Γενικά Πως θα βγάλω κωδικό εκτροφής;

giwrgos parrot

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2023
Μηνύματα
8
Πόλη
Κόρινθος
Καλησπέρα,πως θα βγάλω κωδικό εκτροφείς για τα δαχτυλίδια τον μικρών ringneck s μου? Που μπορώ να απευθυνθώ και τι χαρτιά θα χρειαστώ?
 
Καλησπέρα.
Θα πρέπει να εγγραφείς σε ένα σύλλογο που ασχολείται με το αντίστοιχο είδος, έτσι θα αποκτήσεις ένα κωδικό εκτροφέα και θα μπορείς να παραγγέλνεις δαχτυλίδια μέσω του συλλόγου στα οποία θα αναφέρονται η συντομογραφία του συλλόγου, ο κωδικός σου, το έτος και ο α/α του δαχτυλιδιού.
Επικοινώνησε με τον σύλλογο για να σε διαφωτίσουν περισσότερο.
 
Στους συλλόγους μπορούν να εγγραφούν ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες εκτροφείς.
Αν ενδιαφέρεσαι να φτιάξεις επαγγελματική εκτροφή η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη και χρειάζονται περισσότερες ενέργειες από την απλή εγγραφή σε ένα σύλλογο.
 
Επειδή είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία θα πρέπει να απευθυνθείς στη κτηνιατρική υπηρεσία γιατί ανάλογα με τον χώρο σου κυρίως θα χρειαστείς και διαφορετικά έγγραφα. Με την εγγραφή σου στο μητρώο παραγωγών ζώων συντροφιάς θα λάβεις τον κωδικό EL**PET** με το οποίο θα μπορείς να κατέχεις νόμιμα μια οργανωμένη εκτροφή. Για επαγγελματική εκτροφή θα χρειαστείς έναρξη εργασιών επιχείρησης ή προσθήκη ΚΑΔ αν έχεις ήδη κάποια επιχείρηση. Στο θέμα των προστατευόμενων ειδών θα χρειαστείς οπωσδήποτε νομικό εκπρόσωπο προκειμένου να βγάλει άκρη μεταξύ των υπουργείων γιατί δεν βγαίνει άκρη εύκολα εκτός αν έχεις τον κατάλληλο χρόνο (και τρόπο) να το διεκπεραιώσεις μόνος.
 
Οπότε θα πρέπει να μιλήσω με την κτηνιατρική υπηρεσία για να κάνω εγγραφή στο μητρώο παραγωγών ζώων για να πάρω και τον κωδικό EL pet ... ,Σωστά κατάλαβα ? Ευχαριστώ!
 
Ακριβώς.
Χρειάζεται μπόλικη υπομονή μιας και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Επίσης θα ήταν καλό να έρθεις σε επικοινωνία με τον πτηνιατρο σου ώστε να ετοιμάσει κάποια έγγραφα σχετικά με την υγεία των πουλιών.
 
Back
Top