" αλλα δεν πλησιαζε με τιποτα. Οταν ακουμπισα την τροφη πανω στο κλαδακι που καθεται και απλα εμεινα να το κοιταζω αρχισε σιγα σιγα να την πλησιαζει μεχρι που αρχισε να τρωει. Δεν μπορω να καταλαβω οτι ενω μονο σε μενα κελαιδαι και οταν λειπω απο το σπιτι ειναι μουγκο και οταν το πλησιασω βγαζει περιεργες αλλα ωραιες κραυγες θελοντας κατι να μου πει και του λεω διαφορα ειναι σαν μου απανταει σε ολα με τον δικο του τροπο, ε σημερα που ειπα να κανω ενα βημα παραπανω εδειξε να με φοβαται αρα εχει μνημη με θυμαται;η απλα ειναι θεμα ενστικτου και οτι κατσει εκεινη την στιγμη; 😕

ΥΓ : Φιλε Γιαννη και το δικο μου ετσι κανει κουνια ολη την νυχτα σαν εκρεμμες. Οποτε δεν ειναι το μοναδικο που κοιμαται ετσι εχουν κι'αλλα αυτην την λοξα!:D
 
Βρε παιδια νομιζα πως οταν λεμε εκπαιδευση καναρινιων οτι εχει να κανει με τις φωνες.. Και οχι με εξημερωση...
Και στο κατω κατω.. Δεν ειναι σκυλακια.. Καναρινια ειναι!
 
Απο την στιγμη που μπορουμε να τα κανουμε να τρωνε απο τα χερια μας αλλα και να πετανε ελευθερα μεσα στο σπιτι μας επιστρεφοντας μετα απο μονας τους μεσα στα κλουβια τους ναι μιλαμε και για εξιμερωση και ας μην ειναι σκυλακια!:cool1
 
πλεον ο Αρμιν(ονομασια του φτερωτου μου φιλου:D) εχει μαθει να μην με φοβαται τοσο πολυ κ κοβει βολτες στο δωματιο! Μετα μπαινει μονος του μεσα...

μαλιστα ερχεται κ καθεται πανω μου, μια στα χερια μου αλλες φορες στον ωμο ακομα κ στο κεφαλι μου εχει κατσει😛

τελικα αν το παρεις λιγο μικρο, δεν θελει κ την τρελη εκπαιδευση για να γινει ημερο! Εγω απλα του μιλαω συνεχεια κ δεν το κυνηγω. Το αφηνω να κανει οτι θελει κ οταν βαρεθει ερχεται απο μονο του.

πρεπει να το δειτε να βλεπει βιντεο στο youtube, πανω στον πηχη μου! Πολυ γελιο!

δειτε κ μερικες φωτο ετσι για γευση:)
 

Συνημμένα

  • P7130084.webp
    P7130084.webp
    45,6 KB · Προβολές: 184
  • P7130091.webp
    P7130091.webp
    49,1 KB · Προβολές: 178
  • P7130100.webp
    P7130100.webp
    49,9 KB · Προβολές: 176
  • P7130102.webp
    P7130102.webp
    49,5 KB · Προβολές: 256
Γιάννη πολύ καλή δουλεία φιλαράκο μου, εμείς είμαστε στο στάδιο να βάζουμε το δάκτυλο μας στο κλουβί και να τρώει απο εκεί με τον καιρό ελπίζω να έχουμε τα δικά σου αποτελέσματα :)
 
βασικα το ''κολπο'' στην ολη φαση, ειναι να μην προσπαθησεις να το πιασεις με τα χερια!
επισης αν βγει απο το κλουβι κ δεν μπαινει μεσα(αυτο μπορει να γινει, γιατι δεν βρισκει την πορτα)μην το τρομαξετε κυνηγωντας το.

εγω δοκιμασα με φαγητο κ επιασε μερικες φορες, αφου ηρθε στην παλαμη μου με κινησεις σαλιγκαριου κ ηρεμο τονο φωνης το εβαλά παλι μεσα.

κατι που με εχει βοηθησει πολυ ειναι ο πατος απο το κλουβι(κλασσικος/πλαστικος αποσπωμενος)τον αφαιρω κ υστερα πλησιαζω το πουλι με ''γλυκολογα''😛 κ το ''καπακωνω'' με το κλουβι αργα για να μην τρομαξει.

τα αποτελεσματα ειναι θετικα! Αμεσως ανεβαινει στο κλαδι κ χτενιζεται!

ουτε σβησιμο της λαμπας, ουτε βιαιο πιασιμο με το χερι!

2 εβδομαδες που τα κανω εχω δει πολυ καλα αποτελεσματα! Ο λογος που ηθελα ενα πουλακι για κατοικιδιο ειναι αυτος... Να μου κανει παρεα στο ελευθερο χρονο κ οχι να βρισκεται σε ενα κλουβι συνεχεια στον τοιχο μονο του.

παντως δειχνει να απολαμβανει την παρεα μου, οπως κ γω την δικη του!


θα μου λειψει απο αυριο, μιας κ παω διακοπες για 5 μερες, αλλα γυριζωντας μας περιμενουν κ αλλες ωρες συντροφιας κ εκμαθησης!


ευχομαι κ στα δικα σας!
 
Αυτο πως μπορω να το κανω και εγω;
Προσπαθω με γλυκολογα και μου απανταει αλλα οταν βαζω δαχτυλο με τροφη
φευγει! Μετα με το που απομακρυνω το δαχτυλο μου ξανα ερχεται κοντα μου και μου κελα'ι'δαη! Ειναι απιστευτω αυτο που συμβαινει.. Μπαινω στο σπιτι και κανει πλαγια βηματα για να με δει να ερχομαι και αρχιζει να κελα'ι'δαη και παλι!
Παω απο πανω και ερχεται μπροστα μου με κοιταει και βγαζει κατι ομορφες κραυγες σαν να μου μιλαει! Αυτο δεν το κανει σε κανεναν αλλο μεσα στο σπιτι μου. Ειμαι μακρια του στα 3 μετρα εχει καρφωθει στο καγκελο του κλουβιου με κοιταζει και οταν του φωναξω αμεσως απανταει.. Το θεμα ειναι ενω δειχνει να με συμπαθει και να με αγαπαει γιατι φοβαται οταν το πλησιαζω να το ταισω; Τι αλλο πρεπει να κάνω;Φοβαμαι να το βγαλω στο δωματιο γιατι μπορει να δει το παραθυρο και να χτυπησει ασχημα νομιζοντας οτι ειναι ανοιχτο! Ειλικρινα εχω πεσει σε απογνωση.☹
 
Φοβαμαι να το βγαλω στο δωματιο γιατι μπορει να δει το παραθυρο και να χτυπησει ασχημα νομιζοντας οτι ειναι ανοιχτο! Ειλικρινα εχω πεσει σε απογνωση.☹


Δοκιμασε με κλειστες κουρτινες
 
Back
Top